ates dokuntu
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54015
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 12:03
Konu: ates dokuntu
Mesajı Yazan: zelalim
Konu: ates dokuntu
Mesaj Tarihi: 03 Ağu 2016 Saat 21:37
merhaba hocam,
16 aylik kizim 12kg.dun ogle saatlerinde yikadiktan sonra yatirdim uyandiginda el ve ayak iclerinde sivilce gibi ucu olmayan birkac dokuntu cikmisti.aksama dogru atesi cikti,2 saat icinde 40.5i gorduk.kendiliginden yavas yavas dusmeye basladi atesi sut icip uyudu.gece yine 40.4e kadar cikti ates,sabaha hafifledi.atesi dusurmedik hic,el ayak hastaligidir dedik ama dokuntuler sabah olunca resimlerdeki gibi tum vucuduna yayilmisti.su an atesi yok,burnu akiyor asiri huzursuzlugu basladi agzini kilitledi,tukurugunu bile yutmak istemiyor agzinda biriktiyor sut ve su dahi iciremedim.aft yok agzinda ama actirmiyor dilini bogazini goremiyorum,koku varmi anlayamadim.yuzunde de dokuntu basladi.ne geciriyoruz hocam,kizil bu yasta gorulmez dediginizi hatirliyorum ama olma ihtimali varmidir???
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2016 Saat 07:02
Kizil; boyle "noktalar" seklinde OLMAZ... Gunes yanigi gibi silme olur. Sucicegi basliyor gibi.. Eger sacli deri icinde de varsa, o kirmizi noktalar, su toplamaya basladi ise, kesin Sucicegi dir.
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2016 Saat 16:57
hocam merhaba,
bu sabah saglik ocagina gittik,aile hekimi bakti bu kesinlikle su cicegi degil kizamiga benziyor tahlil yapip bakanliga gonderecegiz siz de cocuk dr.unuza da gorunun dedi,bogazi sismis,sonra 4 ayri ebe denedi kan almayi damarini bulamadilar,kilolu bebek yag dokusu fazlaymis gorunmuyomus hissedilmiyormus,kurcalayip buldular igneyi taktilar bu sefer kan pihtilasmis,ciyak ciyak aglattilar kizimi,neyse cikarin yeter dedim kan veremedik,bi kagida biseyler yazdi dr. bakanliga gonderecekmis,bizi de cocuk dr.undan vazgecip devlet hastanesine gonderdi,acikcasi ebelerin damar patlar ordan alirsak diye kendi aralarinda konusmalarindan da acayip huylandim hocam hastaneye goturmedim.eve geldik kafam karman corman,bugunku resimleri de gonderiyorum,kafasinda hic yok,sirt ve gogus bolgesinde 1-2 minik kuru dokuntu,ama kollar bacaklar bez bolgesi asiri yogun,dune gore kizariklar buyumus ve asiri cogalmis.keyfi biraz daha duzeldi sut iciyor.ailemden de atesini dusurseydin terletmeseydin boyle dokulmezdi diye 2gundur fircayla karisik nasihat dinliyorum,
-asisi yapilmisti ama kizamik olabilirmi,ne yapalim hocam kan tahlili yaptirmaya korkar oldum.
-o gece atesi yukselirken uyurken titremeye ve sicramaya basladiginda soylediklerinizi dusunup bezlerle elini ayagini alnini sogutmak yerine ustunu orttum usumesini engellemek icin,bu yanlis miydi hocam o yuzden mi bu dokuntuler????
-kan verme konusunda dogdugundan beri goturdugumuz her yerde sıkıntımız var,kurcalaya sıkıstıra bastira damarini bulsalar kan gelmiyor,korkmaya basladim gercekten gerekirse acil bir durumda damar yolunu bulamazlarsa yada damarini patlatirlarsa diye,sadece acemilik mi hocam baska bir sorun var midir????
|
Mesaj Tarihi: 04 Ağu 2016 Saat 19:53
Kesinlikle Kizamik degil... Resmen ki..ndan
uydurmus. Resimler
net degil.. EGER: ilk gun dedigim gibi, Sacli deride, karinda ve sirtta dokuntu yoksa, Sucicegi DEGILDIR.. Bu durumda; iki ihtimal var... 1- Elinizi bu dokuntulerin ustunde gezdirdiginizde; elinize, "sivri ve sert uclar" geliyorsa; Bocek isirigidir. 2- Elinize sadece; hafif kabartilar seklinde geliyorsa, isiliktir.
Sakin simdilik bir ilac vermeyin. Evet, asili bir cocukta, Kizamik olma ihtimali cok zayif!! Doktorlarin halini goruyorsunuz; Bir Kizamik bile teshis edebilmekten acizler..
|
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2016 Saat 18:37
tekrar merhaba hocam,
kizariklarin uclari su toplamaya basladi ama halen sacli deride,sirt ve karin bolgesinde birsey yok.bugun cocuk dr.una gittik,tahlile gerek yok,kizamik yada sucicegi degil,evet dokuntuler sucicegine benziyor ama oyle olsaydi kasimaktan duramaz yara yapardi dedi,viral dokuntuler,kendiliginden iyilesecek hicbirsey yapmayin,ici dolu olanlarin uclari patlarsa batticon degdirip thiocilline surun dedi,bogazi icin tantum verde sprey verdi yutmak istemediginde kullanirsiniz dedi.
hocam dr.dan ciktik,zirzir telefon susmuyo,toplum sagligi merkezinde kizamik suphesiyle kaydimiz varmis,ille ki 2 tup kan alicaklarmis,gittigimiz dr.un adini verdik gorusmelerini istedik boyle bir suphenin olmadigini soyledik yok hocam aramis dr.la da konusmuslar ama ikna olmuyolar kaydimiz varmis bilmemneymis kan vericekmisiz.ben de artik dayanamadim,bakanliga kendilerinden sikayetci olacagimi,4 ebe bi cocuktan kan alamadiklarini aglatip kolunu morattiklarini,biyere kacmadigimi zaten ilk oraya gidenin kendim oldugunu soyledim,sizin prosedurunuz isleyecek diye ben cocugumun damarinin patlamasi riskini almiyorum bu kayitli gorusmeyi ilgiliye dinletirsiniz dedim.gittigimiz cocuk dr.unu aradik maalesef vermelisiniz orda giris yapmislar dedi.hocam kan vermek cidden sorun degil ama kizin kolunu soktuklari hali bile bile tekrar nasil gideyim ben oraya,olmadigi ortaya cikan kizamiktan suphelenen bi kendileri,zaten suriyelilerden salgin var diye 9.ayda kizamik asisi icin zirzir durmadan arayan kendileriydi gitmedim sizin dediginiz gibi 12aydan sonra yaptirdim.e asiyi yapan da kendileriydi,bi halti beceremediklerinin kabulu mu oluyo bu???hocam kusura bakmayin nolur elim ayagim titriyo hala,Allah askina kizamikli cocuk yiyip icip araba kornasina bile dans edermi,size sormak istiyorum ben o cok istedikleri 2 tup kani vermezsem ne olur,guvenlik gucleri mi gelir kapima???zorla mi goturuluruz,tecrite mi aliniriz,hastaneye mi kapatirlar bizi bi odaya,evimize kirec mi dokup yakarlar,hocam ne olur ben kan falan vermezsem var mi bunun bi cezasi yaptirimi????
ve bu arada batticon ve thiocilline icin ne dersiniz,dr.un dedigi sartlarda kullanalimmi???
nerdesiniz hocam aahhh buralarda her gun size okadar cok ihtiyacimiz varki:(((((
|
Mesaj Tarihi: 05 Ağu 2016 Saat 19:58
En kotu ihtimal ile; Sucicegi... Kesinlikle Kizamik degil... Her zaman soyledigim gibi; esas bu aptal doktorlarin aga babalari Saglik bakanliginda.. Emin olun ne halt ettiklerinden bile haberleri yok.. Daha bakarak Kizamik dahi teshis etmekten aciz bir aptallar surusu. Ulan; Ibni-Sina'dan beri Kizamik bakarak teshis ediliyor!!! Ne Serumu imis!! Asi yapilmis oldugundan, ANTIKOR:(+) cikacak, al ondan sonra basina belayi!! Isin yoksa, bu aptal Saglik bakanligina; Serumdaki Antikorlarin asidanmi yoksa hastaliktanmi oldugunu anlat.. Bunlari aynen, anlatin.. Yapilmis olan Kizamik asisindan dolayi; Antikor:(+) ciktiginda ne HALT EDECEKLER...
Zaten bu saatten sonra, yapilacak olanlarin cocuga bir hayri yok... Bosverin
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2016 Saat 15:39
hocam merhaba tekrar,
kizariklarin el bileginde,dizlerinde,dirseklerinde ve arka baldirlarinda olanlari su toplamisti simdi kabuklandi,digerleri gecti.ama iki elinde de basparmaklarinin tirnak diplerinde boyle morluklar var hocam dunden beri,diger parmaklarinda goremedim.muayenede dr.kalbini de dinlemisti ama birsey soylemedi.gecirdigi hastalikla mi ilgilidir,endiselenecek bir durum var midir hocam???bir de belki ilgisi vardir,3 hafta kadardir tirnaklarini keserken farkediyorum,buyudugundendir demistim,eskisi gibi elastik degil bayagi sertlesmis tirnaklari.
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağu 2016 Saat 19:29
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2016 Saat 17:19
tekrar merhaba hocam,
bu soyulmalar 3 gundur var giderek genisliyorlar,gecirdigi dokuntulerden mi sicaktan mi kaynaklidir,yada mantar gibi birsey olabilirmi???
bir sorum daha var hocam,bugun kaka yaparken odada yaninda degildim,elbise vardi ustunde,bezinden de tasmamis ama nasil yaptiysa elini bezine sokmus sanirsam,nohut kadar bir top kakayi almis getirmis bana verdi,şok gecirdim.kakada diş izi gibi birsey goremedim,hemen ellerini yikadim dişlerini agzini suyla calkaladim ama eger bir parca da yutmussa bu dizanteri gibi bir hastaliga sebep olabilirmi hocam???
|
Mesaj Tarihi: 16 Ağu 2016 Saat 20:08
Gecirdigi dokuntulerden.. Bu yasta; Streptokok gorulmez. Dizanteri olabilmesi icin, cocukta "Dizanteri" olmasi gerekir... Kendi kakasi, kendi mali.. Mikroplarda kendi barsagindaki mikroplar.. Ne zarari olacak??? Sadece "Estetik" degil, o kadar... Memeli hayvanlarin, bilhassa "Ot-oburlarin" tamami, eriskin kaka yemek zorundadirlar.. Bilhassa Hayvanat bahcesinde yeni dogan filler, eriskin kakasi yemezlerse, yedikleri otlari, yapraklari hazm edemez ve hasta olurlar.. Onlara kasten, kaka servis edilir.. Insanlarda da, barsaklarda, dogduktan sonra, kakada bulunan E.Coli bakterileri bebege bulasamazsa, bebeklerde bazi fonksiyonlar bozulur.. K vitamini sentezi olusmaz, sutu hazm edemezler. O sebeple, bebek odalari Steril DEGIL, temiz olmalidir.
|
|