Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

peşpeşe hastalık(grip)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33384
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 17:22

Konu: peşpeşe hastalık(grip)
Mesajı Yazan: ul.sevde
Konu: peşpeşe hastalık(grip)
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2012 Saat 18:38
hocam merhaba benim sorunum kızımla ilgili 17 aylık 80 cm ve 9 kilo yemesi gayet iyi fakat aylardır aynı kiloda(doğum kilosu 2650 gr) hem kilosu hemde bünyesi çok zayıf ne yapacağımı şaşırdım maillerinizi sürekli takip ediyorum.geçen ay boğaz enfeksiyonu geçirdi o bitti 4 gün sonra bronşiolit oldu oda zatürreye çevirdi nefes sayısı 50nin üstündeydi o kadar ki kötü durumdaydı tam oda iyileşti derken ilacı bittikten 5 gün sonra şu an yine boğaz enfeksiyonu geçiriyor ve ben korku içindeyim yine zatürre olacak diye.abisi kreşe gidiyor o çok hafif hastalanıyor ateşi bile olmuyor fakat kızım abisi kreşe başladığından beri bu halde ne yapmalıyım hocam bana bi yol gösterin.hem çok zayıf hem çok sık hasta oluyo.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Şub 2012 Saat 21:03
Abisi kresten hastalik  tasiyor. Yapabileceginiz fazla bir sey yok. Ikinci cocuklarin kaderi bu. Sizin bir ihmal veya kabahatiniz degil. Iyi tarafi krese basladiginda abisinden daha az hasta olacak. Bu enfeksiyonlarin %90'i viral oldugundan, illa antibiyotik baslayacaksiniz, oncesinde mutlaka bir kan sayimi yaptirip; WBC degerine bakin, yuksek cikarsa antibiyotik baslayin. Gerisini; benim anlattigim yontemlerle halledin.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2012 Saat 20:04
hocam inanın denemediğimiz hastane doktor kalmadı özeller para tuzağı zaten.son hastalıklarında hep eğitim araştırmaya götürdüm bi doktor bile kan sayımı istemedi hemen antibiyotik.bende çekiniyorum kan sayımı istemeye.bide benim kızımda grip sonrası hemen sıkışma başlıyor nefes sayısı 60 ı buluyor ve ateşleniyor şimdi boğaz enfeksiyonu geçiriyor duocid kullanıyoruz bi günde ateşini kesti fakat çok huysuz korkuyorum yine hırıltı başlicak diye ne gibi bi önlem alabilirim.

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2012 Saat 20:15
şu ana kadar da hiç öksürük şurubu ve soğuk algınlığı ilacı kullanmadım

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2012 Saat 00:40
Atesin arkasindan, burunda akinti ve hirilti baslamasi; Grip gecirdiginin isaretidir. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2012 Saat 18:12
peki hocam  hırıltısı çoğalır nefes sayısı sıklaşırsa doktora götürmeli miyim 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2012 Saat 18:20
Evet, ama gene de, bir kan sayimi yapilmasi; hadisenin viralmi yoksa, antibiyotik gerekecek, bakteriel bir enfeksiyonmu ayirimi icin faydali olur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat