Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

vücutta morlukar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=51861
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 01:53

Konu: vücutta morlukar
Mesajı Yazan: hilallhilall
Konu: vücutta morlukar
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 18:29
hocam merhaba pazartesi günü 4 yaşındaki yeğenimin ayağında morluk ve şişlik farkettik. hemen acile götürdük. doktor kırık mı çıkık mı incinme mi olduğunu bilemedi. ertesi gün filmini çeken doktor incinme olduğunu söyledi. diğer ayağında hiç bi şey yoktu. o gün ayağı alçıda olduğu için hareket de etmedi. akşam baktığımızda diğer ayağının da morarıp şişmeye başladığını farkettik. doktora  gidelim falan diye düşünürken bu sabah kalktığında başının ağrıdığını söyledi. kulağını gösterdi. kulak kepçesinin de morarıp şiştiğini gördük. hepsi birer gün arayla şişip morardı. bu gün doktora götürdük kan tahlili beyin tomografisi film çekmişler anormal olan hiç bir şey bulamamışlar. aceba bu morarmaların sebebi ne olabilir? ne yapmamız lazım? resim yüklemeyi başarabilirsem yüklemeye çalışıcam. şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 18:39

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 19:06
Alciya mi aldilar!!!!!! Pes Vallahi...
Bir kan sayimi yaptirip, tamamini bana yazin.
Bu arada, 2-3 gun evvelinden bir Futbol oynamasi olmusmu?

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 20:54

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 20:56

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 20:57
hocam futbol oynamadı ama bol bol kanepeden atladı. biz  de ayağındaki morarmayı ona bağladık ama kulağında da çıkınca içimize kurt düştü

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 22:22
Losemi DEGIL....
 Kan hastaligi; degil..
Travmalara bagli olabilir, takip edin.

NOT: O keriz doktora da soyleyin, ayakta kirik veya catlak oldugunda, hasta yardimsiz
3 adim dan fazla yuruyemez..

Mesaj Tarihi: 13 Oca 2016 Saat 23:11
hocam az önce de dizi şişti. yavaş yavaş her yeri şişmeye başlıyor. travma ise ne yapmak lazım? beyin tomografisi de çekildi bugün. sorun yok demişler ama. hangi durumda nasıl davranmamız lazım bizim hocam? hastaneye mi gidelim tekrar?

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 03:03
Beyin ile bir alakasi yok.. Bunlar ne ariyorlarki!!!
Hastaneye giderseniz,  "Akut Eklem Romatizmasi" der bu aptallar. Halbuki bu hastalik bu yasta olmaz..
Istirahat etsin, Hicbir ilac vermeyin. Bu sabah uyandiginda, nasil olacak ona bakalim.

Mesajı Yazan: arascan
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 09:49
Hocam, araya giriyorum ama kendi oğlumdan dolayı biliyorum. Bu çocuğun eklemlerindeki şişlik ve döküntüler hsp gibi geldi bana siz daha iyi bilirsiniz muhakkak ama bu hastalıkta kan tahlillerinde de bir şey belli olmuyor.

-------------
Her Şey Senin İçin...

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 11:29
hocam sabah uyandığında elleri şişmişti. ayrıca poposunda da küçük morluklar oluşmuştu.. bugün karnım ağrıyor diyor. kafasının da ağrıdığını söylüyor kafasına dokunmamıza izin bile vermiyor. hareketli neşeli çocuğumuz gitti adeta. elleri de şiştiği için eline bir şey alamıyor. ayaklarının üzerine basamıyor

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2016 Saat 19:31
Dogrudur;  eger bacaklarda da mor lekeler oldu ise, bu Henoch-Schonlein Purpurasi'dir.
Bir tedavisi yoktur. Kendiliginden gecer.
Cok nadiren bobreklere vurabilir, idrar kanli gelebilir, o zaman iyi bir Universite Hastanesine gidin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat