Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73507
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 16:37

Konu: Kusma
Mesajı Yazan: Yurtbegendilayda
Konu: Kusma
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:45
Kadir bey surekli bu sorular soruluyor kusura bakmayın ama esim biraz telaslandi yanlış bisey yapmak istemedik size danışmadan 12 aylik oglum 4 saattir ne yese icse hortumlama kusuyor ishal değil henüz rota asisini oldu evde başka kimsede bu belirtiler yok. Emedur fitil kullanmalı miyim mikrobu atsın diye bisey vermedim hastaneye gitsek yatış yapılacak dama yolu açılacak size danışmadan iş yapmak istemedim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:50
Eyvah!!!  Rota aşıları; ilk dozu 3.5 aydan önce, son dozu; 8 aydan önce yapılmalıdır. 
Bu aylardan sonra yapılan Rota aşıları BARSAK DÜĞÜMLENMESİ yapar!!! 
EĞER, hala kaka ve gaz çıkarmadı ise, barsak düğümlenmesi var demektir. 
Bir Çocuk Cerrahı görsün!! 

İlk sayfada, Yazarlar kısmında benim makale listemde "Rota aşıları" ile ilgili makalem var OKUMADINIZ MI?? 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:52
Kadir bey Rota aşını oldu iki dozunuda dediğiniz şekilde yaptırdık. Simdi hastaneye gidelim mi 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:54
Benim belirttiğim aylar içinde yapıldı ise, "Barsak düğümlenmesi" olmaya bilir. 
Gaz veya kaka çıkarırsa, rahat olabilirsiniz.  Bu gece takip edin. Gaz çıkarması bile yeterlidir. 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:54
İshal değil henüz.  Ama 3 bucuk aylıkken rota asisini oldu 6 aylıkken de diğer dozunu yaptırmıştır sizin yazılarınızı okumaz olurmuyum kadir bey bu yaştan sonra aşıları  tutmadığını biliyorum ama şimdi surekli kusunca cok tedirgin olduk ishal değil ama çok kusuyor 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2022 Saat 22:58
Tamam Kadir bey çok teşekkür ederiz. Gece takip edeyim sabah tekrar size danisirim .susuz kalır diye endiselendik. Emiyor şu içiyor bisey yemiyor ama emer etmez direk çıkıyor .

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2022 Saat 07:21
Kadir bey gece en son az emdikten sonra 4 saat kusmadan uyuduk tekrardan uyandık emdi yine kustu su içmek istiyor surekli cok içiyo sanırım ağlıyor az verince kendi cok istiyor bağırsak hareketlerini kontrol ettim gaz çıkartıyor. Emedur fitil kullanmalimiyimbyoksa mikrobu atsın diye bekleyeyim mi yediğinden 2 3 dk sonra direkt çıkartıyor. 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2022 Saat 08:38
Emedur100 fitil deneyin. Yoksa, hastaneye gitmeniz gerekebilir. 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2022 Saat 09:27
Cok teşekkür ederim Kadir bey iyiki varsınız  

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2022 Saat 20:15
Kadir bey tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın kusmamiz fitilden sonra geçti ama bisey yedigi zaman kusuyor sadece su ve anne sütü aliyor bu arada ishal oldu  hastaneye gidip serum vurdurtmasın gerekir mi cok endiselendik 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2022 Saat 20:32
Su içebiliyorsa, su kaybı olmaz. 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2022 Saat 20:43
Kadir hocam çok sagolun Eczacisindan tutun doktoruna kadar her gittimiz bizi dolandiracakti sayenizde gitmek zorunda kalmadık. Esim ilk gittiği eczaneye Emedur fitil sorunca üretimi bitti satışta yok felan  demiş prebiyotik kullanmalısınız demis . Başka eczaneye gitmesini söyledim . Cok sağolun Kadir bey biz sizin hakkınızı nasil öderiz bilemiyorum sayenizde çok şey öğrendim minnettarım bazen size hayran kalıyorum nasil bu kadar iyisiniz biz annelerin kurtaricisisiniz iyiki varsınız sagolun tekrardan 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat