BOĞAZDA KIZARIKLIK VE ATEŞ
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39265
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 22:59
Konu: BOĞAZDA KIZARIKLIK VE ATEŞ
Mesajı Yazan: buffy84
Konu: BOĞAZDA KIZARIKLIK VE ATEŞ
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2013 Saat 15:06
|
Hocam merhaba, öncelikle babalar gününüz kutlu olsun Hocam benim 32 aylık bir kızım var, sizi o doğduğundan beri takip ederim, sağolsun sizin kadar olmasa da antibiyotik dostu olmayan da bi doktorumuz var, bu sayede bu yaşına kadar sadece bir kez antibiyotik kullandık, onun dışında hiç anbiyotiksiz geldik bu 32 ayımıza.anbiyotik yazıldığında da size sorup kullanmadım şimdiye kadar.
dün tüm gün 38lerde seyreden ateşi vardı, ateş düşürücü vermedim,gece iyice halsizleşti ve ateşi 38,6 olunca pedifen verdim, 4 saat sonra uykudan uyandı, sayıklamaya başladı, paranox fitil verdim uykusunda, ateşi düştü ve uyudu rahatça, sabah da ilk uyandığında keyfi yerindeydi, sonra gittikçe halsizleşmeye başladı, bi kaç kere karnının ağrıdığını söyledi, tüm gece boyunca da sık sık su içtiği ve çok bi kahvaltı yapmadığı için olsa gerek diye düşündüm, sonra tekrar halsizleşti, ilk fitilden 10 saat sonra 2. fitili verdim, ama 1 saat geçmiş olmasına rağmen kulaktan 37,6, makattan da 39,6 ateşi çıktı ve düşmedi 1. sorum makat ve kulak ölçümünün bu kadar farklı çıkması normal mi, biz hangisine inanalım? 2.si ateşi düşmeyince doktora götürdük, doktor her zamanki gibi "boğazda kızarıklık var"dedi ve antibiyotik verdi, ama ben sadece ateş olduğu için, (ağzında koku var ama hastane kokusu gibi, hani bizler de hep eskiden hastalanınca ağzımızda oluşan o ilaç kokusu gibi bi koku var) ve dilinde leke olmadığı için anbiyotiği vermeye başlamadım sizce doğru mu yaptım? 3. gerçekten boğaz enfeksiyonu başlangıcıysa ve ben antibiyotiği kullanmazsam ne olur?
Allah sizden razı olsun, iyi çalışmalar...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2013 Saat 20:25
|
Antibiyotik gerekmiyor. Ateşi toplam 4 gün olacak, merak etmeyin.
1- Kulak ölçümümde hata sıklıkla olabiliyor. Aletin pencere kısmı, kulak zarını tam olarak görmelidir. Birkaç ölçüm yapın, en yükseğini "doğru ateş " olarak kabul edin. Hata yaparak; düşük ölçebilirsınız de, yüksek ölçemezsiniz.
2- Bu doktorlar "kargadan başka kuş" bilmediklerinden, her ateşli çocuğa antibiyotiği muhakkak verirler.
3- Strep-A hariç, hiçbir zarar olmaz, alt tarafı, 1-2 gün geç iyileşir. Strep-A olduğunda da, ilaveten; Bulantı-kusma, ağızda cok pis bir koku ve dilde kalın bir pas tabakası vardır.
|
Mesaj Tarihi: 16 Haz 2013 Saat 20:28
|
çok teşekkür ederim, Allah sizi başımızdan eksik etmesin...
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2013 Saat 13:44
|
Kadir Bey merhaba, kızımın ateşi 4 gecedir düşmedi hiç, halsizleşmedikçe ateş düşürücü vermedim ama çok halsizleşti, uykuda sayıklamaya başladı,yüksek ateş vardı ama ağızda şiddetli bir koku yoktu, dili de hafif beyazımsıydı. gece uykudan uyanıp kustu 2 kez de, ama kustuğu balgamdı, sanırım uyku arasında balgamı çıkarmaya çalışıyor, burnu da tıkalı, hiç gribe başlamadan grip sonundaki gibi tıkalı burnu, gece çok zor uyuyor, serum fizyolojik sıktırmıyor bununa, ballı limon da içiremedim, zaten balgamı da 2 kez kustu yani ballı limonsuz da çıkardı balgamını, ama dün gece tekrar uykuda sayıklamaya ve iyice halsizleşmeye başlayınca ( ateşli geçen 5 gün sonunda)eşim de ben de korktuk ve doktorun yazdığı "croxileks-bid 400/57" antibiyotikten yarım ölçek verdim. bu gün de bir ölçek verdim, sanki antibiyotiği alınca ateşi de düzeldi, 4 saatte bir 40a yaklaşan ve çocuğu çok halsizleştiren ateş çok yükselmedi, dün geceden beri keyfi yerinde , sadece annem öğlen hafif ateşlendi diye 1 ölçek pedifen vermiş.bir kış boyunca 5-6 kere bronşiolit geçirdik, hiç antibiyotik kullanmamıştık, tam yaz geldi artık rahatız derken antibiyotik kullanmak zorunda kaldık, kendimi çok kötü hissediyorum. Şimdi ben ne yapayım doktor bey, kızımın keyfi yerine geldi gibi, keseyim mi antibiyotiği, yoksa aceba acildeki doktorun dediği gibi boğazındaki kızarıklık doğru muydu?ihtiyacı mı vardı antibiyotiğe, 10 gün devam mı edeyim?
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2013 Saat 18:50
|
kullandığınız ilaç; Augmentin benzeri bir ilaç olup, çok da zararlı değildir. İlacı ateşi düşene kadar verin. Kısa sürede düşen ateş, bakteriel enfeksiyon lehinedir. Ateşi düştü ise, 4-5 gün vermeniz yeterlidir.
|
Mesaj Tarihi: 19 Haz 2013 Saat 22:34
|
Çok teşekkür ederim Hocam, içimi rahatlattınız, antibiyotik verdim diye içim rahat değildi, sayenizde rahatladım, ne diyeyim iyi ki varsınız, Allah sizi başımızdan eksik etmesin, taa oralardan yetişiyorsunuz her sıkıntımıza, yeşil pasaport almayı sırf sizi görebilmek için istiyoruz:)
|
Mesajı Yazan: giena
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 10:52
Hocam, Arkadaşımız Step-A testi yaptırsaydı, kesin bakteriyel olduğu ortaya çıkarmıydı şu durumda acaba.. Şimdiden Teşekürler...
|
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2013 Saat 23:01
|
Bence çıkmazdı çünkü kızımın ağzında koku ve dilinde pas lekesi yoktu, ama tabii hocamız daha iyi bilir
|
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2013 Saat 09:45
|
33 aylık çocukta, StrepA görülmez.
|
|