Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

alerjik öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45085
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 10:17

Konu: alerjik öksürük
Mesajı Yazan: ahmetgöktuğ
Konu: alerjik öksürük
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2014 Saat 19:48
Kadir Bey merhabalar,
11 aylık inek sütü proteinine alerjisi olan bir oğlumuz var. Geçtiğimiz aylarda da cildinde alerjik dermatit teşhisi konulan kızarık bir bölge oluşmuştu, kremle geçti. Şu an da iki gündür atak halinde gelişen bir öksürük hasıl oldu. Sanki göğsü dolu gibi hırıltılı ve bebeğin gözlerinin yaşarmasına ve kızartmasına neden olan bir öksürük. Bebekte bu öksürük dışında herhangi bir rahatsızlık da yok; ateş, kusma, halsizlik gibi. Öksürüğü gece çoğalıyor ve bebek uyurken de sürekli hırıltı şeklinde sesler çıkarıyor. Doktorumuz öksürüğün alerjik olabileceğini söyleyerek öncelikle 5 günlük ventolin nebul tedavisini uygun gördü. Fakat bebeğimiz çok korktuğu için doğru düzgün ilacı solutamıyoruz.. İnternette biraz bakındım ve vicks önerileri ile keçiboynuzu önerileri gördüm. Sizin bu öneriler hakkında düşünceniz nedir, bize başka bir tavsiyede bulunabilirsiniz belki diye sormak istedim.

Çok teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2014 Saat 19:54

Bu yasta; henuz, Allerjik oksurukler gelisemez... Turk doktorlari Grip teshis etmemeye yeminli olduklarindan, her Grip hastasina, Allerjik oksuruk derler. Sakin bu ahmaklara inanmayin.
Cocugunuzda Grip basliyor, ilk 4-5 gun atesi ara ara olabilir ve hastalik 2-3 hafta surer.
Sadece: Limonlu bal, Serum fiz kullanin ve aksamlari bas ucuna; 2 damla ColdMix damlatin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat