Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Viral mi? Bakteriyel mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48549
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 07:52

Konu: Viral mi? Bakteriyel mi?
Mesajı Yazan: MelisP
Konu: Viral mi? Bakteriyel mi?
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 15:34
Kadir hocam merhaba,

Ece, yaklaşık 3-4 gündür hasta... Burnu son derece tıkanık, hapşırıyor, öksürüyor. Ayrıca gözleri oldukça çapaklı... Ateşi çok çıkmadı yani 38'i görmedik diyebilirim. İştahı azaldı ve gece uykusu hiç yok... Kan tahlili yapıldı. Değerler aşağıdaki gibi... Doktor genel duruma ve CRP'nin yüksekliğine istinaden antibiyotik ve göz damlası yazdı. Açıkçası bir yaşına kadar ilaçsız geldik ve şimdi gereksiz yere antibiyotik kullanmak istemiyorum. O nedenle size danışmak istedim. Teşekkürler... 

WBC - 10,8
RBC - 4,40
HGB - 11,1
HCT - 31,3
PLT - 482 (H)
PCT - 0,31
MCV - 71,1 (L)
MCH - 25,3
MCHC - 35,5
RDW - 14,4
RDW a - 45,3
MPV - 6,6
PDW - 9,8
LYM% - 32,9 (L)
MID% - 7,4 (H)
GRA% - 59,7 (H)
LYM - 3,5
MID - 0,9
GRAN - 6,4
LPCR - 6,8

CRP - 8,43 (H) 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2015 Saat 20:01
O doktor, cahilin teki!!!
CRP; enfeksiyonlarda; 40-200 arasinda olur.
CRP: eger, eriskinlerde, "Kardiak Risk" durumlari icin bakiliyorsa, o zaman <5 degeri kullanilir. Sacmalamasin, gitsinde bir kitap okusun.
WBC:10.8 ve bu aptal hala Antibiyotik yaziyor. Bunlar resmen, Laboratuvarlara isbirligi icinde calisan; HARAMI CETELERIDIR...
Sakin Antibiyotik filan vermeyin, basit bir Grip geciriyor, verdigi ilaclar yuzunden hic gerekmedigi halde, 2-3 defa daha doktora gitmek zorunda kalirsiniz. Butun bu pustluklar sirf bu yuzden yapiliyor, bu sayede, 1 hastaliktan, 3 post cikariliyor..
Okumaya devam. Bu pustlari duzelecekleri yok.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat