Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geçmek bilmeyen kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63591
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 01:49

Konu: Geçmek bilmeyen kabızlık
Mesajı Yazan: Ouzısa
Konu: Geçmek bilmeyen kabızlık
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2019 Saat 18:16
Merhaba hocam 26 aylık 10,5 kilo oğlum var bir ara uzun süre kabızlığı vardı sonra hastalandı hastalandıktan sonra düzeldi fakat geçenlerde normal inek sütü istedi verdim kabızlık yarattı çikolata vs verince de yine kabızlık yapıyor tam kabızlıktan kurtulduk derken tekrar başlıyor bu yüzden de karnım aç mama diyor mama veriyorum sıvı şeyler yemek kahvaltı yaptırıyorum doymadığını söyleyerek mama istiyor veriyorum. Eğer ki kaka yapmazsa çok huysuz oluyor hiç birşey yemiyor dün fitil verdim iki defa içini boşalttı fakat bu kabızlıktan nasıl kurtulacağız kullanmadığımız birşey kalmadı bağırsaklarında mı sıkıntı acaba ne yapmalıyım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2019 Saat 20:27
Biraz gunde aldigi yag ve sekerli gida oranlarini arttirin. 
Pirinc, Patates, Muz ve Elma vermeyin. Kayisi (veya Kurusu), Armut, Incir verin. 

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2019 Saat 21:40
Merhaba hocam dediklerinizi uyguluyorum zeytinyağ meyve suları veriyorum fakat hala aynı büyük bir top yapıyor öncesi küçük top oluyor fitille büyük bir top atıyor başka ne yapabilirim

Mesaj Tarihi: 29 Ağu 2019 Saat 04:06
Duphalac surup; Aksamlari 10 ml icirin. 

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2019 Saat 16:29
Hocam hala aynı sabah küçük bir top atmış arkasından fitil verdim büyük bir limon kadar ve yine top içine yığıyor ne yaptıysak fayda etmiyor iştahsızlık yapıyor başka ne yapabilirim

Mesaj Tarihi: 04 Eyl 2019 Saat 20:12
Duphalac 20ml verin. 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2019 Saat 17:20
Hocam 15 ml 5 Eylül de verdim cıvık üzerini batıracak şekilde yaptı.sonraki gün vermedim iki gün yapmadı zorla ıkınarak top yaptı tekrar 15 ml verdim cıvık yaptı sizce tam olarak sorunumuz nedir perhizler hiç bir işe yaramıyor teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2019 Saat 19:49
Barsak ici  bakterilerinin oranlarinda bir problem var. Duphalac + Reflor (gunde 1 paket) yemeklerine serpistirin
Bir de; hergun alabildigi kadar yogurt (markasi onemli degil) yedirin. 

Mesaj Tarihi: 10 Eyl 2019 Saat 23:27
Tamam hocam yoğurt ağzına vurmuyor illede danone sütaş gibi markaların meyveli yoğurdu yiyor 😔 daha öncesinde probiyotik şase ve günde 5 ml duphalac hiç işe yaramadı hocam

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat