Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kara lahana, patlican, bakla

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=49522
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 15:31

Konu: Kara lahana, patlican, bakla
Mesajı Yazan: ebelener
Konu: Kara lahana, patlican, bakla
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2015 Saat 09:49
Merhaba Kadir Bey, 

Az once bir yerde kara lahananin gut hastaligini tetikledigini okudum. Dogru mudur? Dogruysa kac yasa kadar dikkat etmek gerekir? 2 senedir kislari, 2 ve 4 yasindaki cocuklarima kara lahana dolmasi yediriyorum kisin. Sakincasi var midir?

Patlicanin icindeki nikotinden dolayi cocuklara yedirilmemesi dogru mudur? 

Baklanin da favizimi tetikledigi soyleniyor. Hatta 3 yasindaki yegenimde favizm teshis edildi. Bizdeki durumu bilmiyoruz, ama yine de yedirmiyoruz. Dogru mudur?

Tesekkurler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Haz 2015 Saat 19:19
Tipik, "Turk doktorlarinin her seyi, poposundan anlamalari" durumu...
1- Kara Lahana; "Brasica" turu gida olup, Iyot tutan ve emilmesini onleyen bir bitkidir. Bilhassa Dogu Karadeniz Bolgesi'nde oldugu gibi; HER GUN yenilirse, GUATR hastaligina sebep olabilir... "GUT" u kim uydurdu!!!
2- Butun bitkilerde, "Nicotin" vardir.. Neticede bu bitki,(Sigaralardaki gibi solunumla alinmiyor), yeniliyor... Cocuklar Patlican yiyebilirler. Allahin geri-zekalilari; cocuklarin yaninda;"fosur-fosur" sigara icerler, patlicana laf ederler.
3- Bakla; bir tek, G6PD( Glukoz-6-Fosfat Dehidrogenase) denilen, enzim eksikligi, hastaliginda, anemi yapar..
Anemisi olmayan bir cocukta da "Favism" teshis edilemez. Zira, anemi arastirilirken, teshis edilir. Hayatim boyunca, sadece 2 tane G6PD'li hastam oldu.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat