Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlgi çekmek,

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=30134
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 16:06

Konu: İlgi çekmek,
Mesajı Yazan: elif2
Konu: İlgi çekmek,
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2011 Saat 14:50

Merhaba Nilçin Hanım.

Kızım 5 yaşında.okula gidiyor,ayrca 2 senedir özel bale dersi alıyor.
Özel hayatımızda geçen senelere göre herhangi bir değişiklik yok,babasıylada benimlede arası gayet iyi,çalıştığım için geçen seneler ananesi baktı,bu senede okuldan sonra ananesine geliyor,akşam alıyoruz kısaca düzenimiz aynı.Ancak, okulu net bilemiyorum fakat özellikle bale derslerinde özel ilgi beklemeye başladı,çok sevdiği halde bazen benimde ders salonuna girmemde ısrar ediyor veya bale yapmayacağım gibi konuşmalar yapıyor,çok yetenekli balede, fiziğide çok uygun vede öğretmeni çok memnun,ancak bale hocası da değişikliğin farkında ,ders esnasında ilgi çekmek için yorumladık biz,küsme v.s. gibi davranışlar yapmaya başlamış.Adeta geçen seneki çocuk o değil gibi.hoplaya zıplaya derse girerdi.
Nedenini nasıl öğrenebilirim,zaman zaman soruyorum ama canım istemedei v.s.geçiştiriyor,çokta üzerine gitmek istemiyorum,yanlış yorumlayacağı konuşmalar yapmamak için.
Nedeni ne olabilir,nasıl davranmamız gerekir,gerekbenim açımdan gerek bale öğretmeni açısından yaklaşımız nasıl olmalı acaba.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
SAYGILAR.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 02 May 2011 Saat 10:23

Nilçin hanım,öğretmeniyle konuştuk epeyce,kızım öğretmenini kıskanıyor olabilirmi,ders esnasımda olsun,serbest dans zamanlarında olsun öğretmeninin ona bakıp bakmadığını kontrol ediyormuş,daha önceleri yapmıyordu diyor.Öyleyse bile nasıl hareket etmeliyiz acaba,öğretmenide benim yapmam gereken birşey varsa söyleyin dedi.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Nilçin DoyranBengisu
Mesaj Tarihi: 09 May 2011 Saat 21:38
Merhaba,
Öğretmeninden özel ilgi beklemesi öğretmenin onu sürekli onaylaması tabii beklenemez. Öğretmeni ile zaman zaman göz kontağı kurması ve arkadaşlarına gösterdiği kadar ilgi göstermesi yeterli olacaktır. Belki son zamanlarda yoğun ve ağır gelmiş olabilir. Bale disiplin gerektiren bir faaliyet sonuçta, birde bu açıdan değerlendirin. Sevgiler

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat