Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gece nasıl giydirmelim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=11018
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 02:35

Konu: gece nasıl giydirmelim
Mesajı Yazan: gulay571
Konu: gece nasıl giydirmelim
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 09:25
Günaydın Kadir Bey cerenim 2 yaşında ve ben hergün yatarken onun çoraplarını çıkardım.(neredeyse 1 yaşından bu yana) Annemde sürekli olarak gece üztünü açtığını bu yüzden çorapları çıkarmamın yanlış olduğunu söyleyip durdu hala da söyler. çocuk kasıklarını üşütürmüş. özellikle kız çocuğu olması itibariyle büyüyünce bunu sıkıntısını çekermiş. sizce de yanlış mı yapıyorum çoraplarını çıkarmakla. kalktığı zaman bacakları buz gibi gecede kontrol ediyorum. sürekli üstünü açıyor ve bende sürekli olarak onun üstünü örtmekle meşgulüm gerçekten üşüyor sanki çok soğuk ayakları ve bacakları. ama zaten gün boyu sürekli çorapla bende gece bari ayakları hava alsın diyorum ve bu yüzden çıkarıyorum. evimiz kaloriferli ama daha yakmıyoruz. ben geceleri ufo kullanıyorum. odanın soğuğunu kırsın diye. sizce kaloriferin yanmadığı günlerde yada farketmez yansa bile çorap giydireyim mi yoksa herzamanki gibi çıkarmaya devammı edeyim. kusura bakmayın uzun oldu ama...
saygılarımla... 

-------------
Gülay YILDIZ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 10:53
Anneninizin söyledikleri "Törkiş" hurafeler..Hastalıklar, üşütmekle değil, mikroplarla olur. Dikkat edin, bazı doktorlar bile size "üşütmüşünüz" der arkasında "antibiyotik" verirler...
Çocuk üşüse, yorgan altına tesbih böceği gibi sokulur. Demekki iç ısısı çok arttığınan, sıkılıyor ve üstünü açıyor.

Mesajı Yazan: gulay571
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 11:06
Yani bu durumda çorapları çıkarıpta yatırmak çok yanlış değil. bu durumda çorapları çıkarmam uygunmu yani ayaklarının hava alması açısından. sizce çıkarmalımıyım.

-------------
Gülay YILDIZ

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2008 Saat 11:26
Tabiiki çoraplar çıkacak, yanlız, biliyormusunuz, insanlar yaşlandıkça daha çabuk üşümeye başlarlar. Bir evde enson, en genç olan üşür. O yüzden, yaşlılar gençlerinde kendileri gibi üşüdüklerini sanarlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat