Ates
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49395
Tarih: 28 Haz 2025 Saat 15:48
Konu: Ates
Mesajı Yazan: tugbaderin
Konu: Ates
Mesaj Tarihi: 05 Haz 2015 Saat 23:54
Merhaba hocam kızım 4 yaşını bitirecek 15.2 kg .3 gündür 38_39 larda ateş halsizlik boğazda kızarıklık iştahsızlık şikayetleri var.enfeksiyöz Mono. .. olabileceğini düşündüm doktora göturmedim başka şikayet yok .bir kan sayımı yaptrmalimiyim
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 00:58
Bugün uykudan uyarınca saçma sapan bişeyler söyledi .sanki beni tanımıyomus gibi yüzüme uzun uzun baktı. Bu yüzden enf.n.Mono. olabileceğini düşündüm. Birde sürekli ense sinin ağrıdiğini soyluyor.dili beyaz fakat çok kötü bir koku yok.açlik kokusu .hiç hastaneye gitmek istemiyorum hocam.ama kan sayımı isterseniz gidicem
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 07:51
Buyuk bir ihtimal ile (hayaller gormesi sebebi ile) EM.Etraf caninizi sikarsa, sirf onlarin cenelerini kapatmak icin; Kan sayimi yaptirabilirsiniz. Biliyorsunuz; EM oldugunda, atesi 1 hafta kadar surer. Ilac vermeyin.
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 15:58
Hocam ateşi 41 e kadar çıktı. Hayal görme sadece 1 kere oldu .1 kere de kustu bugün.Karnım ağrıyor diyor kakasini 4 gundur yapmadı .çok az yiyor.durum bu hocam biraz daha kotulestigi için yazmak istedim.CalPol bi kere verdim dün gece çok ağladı vermek zorunda kaldim.ne derseniz o hocam
|
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2015 Saat 19:41
Fazla ilac vermeyin.. Cok sikintisi olursa, Calpol kullanin..
DIKKAT: Aferin, Peditus gibi ilaclarda Calpol ihtiva eder. SAKIN, Calpol yaninda bu ilaclardan vermeyin.
|
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2015 Saat 20:49
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2015 Saat 20:55
Bugün 4.gün hocam atesleneli. 39 _ 40 derece dilini göstermek istedim size emin olamadım antibiyotik gereklimi .EM dedik ama dili de Paslı sanki .ağız kokusu var ama sizin dediğiniz gibi les bir koku değil. Teşekkür ederim simdiden
|
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2015 Saat 02:53
EM DEGIL!!! Antibiyotik de gerekmiyor, adi-siradan bir Grip...
|
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2015 Saat 22:14
Mesaj Tarihi: 08 Haz 2015 Saat 22:17
Sonuçları değerlendirilmesiniz hocam (CRP 5.81 mg/dl )
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 08:14
"Normal degerleri" Eriskinlere gore.. 4 yasa gore ayarlanmamis...
4 yas icin, WBC; 5.5-15.5 araligindadir, yani Antibiyotik gerekmez.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 09:51
27 temmuz 2011 doğum tarihi hocam ayrıca sizin formun ilk sayfasında yasa göre verdiğiniz WBC referans ağırlığı 4.0_12.0 ben buna dayanarak dün gece ve bu sabah croxilex bid 200 verdim ateşi dusmedi hala 39.5 karın ağrısı başladı kivraniyo
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 19:12
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 19:25
durumu kotulesti solunum sayısı dakikada 45 -50tam olarak olcemiyorum ama 40 dan fazla kafasını kaldıramı yor sürekli uyuyor .bizimle konuşuyor ama.Ates yine 39 _40 bildirmek istedim hocam.yemiyor ama su istiyor surekli
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 20:15
Gordunuz; antibiyotik bir fayda saglamadi... Ilaclari kesin, sadece cok sikildiginda, ates dusurucu verin. Eski mailleri okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2015 Saat 20:30
Sayfa yi yöneten arkadaş lar ilk sayfadaki yasa göre wbc değerlerini değiştirirler sanirim.o degerlere bakarak antibiyotik verdim malesef.
|
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2015 Saat 04:09
2016 baskisi Nelson'a gore, WBC degerleri biraz farkli ... Ben, bu konuyu biraz daha arastiriyorum, acele etmeyin./
|
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2015 Saat 16:19
Hocam antibiyoti gi kestikten sonra ateşi düşmüştü. İyileşiyor derken bugün 8.gün ve ateşi tekrar 39 oldu.ne öksürük ne burun akıntısı var.karnı ağrıyor.birde dili hala resimdeki gibi beyazve boğazı kizarik.tahlilleri istryen doktor akut faranjit teshisi koymus .wbc değerleri de kafamı karıştırmadı değil durum böyle olunca napalım hocam
|
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2015 Saat 21:34
Karin agrisinin da olmasi; Domuz Gribi oldugunu gosterir, sakin antibiyotik vermeyin, ishal olur. Cocuklarda hafif seyreder.
|
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2015 Saat 17:38
Kızımın ateşi düştü iştahsızlık devam ediyor.verdiğiniz her bir cvp için ayrı ayrı teşekkür ederim hocam.keşke bende sizin için birseyler yapabilsem Sağlığınıza herzaman duaciyim
|
|