Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş düşürücü ilaç

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40959
Tarih: 26 Kas 2025 Saat 01:22

Konu: Ateş düşürücü ilaç
Mesajı Yazan: inci06
Konu: Ateş düşürücü ilaç
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 11:36
Hocam oğlum 17 aylık ve 12 kg ağırlığında ateşi olduğu dönemler ateşinin durumuna göre calpol ve ibufeni dönüşümlü olarak kullanıyoruz. Bu ilaçları kullanırken hocam kaç ml vermeliyiz ölçü ne olmalı ve saat aralığı nekadar olmalı. Teşekkürler hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2013 Saat 19:32
1- Calpol(Parasetamol): Kilo basina:10-15mg/ doz basina.
Yani; 12kilo cocukta; gunluk doz EN FAZLA; 60mk/kg. uzerinden= 4x1.5 olcektir.( 1 olcek=120mg) Bu ilacin yaninda; Aferin, Peditus,Geralgin-P verilmesi ile karaciger harabiyeti olur.
2- Ibufen: 20mg/kg/gun olarak verilir. 12kg da: 2x1 olcek verilir.
( 1 Olcek=100mg)

Mesajı Yazan: inci06
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2013 Saat 09:29
Hocam verdiğiniz ölçülere göre enjektörle ilacı verdiğimde calpolu 120mg calpol=5ml, ibufenide 100mg=4ml olarak beriyoruz değilmi hocam yanlışım barsa düzeltin lütfen hocam.
   İkinci olarak hocam ilaçtan hemen sonra çocuğa su vermek ilacın eykisini azaltırmı. Teşekkür ederim hocam. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2013 Saat 18:14
1-   "ibufenide 100mg=4ml "
YANLIS....Suruplarda: 100mg=5ml(=1olcek) olacak..
          Damlalarda: 40mg=1ml dir..
SAKIN DAMLA SEKLINI OLCEKLE VERMEYIN.....

2- Su icmek, ilacin etkisini azaltmaz. Midemizde, devamli asit ve mide suyu ifrazati vardir, zaten sulanma midede oluyor. Ister su ile alin, ister susuz, zaten sulanma hadisesi oluyor. AYRICADA, aldiginiz miktar onemliidr. Konsantrasyonu degil...
100mg bir ilaci, ister saf, ister 1 litre su ile alin, barsaklardan emilen miktar degismez..
Bunlarin aksini soyleyen, sarlatanlari biliyorum, onlara kulak asmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat