Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Astım Mı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=71114
Tarih: 13 Eyl 2025 Saat 08:51

Konu: Astım Mı
Mesajı Yazan: bucus
Konu: Astım Mı
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 06:15
Hocam merhaba
Öksürük  tablosuna ve astım tablosuna baktım, size danışmak istedim. 

Son 1 haftadır gün içinde özelikle konuşurken kesik kesik öksürüğüm var. Boğazım kuruyor. Özellikle yatınca başlayan öksürük, ardından nefes alıp verirken ıslık sesi  var, sanki ciğerden boğaza+buruna doğru geliyor ıslık sesi(hışırtı). 
Yaklaşık 20-30 dakika sürüyor, sonra hafifliyor, öksürdükçe hafif balgam çıkıyor.sıcak basıyor,hafif bir ter atıyorum. Bugün uykumda tuttu öksürük ve ardından ıslık sesi? 
İlerlememesi için ne yapmalıyım. Ciğer filmi vs çekilmeli mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Tesekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2021 Saat 07:47
1- Astim bu aylarda degil, Ilkbahar ve Sonbahar aylarinda olur. 
2- Astimda, oksurukten daha on planda, "Sikintili Solunum" vardir. Rahat nefes alinir, sikintili sekilde verilir. 
3- Astim; degerlendirme tablosunu iyi inceleyin. 
4- Astim'in Rontgen bulgusu yoktur. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2021 Saat 04:22
Hocam merhaba. Gün içinde geniz akıntım mevcut. Gıcık şeklinde öksürük yapıyor aynı şekilde Yatınca da gıcık şeklinde öksürük oluyor. Buna alıştım bir şekilde. Ama 3 - 4seferdir gece  uykumdan uyandıran şiddetli öksürük oluyor.  Ardından nefes alıp verirken ıslık sesi geliyor. Sesin nereden geldiğini tam anlayamıyorum,ciğer boğaz burun heryerden ses geliyor gibi. Hafif balgam lı tükürük çıkıyor. Nefesi verirken öksürük artıyor. Neden bu şekilde olur? Ne yapmak gerekir? 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2021 Saat 05:36
Odaniz SERIN olsun.
Yastigi yukseltin. 
Basucuna 2 damla ColdMix damlatin. 

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2021 Saat 03:57
Hocam merhaba dediklerinizi uyguluyorum. Ama öksürük beni uyutmuyor. 3 gündür hafif öksürük gün boyu devam  ediyor. Şeffaf, hafif köpüklü, yapışkan balgam çıkıyor. Balgamı çıkarmak için öksürük artıyor, yatınca baya çok öksürük oluyor. Hırıltı oluyor balgam çıknca Hırıltı kesiliyor ama biraz sonra yine oluyor. Sürekli boğaz temizle gereği duyuyorum berabetinde balgam çıkıyor (geniz akıntısı da var)
Önerilerinize ek olarak yapabileceğim başka bir şey var mı acaba?
Teşekkürler 

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2021 Saat 04:15
Sicak su buhari uygulayin.

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2021 Saat 00:43
Hocam merhaba dediklerinizi uyguluyorum, neredeyse 1 aydır devam eden öksürüğüm var. Gıcık gibi, konuşurken, yatarken artıyor. öksürüğü  geniz akıntısına bağlıyorum. Durmayan yoğun bir geniz akıntısı var. 
Öksürük yetmezmiş gibi sinüzit, buna bağlı baş ağrısı, burun tıkanıklığı, sabahları boğaz ağrısı başladı,  yutkununca kulaklarımın içinde çıtır çıtıır ses oluyor , Boynumda bezeler çıktı. 
Sağ burun deliğinden hiç hava girmiyor. Yaklaşık 12-13  yıl önce kbb dr.u bırnunuzda  kıkırdak eğriliği var ameliyat olmanız gerekli demişti. Bende beni rahatsız eden bir durum yok demiştim, Dr:ileride sıkıntı yaşarsınız siz bilirsiniz demişti.
Sürekli Geniz akıntısı ve sinüzit bu eğriliğe bağlı olabilir mi? Cuma kbb ye gideceğim. Sizin fikriniz önemli? 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2021 Saat 03:37
Bunlarin Astim ile hicbir alakasi yok! Hele hele gecmiste Kortizonlu sprey veya ilac kullandi iseniz, bu sekilde uzun surer. 
Egriligin bunlarla bir ilgisi yok. 
Kulaklarda "citir citir" ses gelmesi, Oztaki borusunun acilmaya basladiginin isaretidir. 
Uygulamalariniza devam edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat