Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik ve geniz eti ameliyatı kulağa tüp takılma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=37403
Tarih: 16 Kas 2025 Saat 17:13

Konu: bademcik ve geniz eti ameliyatı kulağa tüp takılma
Mesajı Yazan: Fatoş-Tuana
Konu: bademcik ve geniz eti ameliyatı kulağa tüp takılma
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 13:11
       Merhaba hocam 2 aydır Şırnak devlet hastanesi kbb servisine muayene oluyoruz. Kızım 4,5 yaşında duyma sorunu vardı sol kulağında sıvı varmış. Antibiyotik kullandık 10 gün ama sıvı gitmemiş. Muayeneler yapıldı odyo testi yapıldı. Bugün gittimizde doktor ameliyat yapacaz bademciği ve geniz etini alıp kulağa tüp takacaz dedi. Ayrıca Kızım bugün götürdüğümüzde kriptik tonsillit olmuş antibiyotik verdi (AMOKLAVİN 600 mg 2x1). Antibiyotik kullanmak istemiyoruz siz ne dersiniz ve ne tavsiye edersiniz.
       Kriptik tonsillit olunca kızım doktor iyileşince ameliyatı yapalım dedi. Yapılacak ameliyat ADENOTOMİLLEKTOMİ + SEROZ OTİT (VT uygulaması) siz ne önerirsiniz doktor geç kalmayalım dedi. Mayısta ankaraya gidecez ordamı yaptıralım mı burada kbb uzmanı va. işlemin basit olduğu söyleniyor. Bademciği aldırmak doğru mu?
      Şaştık kaldık bir ameliyatta 3 tane işlem yapılacak korku sardı. Görüşlerinizi bekliyoruz şimdiden çok teşekkür ederim.

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİR TANECİK KUZUM

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 21:12
Seroz otitler daima; viral hastalik (Grip) lerdan sonra olur. Antibiyotik gerektiren, bakteriler ile yakindan uzaktan hic bir alakalari olmamalarina ragmen, hala ameliyat izerinde israr etmeleri ve sizleri korkutmalari, bilmemekten kaynaklanamaz.  Oradan kacin, ne geniz eti alinmasina, ne tup takilmasina sakin musade etmeyin. Bu tur ameliyatlara bu yaslarda hic gerek yoktur.. Benim enfeksiyonlarla ilgili makalelerimi ve eski mailleri okuyun.
Ayricada; 4.5 yasindaki bir cocuga; Amoklavin 600 verilmez..

Mesajı Yazan: nilcey
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 22:16

Mesajı Yazan: nilcey
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 22:21
hocam yukarıdaki resim 28 aylık kızıma ait.geniz eti röntgeni.raporunda nazofarenks düzeyinde hava sütunu daralmıştır yazıyor. burun tıkanıklığı sebebiyle gitöiştik.birde sizin görmenizi istedim.henüz ameliyatlık değil dediler.ben en çok gelişemediğinden dolayı size yazıp duruyorum.28 aylık ve 12,5 kg hala.1 senedir hiç kilo almadı.iştahı o kadar da kötü değil.zor da olsa yemek yiyor ama miktarları az. sadece sizinde yorumlamanızı istedim.

Mesaj Tarihi: 25 Oca 2013 Saat 22:53

hocam kulağında sıvı var zamanla geçermi ileride işitmesinde sorun yaratır mı? Kızım geceleri horluyor doktor geniz etinden kaynaklandığını söyledi doğrumu ? Sizin nasihatınızı dinleyip ameliyat yaptırmayacaz.  Bu süreci bekleyerekmi geçirelim yapacağımız birşey varmı. Kızım kreşe gidiyor enfeksiyondan uzak tutmamız imkansız ne yapacağız.  Ayrıca boğaz enfeksiyonu romatizma yapar bunu engellemek lazımmış. Bence bademcik kalmalı dimi?

Hocam biz 4,5 yıldır calpol kullandık dün akşam ilk defa dolven verdik. Sabah kalktığımızda göğüs ve sırtında kırmızı döküntü vardı  ve çok kaşınıyordu. Doktora götürdük ürtiker veya gribal enfeksiyonda böyle döküntü olur dedi. Sonra kriptik tonsillit tanısı koydu. Antibiyotikle beraber atarax verdi kaşıntı için. Biz bu ilacı kullanalımmı? antibiyotiği kullanmıyoruz ataraxı ne yapalım kızım sürekli kaşınıyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 03:22
1- Hava sutununda daralma falan yok, normal gorunumu o sekildedir.   Yerseniz...Meslek hayatim boyunca tek bir hastama boyle bir Rontgen cektirmedim... 28 aylik bir cocukta ne gerek vardi boyle bir Rontgene... Sanki bir halt yapabilecekler..
2- Asagi-yukari, her Gripte kulakta Oztaki borusunun kapanmasina bagli; "su birikmesi" olur. ILIADIN PED, BURUN DAMLASI ILE 10 DAKIKADA ACILIR.
3-  Dokuntusu; atese bagli, ISILIK... Kendiliginden duzelir, ama doktorun yorumu dehset...
4- Krese giden her cocugun ilk 2 senesi boyle gecer, sizde gecireceksiniz.Benim dediklerimi yaparsaniz, hem cocuk, hem Baba hirpalanmaz...
5- Kriptik tonsillitler bu yasta olmazlar, iyi sallamis.  
6- Her bogaz enfeksiyonu Romatizma yapmaz, Sadece;  A-Grubu Beta Hemolitik Streptokoklarin, onlarinda,  sadece "Kardiyojenik tipleri" yaparlar.. Geniz eti veya bademcikler alinarakta, "engellenemezler"..Boylesine komik bir doktoru cokmu aradiniz??
7- Atarax'a gerek yok, banyo yaptirin, kasinti gecer.  Dokuntu, Dolven den olmadi..

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 12:06
Kızım geceleri horluyor doktor geniz etinden kaynaklandığını söyledi ve alınması gerektiğini söylemişti peki ilerde bi sıkıntı olur mu ben ameliyat taraftarı değilim ama peki bu horlaması için ne yapılabilir bizi bilgilendirdiğiniz için çoook teşekkür ederim iyiki varsınız

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2013 Saat 19:14
Sirt ustu degilde, yan yatirirsaniz, horlama azalir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat