Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürekli öksürük ve burun tıkanıklıgı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37405
Tarih: 18 Ağu 2025 Saat 20:11

Konu: sürekli öksürük ve burun tıkanıklıgı
Mesajı Yazan: Pinar T
Konu: sürekli öksürük ve burun tıkanıklıgı
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 14:54
Merhaba Kadir Bey,

hemen hemen butun maillerinizi okudum..ama yinede durumumuzu yazmak istedim, gerçekten önerilerinize ve yardımınıza ihtiyacım var.

kızım 3 yas 2 aylık.
4 ay önce kreşe başladı.ve bende çalısmaya başladım.
kreşe başladıgından beri, sürekli hasta..dr her gittigimde antibiyotik veriyor bogazları kızarmıs diyor.
2 ay önce orta kulak iltihabı ile baslayan, antibiyotik bitirdikten sonra tekrarlayan kulak agrısı sonucu 7 gün hastanede yattık ve kulagına tüp takıldı.kulak arkasındaki kemige geçmiş iltihap dediler.
ve sonrasında kulagına su kacırmayın ve burun tıkanıklıgı olmamasını saglayın dedıler..
3 hafta öncesine kadar iyiydi. bir anda burnu tıkandı, serum fizyolojik, otrivive gibi spreylerle açmaya çalıstım gecmedi, ve çok aşırı balgamlı öksürük vardı..bal ile idare ettim, sonra ilerler diye korkarak dr gittim..
ateş yok, bogazında birşey yok, tek şikayetimiz burnun sürekli tıkanık veya şeffaf akıyor olması ve geceleri artan uyutmayan öksürük..
dr şiddetli sinüzit dedi ve zamanında iyi tedavi edilmedigini söyledi.
evosten, klamoks antibiyotik, zaditen,nazadol şurupları ve xlear burun spreyi verdi.
10 gün kullanın dedi ve şu testleri stedi.
IGE, TAM KAN SAYIMI, SEDİMANTASYON,FERRITIN

İlacların 6.gününde yine aynı şikayetimiz hafiften başladı suanda yine, ilk gittigimiz durumdayız..ve ilacları bırakalı 2 gün oldu..

sürekli ilaç kullanmaktan yorulduk, tiksinti basladı cocukta..

öneriniz ne olur?
tahliller gereklimi?
ilaç kullanırken neden yine aynısı yasanır?

cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum..geceleri uyuyamıyor kızım..
pek iştahlı bir çocuk degil..meyvesini yer, eti yer normal, haftada 2 gün..
kilosu 14,5-15 civarı

şimdiden çok tesekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 17:29
maillerinize gore,
cold mıx, limonlu bal ve sıcak buhar olmalı
bunun dısında otrıvıne kullanmamın sakıncası varmı? 2 gundur gunde 2 kez 1 er fıs sıkıyorum..damlaya ızın vermıyor sprey sıktırıyor ..serum fizyolojık spreylerı varmıs..olurmu? ne onerırsınız?

ayrıca, dr sinuzıt ıyı tedavı edılmezse yıne tekrarlar demıstı..tekrarlamasını onleyıcı bır tedavıde yapalım demıstı!!! ama ıyılestıkten sonra..nasıl oluyor pek anlamadım ama..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 02:56
Gorugunuz gibi; ameliyatin foyasi hemen ortaya cikti.. Dogru, basladiginiz noktadasiniz. Eski mailleri okursaniz, benim bu  ameliyatlar icin anlattiklarimi okursunuz.
Benim dediklerimi uygulayin. Serum fiz. den sonuc alamazsaniz, Otrivin veya Iliadin kullanabilirsiniz.
   "- ayrıca, dr sinuzıt ıyı tedavı edılmezse yıne tekrarlar -"  akli sira kendisini emniyete aliyor. Tabiiki tekrarlar, ve tekrarlayacak. Nerede simdi, o ameliyattan evvel cizdigi "o pembe tablo" ???
Bunun icin yapacaginiz sey; bol Serum fiz  ve aksamlari;ColdMix kullanmanizdir.

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 11:18
cvbınız ıcın cok tskler..
dedıgınız gıbı devam edecegım..
pekı serum fızyolojık in sprey olanlarından ne tavsıye edersınız? damlayı kullandırmıyor Disapprove

Mesajı Yazan: nurten...
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 16:49
kusuruma bakmazsanız bişey yazmak istiyorum serum fizyolojik olarak dr beyin tavsiyesi ile yarım kiloluk serum kullanıyorum üstünden şırıngayla delip çekiyorum ve ister damlalı ister sprey boş ilaç şişesine koyuyorum hem çokta uzun süre kullanılıbiliyor nacizane fikrim 

-------------
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 19:21
Cok cocuklu evlerde, evet cok hesapli olur. Tek cocukta, sise bitirilmeden atilirsa, pahaliya gelir.  Siseyi alirken dikkat edin, "Sekerli " olanlardan olmasin.

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2013 Saat 12:51
tskler ..

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 09:49
Hocam merhaba,

önerileriniz ile sımdı kızım ıyıye gıdıyor..burun akıntısı azaldı koyulasmaya basladı.
ama aksam aniden ateslendi..kresten aldıgımda rengi bembeyazdı.üsüyorum dedi.1 saat sonra 39.5 ölctüm.biraz bekledim, üstünü cıkardım ince giydirdim..ama 39.7 olunca korktum ve dolvern 1 olcek verdım..sonrasında tekrar ateslenmedı..
1) daha önce hic böyle birseyle karsılasmamıstım..1 defa ateslenmiş oldu devamı gelmedı..bunun anlamı nedır?

2) ateslenmeden once sık sık wc ye gıttık kakam var dedı yapamadı..sonra gece 3 kez kakaya kalktı.koyu renk, katı kaka yapıyordu, sabah gazlı ve sıvı halde yapmaya basladı..karnım agrıyor dedı.atesle ıshal baglantılı olabılırmı?yorumunuzu beklıyorum

3) kızım hıc yemek yemıyor..ne sabah e aksam..krste yıyor dıyolar ogle yemegını.herhangi bir vitamin takviyesi gerekirmi? veya bunu belirlemek için birsey(tahlil) yapmamı onerırmısınız?
kızım 38 aylık, 14,5-15 kg boy 102 cm

cok uzuluyorum, calıstıgım ıcın, dınlenmesını saglayamıyorum dıye..
cevabınız ıcın cok tskler..Allah razı olsun yardımlarınız ıcın..

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 09:50
eski maillerinizide vakıt buldukca okuyorum, calıstıgım ıcın surem kısıtlı malesef..

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2013 Saat 19:34
Iki kisiniz boyle gececek. Gribin biri bitecek, yenisi baslayacak. Maalesef, bunu dogru durust anlatmak islerine gelmediginden, ilaclar (Asist, Allerji ilaclari, Aferin, Peditus, Actifed, Sudafed, Actidem,  Flixotide, Pulmicort, Ventolin ve benzerleri) vererek, sahte bir iyilik hali yaratilarak sizleri aldatiyorlar. Yoksa, niye artik hic Grip hastasi yokda, hep; Bronsit, Bronsiolit ve Astim hastalari var. Ne tuhaftirki bu hastalara Antibiyotik vermek de siradan hale geldi. butun bunlara sebep olan; 3-5 hoca bakalim bunlarin hesabini nasil verecekler...

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 15:43
Kadir bey benım asagıdakı yazıma ıstınaden mi cvbınız yukardakı gıbı?
asagıda 3 sorum ıle ılgılı yorumunuzu rıca edıyorum..aklımda soru ısaretlerı kalmasın, bırdaha boyle bırsey olursa tecrubelı olayım ıstıyorum..
cok tskler..

önerileriniz ile sımdı kızım ıyıye gıdıyor..burun akıntısı azaldı koyulasmaya basladı.
ama aksam aniden ateslendi..kresten aldıgımda rengi bembeyazdı.üsüyorum dedi.1 saat sonra 39.5 ölctüm.biraz bekledim, üstünü cıkardım ince giydirdim..ama 39.7 olunca korktum ve dolvern 1 olcek verdım..sonrasında tekrar ateslenmedı..
1) daha önce hic böyle birseyle karsılasmamıstım..1 defa ateslenmiş oldu devamı gelmedı..bunun anlamı nedır?

2) ateslenmeden once sık sık wc ye gıttık kakam var dedı yapamadı..sonra gece 3 kez kakaya kalktı.koyu renk, katı kaka yapıyordu, sabah gazlı ve sıvı halde yapmaya basladı..karnım agrıyor dedı.atesle ıshal baglantılı olabılırmı?yorumunuzu beklıyorum

3) kızım hıc yemek yemıyor..ne sabah e aksam..krste yıyor dıyolar ogle yemegını.herhangi bir vitamin takviyesi gerekirmi? veya bunu belirlemek için birsey(tahlil) yapmamı onerırmısınız?
kızım 38 aylık, 14,5-15 kg boy 102 cm

cok uzuluyorum, calıstıgım ıcın, dınlenmesını saglayamıyorum dıye..
cevabınız ıcın cok tskler..Allah razı olsun yardımlarınız ıcın..

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2013 Saat 19:39
1- Olabilir, bazi virusler 1 gun ates yapabilirler. Bugunku mailleri okuyun.
2- Ishalde ates yapabilir, her iki durumda da ilac kullanmayin.
3- "Atesin yan bulgulari ve Sebepleri" makalende anlattim..Vitamin veya tahlil gerekmez.

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2013 Saat 10:24
cok tesekkurler cevaplarınız ıcın..
kızım bu sabah cok oksurdu..bal-limon-su karısımı verdım..10 dk daha oksurdu ve sonunda balgam kustu..burnuda kıvamlı ve yesılımsı akıyor..sanırım ıyılesmeye basladı..

arkadaslarımın krese gıden cocuklarıda hasta, bronsıt olan var, uzun suren atesle mucadele eden var ve 2-3 dr gıttıler..krese gondermeyın demısler..onlarda okuldan aldılar..domuz grıbı gorulmeye baslandı, gondermeyın demısler..!!
domuz grıbı her zaman olan bırsey degılmı?

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2013 Saat 19:32
Domuz Gribi' 2009'dan beri var. Ozelligi:
1- Grip belirtileri ve Sindirim sistemi arazlari ( kusma, ishal gibi) beraber goruluyor.
2- Yaslilarda agir, cocuklarda hafif seyrediyor...
3- Tamiflu'nun tedavi edici  etkisi hala tartismali... Ilaca guvenmeyin.
4- Benim Grip icin anlattiklarimi aynen uygulayin..

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2013 Saat 17:26
Kadir Bey merhaba,

kızımın öksürügü gece cok oluyor sabahta aynı şekilde..bal-limon veriyorum..bir yazınızda, gogsune viks surun demıstınız..bende aynı oksurugu yasıyorum..kendım yaptım vıks surerek..gece sanki bogaımda ve gogus bolumumde bır top varmıs gıbı oldum..ve yogun balgam cıkararak oksurdum..bende bal limon karısımı yıyorum
bu vıks ılemı alakalıdır? kızıma uygulasam dayanamaz gıbı geldı..
onerınız yorumunuz ne olur?
öksürügünü hafifletebilecegim baska birsey varmı? öksurugu kesmek istemiyorum tabııkı..

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2013 Saat 19:47
Bulabilirseniz, kizinizin bas ucuna 2 damla damlatin. Bulamazsaniz, Vicks; findik kadar olsun ve surer surmez ustunu iki kat tulbent ile kapatinki, yavas buharlassin. Eger, sizde Vicks'in ustunu ortmedi iseniz, yogun buharlasma hem biraz sikinti yaratabilir, hem de kisa sureli etki eder.

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2013 Saat 17:44
cevabınız ıcın tskler..cold mıx kullanıyorum..

bu arada genız akıntısını rahatlatan MANYS PROPOL SAFT isimli bitkisel surup onerdi bir dr.
sizce kullanabılırmym?

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2013 Saat 18:41
"Bitkisel"  dedilermi, uzak duracaksiniz... Hele Tarim Bakanligindan ruhsatli ise, eve bile sokmayin..

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 12:30

Kadir Bey merhaba,

Kızımın öksürüğünü anlattıklarınızı uygulayacak geçirmeye çalışıyorum..2 gecedir, sanki yırtılırcasına öksürüyor.hani kütür kütür derler ya..ve cok BALGAMLI..ama tekrar yutuyor tabii.

Burnu birgün iyi ertesi gün yine tıkanıyor, koyu yesımlımsı akıyor, ertesı gun beyaz akmaya başlıyor..

Öksürüğü böyle şiddetli olması kötü bir anlama gelirmi? Ciğerlere inme riski varmıdır ve bunu nasıl anlayabilirim yada şüphelenebilirim?

Ayrıca, işin kötüsü bende aynı siddette öksürüyorum, sımdıde esımde başladı..sanırım hepımıze bulaştı..evde deliler gibi öksürerek dolanıyoruz..

Birde, size sorduğum şurubun içeriği;

FORMÜLASYONU
(10 ml için)
Arı balı 85
Saflaştırılmış propolis 5
Kekik ekstresi 2.15
Mentol 0.5
Acerola 0.35
Deiyonize su 7       

Zararı veya faydası olabilirmi?    

Yardımlarınız icın cok teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 19:44
Buna para vereceginize, evde "Limonlu bal" hazirlayin, ayni sey... Strepsil (Honey&Lemon) pastil bile bundan daha ustundur.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 21:51
tamam hocam sagolun..
peki asagıdaki konuda yorumunuzu merak edıyorum..gece cok kotuyuz..cok ama cok oksuruyor..

Kızımın öksürüğünü anlattıklarınızı uygulayarak geçirmeye çalışıyorum..2 gecedir, sanki yırtılırcasına öksürüyor.hani kütür kütür derler ya..ve cok BALGAMLI..ama tekrar yutuyor tabii.

Burnu birgün iyi ertesi gün yine tıkanıyor, koyu yesımlımsı akıyor, ertesı gun beyaz akmaya başlıyor..

Öksürüğü böyle şiddetli olması kötü bir anlama gelirmi? Ciğerlere inme riski varmıdır ve bunu nasıl anlayabilirim yada şüphelenebilirim?

Ayrıca, işin kötüsü bende aynı siddette öksürüyorum, sımdıde esımde başladı..sanırım hepımıze bulaştı..evde deliler gibi öksürerek dolanıyoruz..

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2013 Saat 22:48
Oksuruk; sizin savunma mekanizmanizdir. Hastaligin Akcigerlere inmesini, oksuruk onler.. Bu sebeple, oksuruk kesici ilac kullananlarin basi hep belaya girer.. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulamaniz yeterlidir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat