Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Doğum sonrası romatizma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76294
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 22:35

Konu: Doğum sonrası romatizma
Mesajı Yazan: Edilasek
Konu: Doğum sonrası romatizma
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2023 Saat 16:38
https://www.hizliresim.com/efody5d" rel="nofollow">  

https://www.hizliresim.com/ncgavsy" rel="nofollow">  

Hocam merhaba  konulara baktım ve bu konu ile alakalı çok fazla başlık olmadığından belki başkaları içinde yardım olur diye size danışmak istedim.
2020 şubat ayında yaptığım doğum sonrası kollarımda bacaklarımda ellerimde hareket ettiremediğim ağrılar oldu tutulmalar yaşadım kontrole gittiğimde bana sjögren sendromu takiben romateid artrit teşhisi koydular doktorlardan biri plaquenil ve kortizon kullandırdı yan etki gördüğüm için ilacı başka bir doktor bıraktırdı gittiği yere kadar gitsin ilaçlar çok ağır dedi.ağrılarım ve tutulmalarım var bazen dayanılmaz oluyor ben de ne yapavağımı şaşırdım alanınız değil evet ama düşünceleriniz benim için çok önemli yardımcı olursanız çok mutlu olurum.ben ne yapmalıyım bu teşhis doğru mu ? Önereceğiniz bir doktor olursada onada gitmek isterim.Tahlil sonuçlarını resim olarak attım umarım hatalı değildir
Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2023 Saat 19:15
Sjogren Sendromu ile HIC ama HIC alaksi YOK!! Yuh yani!
Once; uzun zamandan beri "Poliartrit" seklinde eklem sikayetleriniz olacak.
Goz, burun, agiz ve vaginada KURULUK olacak. 
Kulak altindaki "Parotis" tukruk bezlerinizde anormal buyumeler olacak, ondan sonra Sjogren Sendromu
 denilebilir.
Romatoid artrit: Kucuk (parmak) eklemlerini tutar. ASLA dirsek, diz gibi buyuk eklemleri tutmaz. Parmak
 eklemlerinde sekil bozukluklari olur.
Sikayetler devamli, hergun olur. Oyle arada bir olmaz. 
Iyi bir Dahiliye doktoru bulun. 

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2023 Saat 05:33
Hocam merhaba  
Sizin yönlendirmeniz üstüne (iyi bir doktor bul) 3 tane doktora gittim en son gittiğim cerrahpaşadan bir romatoloji doktoru anticcp testide pozitif çıkınca romateid artrit teşhisi koydu.methotrexad ebave 2.5' luk ilaca dün başladım.haftada 1 gün sabah 3 akşam 3 şeklinde folik asit desteği ile 6 ay kullanmam söylendi.hocam bu ilaçla hangi tür ağrı kesicileri kullanabilirim? Ağrım çok oluyor. Eczacı bu ilacı kullanırken her ağrı kesiciyi kullanamazsım diye beni uyarmıştı. 
Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2023 Saat 09:21
Aspirin ve Ibuprofen grubu haric her turlu agri kesiciyi (Parasetamol, Novalgin vs) kullanabilirsiniz.
Birde alkol alinmaz. 

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2023 Saat 12:42
Diclaron ve muskoril iklisi kullanılan grupta mı hocam teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 14 Ağu 2023 Saat 13:45
Kullanabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2023 Saat 09:37
Sevgili hocam belki biliyorsunuzdur diye size sormak istedim (çünkü en doğru bilgi sizde)dünyada şu an bu iltihaplı romatizma için yeni bir tedavi var mı yoksa onlarda bizim gibi bu ağır ilacı mı kullanıyorlar? 

Mesaj Tarihi: 20 Ağu 2023 Saat 12:39
Benim bildiğim kadar ile bunlar kullanılıyor. Belki deneysel olarak kullanılanlar vardır ama benim branşım
olmayan konuları takip etmiyorum. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat