Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reflü öksürüğü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78129
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 09:21

Konu: Reflü öksürüğü
Mesajı Yazan: Duyguöğretmen
Konu: Reflü öksürüğü
Mesaj Tarihi: 02 Kas 2023 Saat 13:02
Dr bey benim kızım 4 yaşında . Öksürükle ilgili çok çekiyoruz . Balgamlı inatci uyuyunca artan , uyurken agzı acık ve salya akıyor sürekli .sorum öksürük reflü kaynaklı gelişiyorsa , uzun sürüyorsa ne yapmalı? Bir şurubu ,damlası  var mı ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Kas 2023 Saat 18:49
4 yasinda; "Reflu"??????  
Birileri sizi fena dolandiriyor! 
Eskiden, HER oksurene Astim derlerdi, artik aileler bu sahtekarligi yemedigi icin, sirf Grip dememek icin, 
Baska sahtekarliklar icat ediyorlar. En son bulduklari sahtekarlik, bu; "Reflu oksurugu!" 
Sakin inanmayin. Bunlar ASLA Grip teshis etmeyen soytarilardir. 
Yazilarimi okuyun. 
Sabit Forum kisminda: " Tesekkurler ve 1 yillik tecrube" yazisini MUTLAKA OKUYUN! 
Ancak o zaman size atilmak istenen kazigin boyutunu anlarsiniz. 

Mesaj Tarihi: 03 Kas 2023 Saat 19:44
Hocam sabrınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim . Yazılarınızı , makaleleriniz okuyorum ve akıllanmaya başladım . Size danışmak isterim 
Kızım 4 yaş 106 cm 15 kilo . Oldukça zayıf görünümlü . Yazdan  beri aynı kiloda . Yemeyen çocuk değil ama aşırı yemesi de yok , ne yapabilirim ? VKİ ölçümünde sınırın çok altında çıkıyor . Balık yağları multivitaminler kullanılmalı mı ? Görüşünüz önemli 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2023 Saat 02:34
11cm BOY fazlasi var.
Boy-Kilo cetvelinden takibi yapin.
1- Gunde en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun.
2- En az 1 kuru kofte kadar etli gida, biraz da meyva/salata yedirin.
3- Ustune ne yerse yesin. 

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2023 Saat 15:00
Teşekkür ederim hocam . Öksürük çok yoğunlaştıysa yani neredeyse çocuk bir cümle bitiremiyorsa öksürmekten ne yapmak lazım . Viks sürsek tavsiye edermisiniz çok tıkanıyor öksürmekten göğsüm ağırıyor diyor ( 4 yaş ) s

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2023 Saat 18:23
Dr bey kulaktan ateş 38.1 . Ateşi çıkacak sanki , bu kadar yoğun sert öksürüğe normal mi ? Yoksa bronşit mi oldu ? Ayrımı nasıl yapacağım .

Mesaj Tarihi: 04 Kas 2023 Saat 20:08
Asiri miktarda Turk doktorlarinin etkisi altinda kalmissiniz.
1- Astim ve Bronsitte ON BULGU; oksuruk degil, solunum sikintisidir. Oksuruk sonra ilave olur.
2- Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir.
 Turk doktor akli ile; oksuruk kesici ilaclari, Grip ilaclarini (sonu '-cold', '-Fort ile biten ilaclari) Kortizonlu
 spreyleri ve igneleri kullanirsaniz, "Sahtekarligin 3 Safhasini" da basari ile uygulamis olursunuz ve bir turlu
 doktorlardan cikamadiginiz bir yana, bir de Hastanelerde surunursunuz. 35 sene ozelde doktorluk yaptim,
 bir hastami ble yatirmadim, Serum baglatmadim. 
3- SADECE, benim anlattiklarimi uygulayin. 
4- 20 seneden beri Griplerin safhalarini anlatiyorum:
Ilk basladiginda akinti; su gibidir. Giderek beyazlasir ve iyilesirken, Bally kivaminda ve yesil/sari renkte
 olur. Bu devrede "HIRILTI" olmasi cok dogaldir. Hicbir zarari yoktur. Sicak su buhari iyi gelir. En fazla 
dolandirilma iste bu safhada olur. Bu surec de; Hastaneye yatmaya kadar gider. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat