Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=95267
Tarih: 25 Tem 2026 Saat 17:09

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: Btl
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 23 Haz 2026 Saat 19:15
Hocam 9aylik kız bebek dünden beri ateşi var 38-39larda mudahele etmiyorum dün akşam  bir kere ishali oldu onun dışında bir şikayeti yok.ates halen devam ediyor mikrop kapmış olsa ishal devam etmez miydi ne olabilir ?birde hocam bizim geçmeyen kabızlık oldigu için hergun 5ml duphalac kullanıyorduk ona rağmen çok da yumuşak olmazdı kakası bugün vermedim ishal olur yine diye doğru mu yapuyirim vereyim mi yine de

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Haz 2026 Saat 09:22
Kakası yumuşak iken, Duphalac kullanmayın.
İshal için ilaç/antibiyotik kullanmayın.
Yazılarımı okuyun. 

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2026 Saat 10:30
Hocam kakasını normal yaptı ishal olmadı sadece ateş var halen devam ediyor gece uyumuyor sürekli dönüp duruyor.bidr çişini yaptığı zaman dışardan koku aliniyor ağır kokusu var iye olablir mi

Mesaj Tarihi: 24 Haz 2026 Saat 17:27
Şüpheleniyorsanız; İdrar Tahlili yaptırın. 

Mesaj Tarihi: 25 Haz 2026 Saat 22:46
Hocam bugün idrar tahlili istemek için gittim doktor bin tane şey söyledi ateşe neden mudahele etmiyosunuz mudahele edilir hem sıvı kaybı hemde konforu açısından ilaç vermen gerekir diye kulaklarına baktı dış kulak yolu çok kızarmış onun için antibiyotik ve damla yazdı almadim tabi ki.kiz oldigu icin idrar da isteuelim bari dedi .hocam çok kez poşeti taktım yarışı hep akmış oluyor poşette az kalmış oluyor iki kere gönderdim idrarı ni yetersiz demişler  yarın tekrar giriş yaptırmam gerekiyormus olmuyorsa sonda ile alalım derler diye korkuyirum. ateşi de 3gundur vardı bugün  yok zaten iye olsaydı ateşi bugünde sürer miydi yada varsa iye ilerler mi ateş olmasa bile 

Mesaj Tarihi: 26 Haz 2026 Saat 09:36
İYE olsa; daha da kötüye giderdi. Şüpheniz YERSİZ! 
Ateş ile ilgili Türk doktor palavralarına kanmayın. Türk Tıp Fakülteleri, ateş hakkında hiçbir şey bilmezler.
50 sene sonra belki öğrenirler. 
Yazılarımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat