Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini tahlil sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79182
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 22:53

Konu: D vitamini tahlil sorunu
Mesajı Yazan: Emy
Konu: D vitamini tahlil sorunu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2024 Saat 14:35
Hocam sağlık ocakları d vitamini tahlili yapmıyor. Aciller de yapmıyor. Zorla polikilinikten randevu buldum. Götürdüm çocukları. Doktora bilhassa muayene istemiyorum. Tam kan sayımı ve d vitamini tahlili istediğimi belirttim. Lakin karaciğer troid her haltı istemiş. 3 tüp kan verdi iki çocuk. Boşuna verdik. D vitamini istememiş. Nasıl sinir oldum... 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2024 Saat 19:34
Diyorum size!! Turkiye'de saglik pustlarin eline gecti!! 
Kendi cehaletleri ortaya cikmasin diye kasten D vitamini baktirmiyorlar!! 
D vitaminin gunluk idame dozu ile D vitamini eksikligi dozu bilmeyen SALAKLARDAN ne bekliyorsunuz??
Bu kadar hakaretlere ragmen, o kadar yuzsuzler ki, zerre umursamiyorlar! 
Esas pustluk, KASTEN cocuk kan degerleri yanina, "Eriskin Referans Araligi" yazip, olmayan hastaliklari 
var gibi gosterip, tedavi etmeleridir!! Yoksa, en basit bir hastaligi (Gripleri) bile tedavi edebilmekten 
acizlerdir.
Size kazik atmasalar bile Devlete kazik atip, haksiz yere "performasyon" aliyorlar! 
Baktirmayin, bu sarlatanlara da GITMEYIN! Bir yasindan sonra HER sene, 1 ampul Dvit3 icirin. 
Asgarisini temin etmis olursunuz. 

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2024 Saat 14:27
Hocam doktorun günahını almışım. D vitamini sonuçları 2 gün sonra e nabıza düştü. 6 yaşındaki oğlumun 29 çıktı. 2 buçuk yaşındaki oğlumun 24 çıktı. Bu durumda ikisinede 1 ay arayla 2 ampul mü vermeliyim?
6 yaşındakine Ekim ayında 1 ampul vermiştim. Küçüğe hiç vermedim. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Oca 2024 Saat 19:35
Evet, 1 ay ara ile 2'ser ampul icsinler. Mayis ayinda tekrar olcum yaptirip, bana yazin, yetmeyebilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat