Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yenidoğan solunum bozukluğu ve kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=64071
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 16:56

Konu: Yenidoğan solunum bozukluğu ve kusma
Mesajı Yazan: enesf
Konu: Yenidoğan solunum bozukluğu ve kusma
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 17:10
Merhaba hocam daha bu sabah 37. Haftada 3 kg dünyaya geldi kız çocuğu. Doğduktan sonra inler gibiydi solunumu düzensiz dediler yoğun bakıma aldılar. Erken doğum veya enfeksiyon dan olabilir dediler kan testi temiz çıktı 24 saat somra tekrar bakacaklarmış. Verdikleri mamayı sürekli kurmaya başlamış buda enfeksiyondan olabilir diyorlar şimdi. Sizce ciddi bir sıkıntı olabilir mi hocam. İnternette biraz araştırınca ameliyat gerektiren birçok hastalık cıktı yenidoğan ların kusmasıyla ilgili :-(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 19:46
1- Boyle , hemen dogumdan 2-3 saat sonra, ENFEKSIYON OLMAZ!!! 
Yenidoganlarda:WBC: 9,0-35,0 araligindadir!! Turkiye'deki cocuk doktorlari, Bebek WBC degerlerini bilmezler, 
siz uyarin!! 
2- Dogum seklini yazmamissiniz. Normal dogum ise, anne karninda su yutmus olabilir.. Hos Sezaryen
 de bile yutturuyorlar, o da ayri hikaye!
3- Dogumdan hemen sonra agiz boslugu ve solunum yolunun aspire edilmesi sarttir. Bu yapilmadi ise, kusmalar olacaktir. 
4- Ameliyatlik durumlar, hemen gorulmezler.. Sindirim sistemi, dolmadan, KUSMALAR OLMAZ.. 
Yani boyle bir durum olsa, kusmalar 1-2 gun sonra baslardi. 
Enfeksiyon olabilmesi icin; mikrop alindiktan sonra, belirli bir; "Kulucka suresinin" (Bakterilerde; 3-5 gun,
 viruslarda ortalama 1 hafta) gecmesi gerekir. Oyle; "ZART DIYE" dogar dogmaz enfeksiyon OLMAZ.. 
Bana kalirsa, bir halt yediler, o yuzden suclulugun telasi icindeler. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2019 Saat 21:43
Sezeryan ile doğdu hocam. Crp değerine bakmışlar bişey çıkmamış zaten hoca yok ortada asistan var. Sadece crp ye bakarak antibiyotik vermeyin dedim mutlaka lökasit sayısını görmek istiyoruz dedik ama eğitim araştırmada kimse kimseti takmıyo ki

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2019 Saat 11:01
Bugün doktoruyla görüştüm hocam.  Kanı temiz çıkmasına rağmen antibiyotik tedavisine başlamışlar. Yeni doğan ların kan testinde hemen enfeksiyon görünmeyebilir dedi. Bugün 2. Günü kusması hala devam ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2019 Saat 17:06
Hocam kan değerlerini aşağıda yolladım size
WBC: 15.75 mg/dL
LY : 3.92
MO: 1.56
LY% : 24.9
MO%: 9.9
NE%: 64
HGB:16
MCV: 101
MCH: 35.6
PLT: 311
PDW: 16.3
RDW-SD: 62.3
RDW-CV: 15.9

CRP: 2.29   ref: 0-5

Glukoz:88 mg/dL
Üre: 18 mg/dL
total Bilirubin : 4.82 mg/dL
Direkt Bilirubin: 0.43 mg/dL ref: 0-0.2
İndirekt Bilirubin: 4.39 mg/dL
ALT: 9 U/L
AST 47 U/L
Sodyum: 140 mmol/L

hocam bugün çocuğun 2. günü. doktorlar kusmasıyla ilgili enfeksiyondan da olabilir diyorlar ancak kesin bişeyde demiyorlar. Birde bilirubin yüksek çıkmış eşimle kan uyuşmazlığımız var bu değer sıkıntı olurmu? doktoru sarılığı yok demişti.

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2019 Saat 20:30
 "..  Yeni doğan ların kan testinde hemen enfeksiyon görünmeyebilir dedi. "
Al bir SALAK daha!!  Sizin oralarda bunlara; "hoca" mi denilyor?? 

Bilirubin yuksek filan degil... 2 gunluk bebekte; T. Bilirubin: 17mg ustu Fototerapi gerektirir.. 
VE her cen gun, bebek lehine bu deger yukselir. MISAL: 4 gunluk oldugunda, Fototerapi sinir:24 olur. 
Dogrudur, T.Bilirubin:4,82mg ile sarilik gorulmez.. Ancak;7'nin ustune cikarsa sarilik ciltte gorulmeye
 baslar. 

Kusma tamamen, anne karninda yuttugu "Amnios sivisinin" iyi aspire edilmemesine baglidir. 
Onlarin hatasi.. Cocukta enfeksiyon filan yok. Hastanede yatmasi gereken "kusma" her beslendikten 
sonra olan kusmalardir.. EGER: kusmalari, gunde 4-5 seferden fazla degil ise, KACIN .. 

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2019 Saat 21:49
Hocam siz nasıl bir insan bir doktorsunuz :-). Burada onca doktorun kem küm ederek anlatamadığını anında karşı tarafa aktarıyorsunuz. Çok teşekkürler hocam. Sizi yetiştirdiğiniz kimseler yok mu memlekette. Bu cahillere gideceğimize çocuklarımızı onlara götürelim.

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2019 Saat 03:25
YOK!! Benim usul doktorluk, para getirmiyor!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat