Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

6. ay ve ek besin...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38943
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 17:22

Konu: 6. ay ve ek besin...
Mesajı Yazan: timsah
Konu: 6. ay ve ek besin...
Mesaj Tarihi: 16 May 2013 Saat 17:21

Hocam merhaba,

6 aylık 7.700 gr 69 cm boy ve 42 cm kafa çapına sahip olan erkek bebeğim var. Bugün itibariyle 6. Ayı geçtiğimiz için aşılarını yaptırdıktan sonra ek besine geçebileceğimizi söyledi Sağlık Ocağındaki ebe. Sabahları peynir, pekmez, yumurta sarısı, ekmek içi, ara öğün meyve püresi, öğle sebze püresi, ara öğün yoğurt akşamları da muhallebi. Siz ek besinler  konusunda gerekmedikçe tedbirlisiniz biliyorum. O yüzden size danışmak istedim hocam sizce ek besinlere bu şekilde başlamak uygun mudur? Önerebileceğiniz bir şey var mı hocam? Kilo ve boy konusundaki fikriniz nedir? Bir de hocam ben demir ilacı vermiyorum sizin öneriniz doğrultusunda demir testi yaptırmamız istendi gerekli midir? Devit 5 damla olarak devam ediyorum. Son olarak ise hocam sanırım yeni virüs kaptık biz burun akıntımız var ve sabahları hafif tıkanıklık bunun dışında herhangi bir şikayet olmadığı için sadece serum fiz kullanıyorum. Sormak istediğim bu serum fizler 1 gün içinde tüketilmeli mi acaba etkisi açıldıktan sonra ertesi gün de devam etmez mi? Kafama takıldı çünkü siz evde de hazırlayabileceğimizi söylemiştiniz. Şimdiden çok teşekkürler iyi ki varsınız…

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 08:36
Hocam bir fikriniz yok mu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 May 2013 Saat 18:47
1-Ben Arizona'dan yaziyorum, arada 10 saat fark var, su anda burada saat; 08:40
2-Boy, kilo ve bas olcumleri cok tutarsiz, baska bir yerde tekrar baktirin.
3- 6 ay gecti diye ek gida baslamak mecburiyetiniz yok. Saf anne sutunu gittigi kadar goturebilirsiniz.
4-Ancak; anne sutunun yetmedigi durumlarda (6 ayi gectigi icin) istediginiz zamanda ek gida baslayabilirsiniz.
5- Demir testi; Anemiden suphe edildiginde yapilir. Bu uckagidi kasten yapiyorlar, zira gelen HGB degerini "Eriskin standartlari" ile karsilastirip, herkezi anemik yapiyorlar. Mesela;6 aylik cocukta; HGB normal sinirlarI: 10-13g/dL dir.
6- Serum fiz 1 gun icinde atilmali diye bir sey yok. Sadece ayni sahis kullanmis olmasi sarti ile.

Mesaj Tarihi: 18 May 2013 Saat 13:30
Peki hocam normal şartlarda 6 aylık bebek için sizin verdiğiniz boy- kilo ortalaması nedir? Bir de hocam biz ölçtük boy 71 kafa çapı 41.5 kilo da 7.8 civarında.. Hocaö sıkıntılı bir durum varsa nolur yorumlayın yardımınıza ihtiyacım varCry

Mesaj Tarihi: 18 May 2013 Saat 18:05
6 aylik Erkek: Agirlik:7.8kg
               Boy    :66cm.
               Bas    :44.2cm.

Mesaj Tarihi: 18 May 2013 Saat 18:28
peki hocam boy 70 kilo 7.7 baş çevresi 42 ise sorun vardır mı diyosunuz nelere dikkat etmeliyim?

Mesaj Tarihi: 19 May 2013 Saat 03:29
Bu yapida ve kafa capinda bir cocugun bu kadar uzun olmasi biraz zor...Dedigim gibi, olculerde bir tutarsizlik var, yeniden olcturun.

Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 09:08
Hocam merhaba,
Oğlumu başka bir şehirde doktora götürdüm. boy 69,5, kilo 7,7  kg, baş çevresi 44 cm. Doktor herhangi bir sorun olmadığını ama aşırı hareket ettiğinden dolayı kilo tutamayacağını söyledi ek besine geçmeye çalışıyorum ama saatler tam anlamıyla günü gününe uymuyor ağırlık anne sütüne devam ediyorum doktor kan ilacını kullanıp kullanmadığımı sordu ben de (sizin yazılarınızdan sonra) kullanmadığımı söyledim bana aç karnına pekmez ver yeterli olur dedi siz ne diyoırsunuz hocam? Teşekkürler..

Mesaj Tarihi: 24 May 2013 Saat 18:25
1-Bas cevresi; 42'den, 44cm'ye cikinca, hesap tamam oldu. Evet, iyi beslenen ve asiri hareketli oldugundan et tutmayan bir cocuk... Anne sutune;son damlasina kadar devam, yer kalirsa, ek gidalar verilebilir.
2- Ac karnina pekmez verilmesi: Yapilabilecek en buyuk hata..
    a) Insulin'i asiri derecede uyarir, zamanla TipII Seker Hastaligina davetiye cikarir.
    b) Tokluk hissi uyandirir, cocuk daha az yer. Daha fazla kilo kaybeder.
    c) Pekmez(hicbir turu) kansizligi tedavi etmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat