Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kizamikcik mi/ kizil mi yoksa baska bir sey mi?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=59627
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 21:16

Konu: kizamikcik mi/ kizil mi yoksa baska bir sey mi?
Mesajı Yazan: Rimadila
Konu: kizamikcik mi/ kizil mi yoksa baska bir sey mi?
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 12:26

Iyi günler Hocam,

Cok okudum ancak bu defa isin icinden cikamadim. Iyi ki varsiniz ve bizi aydinlatiyorsunuz.

Hocam 3 yasinda bir kizim var ve 3 gün boyunca 40-41 dereceye ulasan atesi oldu. Ilk gün 5-6 saatte bir yükselen ve ates düsürücüyle kontrol altina aldigim atesi oldu. Atesin yani sira 2. gün burun tikanikligi ve yutkunmada hafif zorlanma gibi belirtileri oldu. 2.gece titreme titreme tutunca acile götürdük orada kan sayimi yapildi ve icine ates düsürücü ile antibiyotik eklenen kücük bir serum takildi. Atesi yeterince düsmeyince bir tane daha ates düsürücülü serum takildi ve hastanede kalmamiz gerektigi söylendi ancak biz kabul etmedik. Gece rahat uyudu, öglene dogru yine atesi 41 dereceyi buldu, ates düsürücü verdim. Gece yine yükseldi bu defa sizin yazdiklariniza da güvenerek ates düsürücü vermedim ve sabah atei 37-38lerde gezindi. Gün boyu iyiydi ancak aksam karninda, kollarinda ve bacaklarinda ufak ufak döküntüler belirdi.

Bu defa acaba kizamikcik olabilir mi diye düsündüm. Sonra da kizilla ilgili yazilarinizi okudum ve isin icinden cikamadim.

Hocam fotograflarini gönderemiyorum eger beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Gerekirse Strep A testi de yaptiriyim. Kizilsa hemen önerdiginiz igneyi yaptircam.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 12:32

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 12:41

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 12:45

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 12:51

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 12:59

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 13:07

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 17:14
Hocam bu arada strep A yaptırdım ve negatif çıktı. Ama döküntü biraz daha belirginleşti.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 19:33
Kesinlikle Kizil degil... Bu yasta zaten olmaz!! O "Strep-A Testi" bosuna yapildi..

Virutik bir dokuntu.. 6. ve 5. hastaliga benzemiyor, Enfeksiyoz Mononukleoz'a ait dokuntuler olabilir.
1 haftada kendiliginden duzelir.
10 seneden beri anlatiyorum.... Enfeksiyoz Mononukleoz da antibiyotik kullanilirsa; DOKUNTU olur!!!
Turk doktorlari bu hastaligi HIC bilmezler. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2018 Saat 20:06
Teşekkürler hocam. Wbc biraz yüksek çıkınca bakteriyel olabilir mi diye düşündüm. Hocam ben şu an hamileyim ve doğuma 10 günüm kaldı beni ya da bebeği etkileme ihtimali var mı? Bir de kızım sürekli ayak tabanlarını kaşıyor, yıkanmasında bir sıkıntı olur mu?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Oca 2018 Saat 19:11
Etkilenme, hamileligin ilk 4 ayi icinde olur.   

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat