Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hastalık(öksürük)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31150
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 07:59

Konu: hastalık(öksürük)
Mesajı Yazan: ışığım
Konu: hastalık(öksürük)
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2011 Saat 00:50
hocam kızım 36 günlük 15 günlükten beri burnu tıkalıydı  4 gündür öksürükte var 2 gündür uykusunda ara ara değişik sesler çıkarıyor inlemede değil anlayamadım dr götürüyorum ilaç veriyor birisi bricanly verdi biri sudafed verdi ilaçsız atlatalım istiyorm serum fizyolojik kullanıyorumkorkmaya başladım ciğerlerine inecek diye. bricanly den 2 gün kullandım kestim  ne yapabiliriz?hocam bide inanılmaz ıkınıyor çok zor kaka yapıyor  makatta sanki çatlak oluşmuş gibi kızarıklık var sadece anne sütü alıyor neden bu kadar zor kaka yapıyor.hocam havalar çok sıcak evde klima çalıştırmanın sakıncası varmı 25 -26derece yapcak dokunurmu ?teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Tem 2011 Saat 10:26
36 günlük bebeğe dahi Bricanyl ve Sudafed veriyorlarsa, bu iş bitmiş demektir. Sakın bu ilaçları kullanmayın, sadece serum fiz 10'ar damla kullanmanız yeterlidir. Her bebek 30 günden itibaren, bir "zor kaka yapma" devresine girer.. Bebek ıkınırken bir hata yapar, karın adalelerini kasarken, acemiliğinden makat adalesini de kastığından kaka zor çıkar. Yaşlıların yaptığı "Zeytinyağlı kağıt" işlemi  yerine bir kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp, popo deliğini uyarmanız hemen kaka yapmasını sağlar. Bu durum 20 gün kadar sürecek. ondan sonrada 4-5 günde bir kaka yapacak. Eski mail ve makalelerde bunlar hep yazılıdır, biran evvel bunları okumanız şart. Yoksa çok kazık yersiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat