Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

genze süt kaçması

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46889
Tarih: 05 Ara 2025 Saat 19:02

Konu: genze süt kaçması
Mesajı Yazan: buffy84
Konu: genze süt kaçması
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 17:01
hocam merhaba 35  günlük oğluma ablasından grip bulaştı,  bu nedenle burnu tıkalıydı hafif ama emerken sorun yaşamıyordu daha önceki maillerinizde de söylediğiniz gibi memeyi bırakmadan sonuna kadar emebiliyordu, adece hafif bir burun akıntısı ve arada hapşurma ve öksürük vardı, ama dün gece emerken birden genzine süt kaçtı, kısa bi süre nefes alamadı, hemen dik konuma getirdim çok fazla bi şekilde ağzından gaz çıkardı, daha sonra yine 5-10 dakika düzgün nefes alamadı ara ara nefessiz kaldı, hemen hastaneye gittik acile, doktor gripten dolayı burnunun tıkalı olmasından dolayı olduğunu söyledi, bi enjektörle burnuna serum fizyolojik verdi, ateşlenirse çok öksürürse hırıltı olursa gel dedi, dün gece hastaneden geldiğimizden beri öksürüğü arttı, hırıltı var mı yok mu burnunun sesinden tam anlayamıyorum da, ama ateşi yok, şimdilik uykuda da  çok  rahat uyuyor, burnunun tıkalı olduğu belli bile olmuyor uykuda. uyanıkken burnu çok tıkalı ve öksürük ve hapşırık oluyor.eğer akciğerlerine süt kaçtıysa ben bunu nasıl anlarım, ateş olmazsa tehlikeyi atlattım diyebilir miyim? çok saolun Allah sizden razı olsun

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 17:51
Sut, kati bir cisim olmadigi icin, solunum yolunun ifrazati ile, oksuruk sayesinde atilir. Findik-fistik, ekmek kabugu gibi cisimler daha tehlikelidirler. Serum fiz'e devam.

Mesajı Yazan: buffy84
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2014 Saat 20:12
teşekkürler hocam,içimi ferahlattınız, bir de ablası bu sene anaokuluna başladı,bir aydır süren inatçı bir öksürüğümüz var, önceleri ballı limon işe yarıyordu, artık o da yaramıyor,gündüz sıkıntısı yok gibi, öksürüyor ama tek tük, gece sıkıntı oluyor.burnunu serum fizyolojikle açmaya çalışsam da gece yine tıkanıyor burnu,uyurken çok fazla horlamaya ve ağzından beyaz bir köpük çıkmaya başladı. gece boğulacak gibi ard arda öksürüyor, nasıl anlatsam hani normal de biz" öhö" der sonra bir kaç dakika sonra tekrar "öhö" diye öksürürüz ya, kızım "öhö öhö öhö öhö öhö öhö öhö" şeklinde ard arda öksürüyor.sonra kusarak balgam çıkarıp rahatlıyor ve öyle uykuya devam ediyor, ben önce krup olduğunu düşünmüştüm ama siz onun 3 gecede geçtiğini  söylemişsiniz bizim 1 haftadır bu boğulacak gibi olan öksürük devam ediyor, öksürürken bi an nefessiz kalıyor, viks sürüp üzerine havlu koyuyorum, biraz o rahatlatıyor. Ablamız 4 yaşında, Allah razı olsun sizden öğrendiklerimiz sayesinde 3 kez antibiyotik kullandık şimdiye kadar, sizin dediğiniz gibi okulun ilk 2 senesinde hastalıklarla boğuşacağımı biliyorum zaten ama ilk defa da böyle inatçı bir öksürük görüyorum, ne yapmalıyım?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2014 Saat 01:14
Odasi, SOGUK olsun, yastigini yukseltin. ColdMix'e devam. Limonlu bala devam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat