Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kulakta sıvı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Kulak & Burun & Boğaz & Göz
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=33538
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 07:52

Konu: kulakta sıvı
Mesajı Yazan: eceselcuk
Konu: kulakta sıvı
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 18:15
hocam merhaba oğlum 4.5 yaşında ve bir senedir kulakta geçmeyen bir sıvı var ama sık hastalanma kulak ağrısı yada akıntı şikayetlerimiz yok sadece tek kulakta çok az bir işitme kaybı var(35 db kadar)ben bu kaybı geçen sene fark etmişitm ama düzelme olmuyor.tabi doktorlar tüp takılması taraftarı ne yapıcağımı bilemiyorum!bu sıvı ne zaman geçecek yada tüp takılmadan geçmeyecekmi ne kadar daha bekliyebiliriz kalıcı bir zarar vermekten korkuyorum(sizi sürekli takip ettiğim için arada iliadin sf tedavisinide uyguladım)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 19:40
Bahsettiginiz bu sivi; kulak kiri mi, yoksa zarin delinmesi sonucu akan bir sivi mi? Kulak kiri ise, unutun gitsin, yok "su gibi veya cerahat gibi" bir akinti geliyor ise, goruselim.

Mesajı Yazan: eceselcuk
Mesaj Tarihi: 03 Mar 2012 Saat 21:15
yok hocam sıvı dediğim seröz otit orta kulakta sıvı birikmesi ,akıntılı bir durum değil yani..

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Mar 2012 Saat 17:47
Yani su anda "akan" bir sivi yok.Guzel, is daha kolay.  Orta kulakta "-sivi var-" lafina cok kulak asmayin, o zaten orada devamli yapilan bir sivi. Normalde bu sivi Orta kulak boslugunun duvarlarini nemli hale getirdikten sonra, Oztaki borusundan akip gidiyor. Hadise, Grip esnasinda Oztaki de olusan odem sonucu bu sivinin akamayip, icerde birikmesi, zara tazyik yapip agriya sebep olmasi. Bazen yaptigi basinc ile odemli bolgeyi gecip kendi kendine duzeldigi de oluyor. Agri olmadikca muhim degil, fazla ugrasmayin. ANCAK: Nezle onleyici, akinti giderici ve Allerji ilaclarindan bu sirada kullanirsaniz, bu sivi akamadan koyulasir ve "glue" tabir edilen, jolemsi bir yapi alir. Bu da ancak, KBB tarafindan kulak zarindan iceri girilip 'aspire' edilerek alinabilir. Biraz takip edelim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat