Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Allerji ve Sürekli Tekrarlayan Bademcik İltahabı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=38095
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 22:15

Konu: Allerji ve Sürekli Tekrarlayan Bademcik İltahabı
Mesajı Yazan: EKA
Konu: Allerji ve Sürekli Tekrarlayan Bademcik İltahabı
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 22:49

Merhaba Hocam,

Ne yazıkki sizi çok geç keşfedenlerdenim.Günlerdir yazmış olduğunuz tüm makaleleri ve büyük bir özveri ile yanıtlamış olduğunuz tüm soruları okuyorum.Okudukça yaşanmış olan tüm problemlerin aslında bizim yaşadıklarımıza ne kadar benzediğini ve ülkemizdeki sağlık sisteminin mesleklerine,her şeyden öte insana saygısı ve sevgisi olmayan sözde doktorların sayesinde gün geçtikçe nasıl dahada kötüye gittiğini büyük bir üzüntü ile daha iyi anlıyorum.

Aslında senelerdir yaşamış olduğumuz trajediyi,sadece bir kağıt parçasını duvara asmak ile gerçek bir doktor olduğuna inanan insanlara güvenipte nasılda yanılgı içerisinde ona kötülük yaptığımızın farkında olmadan çaresizce küçük oğlumuza gereksiz onlarca ilacı vermek zorunda kaldığımızı uzun uzun anlatmak isterdim.      

Ancak değerli vaktinizi fazla almamak adına sürekli tekrarlayan bademcik problemimiz konusunda değerli görüşlerinizi ve desteğinizi rica edeceğim.

Oğlumuz şu anda 5 yaş 9 aylık.Son iki senedir yaz ayları hariç neredeyse her ay düzenli olarak aşağıda detaylarını gönderdiğim tablo ile karşı karşıya kalıyoruz.

1 ) Şiş ve kızarık bademcikler

2 ) Bademcikler üzerinde Beyaz noktalar

3 ) 38,5 – 39,5 derece arası ateş

4 ) Dilde ve/veya ağızda yara

5 ) Ağızda koku bazen oluyor,bazen olmuyor

6 ) Kusma genel olarak olmuyor veya nadir oluyor diyebiliriz

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 22:51

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 23:08
Bu tabloyla beraber birçok defa farklı doktorlara başvurmamıza rağmen bir tanesi hariç hiçbiri Strep A testi yapmadı.Testi yapan tek doktorumuz ise Strep A negatif çıkmasına rağmen bize aşağıdaki reçeteyi verdi;

Iecilline 400.000 IU Enjeksiyon ( 20 adet - 10 gün günde 2 adet olmak üzere )
Deposilin 6.3.3 ( 1x1 adet )

Bizde mecburen yaptırdık tabi,çünkü güvenmiştik.Çünkü bize daha önce duymadığımız birşeyi söylemişti.Bademcik iltahaplarında tedavinin minimum 10-14 gün devam edilmesi gerektiğini aksi takdirde hastalığın çok kısa sürede nüksedebileceğini.Daha önce gerek şurup gerekse enjeksiyon formunda bize uygulanan tedavinin süresi 5 ila 7 gündü sadece.  
İşin ilginç yanı bu tedavi geçtiğimiz Temmuz ayı başında uygulandı ve tam 21 tane iğneye rağmen hastalık Eylül başında tekrar bizi buldu. 

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 23:23

Geçtiğimiz Temmuzdan beri 6 defa aynı problemi yaşadık,zamanları ve kullandığımız ilaçlar aşağıdaki gibi;

Temmuz --  ( Iecilline 20 adet - Deposilin 1 adet -Dolven )

Eylül -- ( Agumentin - Calpol - Umca )

Kasım -- ( Deposilin -Zitromax )

Ocak -- ( Deposilin - Cliacil )

Şubat -- ( Deposilin - Agumentin )

Ve geldik Mart ayına,3 gün önce beyaz noktalarla beraber ateş başladı.Yukarıdaki mesajda göndermiş olduğum resmi bugün çektim.Tablo neredeyse her seferinde bu şekilde oluyor.Beyaz noktaların sayısı bazen çok daha fazla oluyor.Resimde bademcikler şiş olduğu için sadece 1 tane görünüyor ancak daha fazla.

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 23:36
Deposilin ile ilk tanışmamız geçen Temmuz ayında oldu.Kullandığımız sürece 3 veya 4 hafta hiçbir problemimiz olmuyor.Ancak süre bitiminde tekrar aynı tablo ile karşılaşıyoruz.

Geçtiğimiz 3 sene içerisinde sayısız antibiyotiğe ilaveten kış aylarında düzenli olarak Pulmicort ve Ventolin kullandık.Bunlara ara sıra Singulair'de ilave edildi.Çünkü gittiğimiz doktorlar özellikle bahar ve kış aylarında hiç bitmeyen geniz akıntısı ve sürekli tıkalı burun nedeni ile oğlumuzun allerjik bir bünyesi olduğunu söylediler.

Ancak 3 sene sonunda bir doktorun aklına bizi Çocuk Allerji uzmanına yönledirmek geldi.Yapılan deri testleri sonucunda Mantarlara(2-3 mm),Ot ve Tahıl Polenlerine(5 mm),Ev akarlarına(2-3 mm) ve Dil Balığına(2 mm) allerjisi çıktı oğlumun.Doktor Allerjik astım teşhisi koydu.Kan Test sonucunu aşağıda veriyorum.  

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 23:37

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2013 Saat 23:50

Deri ve Kan Testlerine ilaveten Akciğer filmi çekildi.Doktorumuz Ciğer üzerindeki dala benzeyen şekillerin daha önce geçirilen krizlerin sonucu oluştuğunu söyledi.Halbuki oğlumuzun nefesinin kesildiği veya nefessiz kaldığı hiç  olmamıştı.Sonuç olarak kullandığımız ilaçlar listesinden Pulmicort ve Ventolin(ikiside buhar makinesi yolu ile alınıyordu) çıkartıldı.Yerine her gün ve sürekli kullanılmak üzere aşağıdakiler ilave edildi;

Flixotide Inhaler 125 mg ( Günde 1 Kez AeroChamber ile )
Notta Çiğneme Tableti ( 5 mg - Günde 1 Kez )
ve gerektiğinde Ventolin Inhaler ( yine AeroChamber ile )

Eylül ayından beri sürekli kullandığımız bu ilaçların bu kışı daha rahat geçirmemizi sağlayacağı ve bademcik problemimizi en aza indireceği söylenmişti.Ancak sizinde anlayacağınız üzere ne yazıkki umutlarımız,hayal kırıklığına dönüştü.

Yıllardır bunca ilaç yüklemesi,bir umutla gidilen sayısız doktor,küçük oğlumuzun çektiği sıkıntıların karşısındaki çaresizliğimizin yaratmış olduğu manevi çöküntü ve sonuç kocaman bir SIFIR...  

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 00:11
Gittiğimiz 5 ayrı uzman doktor ve birde profesör bize sürekli aynı korku filmini izletmekten öteye geçemediler ve her seferindede bedelini maddi&manevi fazlasıyla aldılar.

Şimdi ve bundan sonra hem fiziksel hemde ruhsal olarak sağlıklı bir çocuk yetiştirebilmek amacıyla eğer mümkünse yanlızca sizi,yılların tecrübesine dayanan ve herşeyden önemlisi insana kıymet veren yorumlarınızı duymak istiyoruz.  

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 00:22
Oğlumuz 69 aylık,
Boyu : 121 cm ; Kilosu : 23,5

İki problemimiz var;

Birincisi sürekli tekrar eden bademcik problemimiz aynen yukarıda resmini verdiğim gibi.Şu anda aynı durumdayız.Şimdilik ne olduğuna tam karar veremediğim için virüs kaynaklı olduğunu varsayarak İlliadin,Cold Mix,Bal Limon,Serum Fizyolojik reçetenizi uygulamaya başladım.Bu tablonun her ay sürekli yaşanması normalmidir?Yoksa şu ana kadar uygulanan yanlış tedaviler sonucumudur bu yaşadıklarımız?Bunu tespit etmek ve çözmek için ne yapmamız gerekir? 

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 00:31
İkincisi Allerji Problemimiz;

Sizce anlattıklarım ve detaylarını göndermiş olduğum Deri& Kan Testi sonuçları doğrultusunda oğlumuzun allerjik astımı olduğu teşhisi doğrumudur?Kafamı karıştıran nokta;Allerjik Astımı olan bir çocuk nefesi kesilmeden koşup,atlayıp,zıplayıp oynayabilirmi.Allerji ilaçlarının genel olarak çocuklar için ağır olduğunu düşündüğünüzü görüyorum yorumlarınızdan.Sizce günlük olarak Flixotide(125 mg) & Notta ( 5 mg ) tedavisine devam edilmelimi?Ki anladığım kadarıyla bu bir tedavi değil sadece korunma amaçlı ancak ne yazıkki bizi korumuyor gibi şimdilye kadar yaşadıklarımıza bakınca.   

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 18:24
Merhaba Hocam,

Müsait olduğunuzda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Şu anda ne yapacağımızı bilemediğimiz için dört gözle değerli yorumlarınızı bekliyoruzCry

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 18:52
1-WBC degeriniz dusuk, antibiyotiklere ihtiyaciniz yok.
2- 10cm. boy, 4kilo agirlik fazlasi var. Boyuna gore 500gram fazlalik var (onemli degil) ve 7.5 yas cesametinde.
3- Turkiye de simdilerde Moda halini aldi; her oksuren cocuk; Astimli... Bu SAHTEKARLIK o kadar buyuk boyutlardaki, Universitelerde bile bu ahlasizlik resmen ogretiliyor... Bir memlekette nasil olurda Astimli sayisi, Gripten fazla olur??? Bu ilac firmalarinin verdigi rusvetler, ayyuka ciktigi halde, tinmiyorlar bile, o kadar futursuz ve cesurlar...
4- Sakin o verilen Astim sprey ve ilaclarini kullanmayin, Hadisenin Astim ile yakindan uzaktan bir ilgisi yok...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:03
Bu kadar aptalligin bu kadar pespese siralandigi durum hic gormemistim...
1- StrepA testi NEGATIF, yani hastalik yok, ve hala sanki hastalik varmis gibi sacmaliyor...
2- Eger, hakikaten Streptokok enfeksiyonu olsa idi; tedavi en az 20 gun, olmali idi... Neyseki yok..
3- Deposilin zaten Iecillin ihtiva ettigi icin, ayrica 20 adet Iecillin verilmesi SALAKLIKTIR.... Ayricada zaten gerek yoktu....
4- Hastalik NUKSETMIYOR... Pes yani. Bu kadar cahillik ancak tahsil ile mumkundur.. Eger Streptokok enfeksiyonu olsa idi, ( ki yok!!)  20 gunden evvel tekrar Streptokok alinmasi, cocugun antikorlarinin yukselmesine sebep olur ve bu antikorlar, kalbe veya bobrege saldirarak zarali olurlar. Mikrop zarar vermiyor, mikroba karsi vucudun urettigi antikorlar zarar veriyor...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:07
ALLERJI: Gunumuzun en buyuk SAHTEKARLIK YONTEMI OLDU CIKTI... Sakin o verilen Astim ilaclarini kullanmayin... Sizin cocuk ne zaman "ASTIM KRIZI" gecirdiki??? O Allerji testlerine de sakin inanmayin, o testlere siz girseniz , sizde bile Allerji bulurlar, evel Allah.. Bilhassa bu Allerji doktorlarinda uzak durun.

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:17
Gelelim tahlillere:
1-EOS: %3.8 gibi dusuk bir degerde nasil Allerji dusunuyorlar hayret...
2- Iste en buyuk SAHTEKARLIGI, bu Total IgE'de yapiyorlar... Bunlar resmen CETE... Laboratuvar-Doktor isbirliginin ve sahtekarliginin en buyuk delili...
IgE Normal degerleri (Nelson) Erkekte:  0 - 230  IU/mL
                                            Kizlarda: 0 - 170  IU/mL   Bu degerlere gore, sizin cocukta; Allerji filan yok... Gecmis olsun, iyi kazik yemissiniz...
3- ASO degerinin bu kadar dusuk olmasida; sizin cocugun hicbir vakit; Streptokok enfeksiyonu gecirmedigini ve yapilan Penisilin ignelerin hepsinin nafile ve luzumsuz oldugunu gosterir...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:24
Ne ASTIM'in, nede BRONSIT'in, bir Rontgen bulgusu YOKTUR... Hicbir zaman Astim krizleri bir iz birakmazlar. Resmen Popolarindan uyduruyorlar... Bunlarin bu kadar sahtekarligi, bu kadar futursuzca yapabilmeleri, hep Hukumetin yanlis Saglik Politikalari yuzundendir... Bu sebeple, kimi kime sikayet edeceksiniz... Isin civisi cikmis... Devletin umurunda bile degil, sizin cocuga yanlis teshis konmus, bosuna hirpalanmis, siz bosuna uzulmussunuz, yeterki, doktoru buldunuz, uc kurusa muayene oldunuz,  Hukumete gore sikayet etmeye hakkiniz yoktur... Yarattiklari "Ucube sistem" ile ogunebilirler... ..Tabiiki bu yapilan tedavilerden; SIFIR netice alacaksiniz, zira teshisler yanlis... Hatta yanlis otesi resmen KOMEDI...  

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:31
Maalesef, o doktorlar ve Prof. size hic utanmadan kazik attilar... Bari bundan sonra boyle kaziklar yememek icin, bunlardan uzak durun ve benim butun MAKALE ve ESKI MAILLERIMI okuyun... Zaten Site icinde gezindikce, benzer tuzaklara dusmus baska aileleride goreceksiniz. Yani bir tek siz degilsiniz, bu kaziklari yiyen... Boyle doktorluk resmen; Devlet politikasi haline getirildi... Hastaneler, doktorlar, ilac firmalari,Laboratuvarlar hepsi bu soygun duzenin bir parcasi durumundadirlar... Isiniz sadece Allaha kalmistir, Allah bu halkin yardimcisi olsun...
Bundan sonra; Saglik sorunlarinin duzelmesi en az 50 yil alir. Ona gore tedbirinizi alin... Hele bu sozum ona "Saglik Reformlari" devam ettikce, bu sahtekarliklarinda sonu gelmez...

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:36

Çok teşekkür ederim hocam,ne yazıkki ülkemizde sizin gibi değerli ve bilgili doktorlar bulmak imkansız.Bizler sözde hastane olan ticarethanelerde çalışan sözde doktorlar arasında bir oraya bir buraya savrulup perişan oluyoruz.En çok üzüldüğümüzde küçücük çocuklarımızın bile bu düzene alet ediliyor olması…

Hayretler içersinde okudum yazdıklarınızı.Tüm ailelere ibret olması açısından yazıyorum,allerji testlerimiz büyük ve iyi bilinen bir üniversite hastanesinde yapılmıştır.ve ne yazıkki astım teşhisimiz aynı  üniversitenin bölüm başkanlığını yapan profesör tarafından konulmuştur.Bu sözün bittiği yerdir…

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 19:59

Geçte olsa sizi bulma şansına eriştiğim için çok mutluyum.

Oğlumuzum dün akşam çektiğim fotoğrafını tekrar gönderiyorum.Sizden yanıt gelene kadar yanlış bir adım atmamak adına herhangi bir test yaptırmamıştım.(Strep A ve/veya WBC)

Gördüğünüz gibi dil üzerinde yaralarımız,bademcik üzerinde beyaz noktalarımız var.Dil üzerinda Beyaz/Sarı bir tabaka var ancak sizin söylemiş olduğunuz pas tabakasımıdır bu tam olarak bilemiyorum.Sadece iki defa çok az miktarda kusma oldu.Ateşimiz 38,5 – 39 seviyelerinde seyretti.Ateş başlangıcının 3. Günündeyiz.Ağızda koku yok.Ancak daha önce sayısız kere yaşadığımız aynı tip vakaların bazılarında ağız kokusu olmuştu.

İlliadin,Cold Mix,Bal Limon kullanıyorum 2 gündür.Buna ilaveten Sinus Rinse ile günde iki defa burun temizliği yapıyorum.Yarından itibaren Serum Fizyolojik başlayacağım.Böyle bir tabloda başka birşey yapmamıza gerek varmı.Varsa nelerdir?

Biz aşağı yukarı şu ana kadar hep aynı tabloyla karşı karşıya kaldık.Neredeyse her ay.Bu yüzden tekrar sormamak adına soruyorum;

1 ) Sadece Strep A ve WBC bakılması yeterlimidir?

2 ) İnşallah başımıza gelmez ancak olurda birgün Strep A Pozitif çıkarsa tedavi olarak hangi ilacı veya ilaçları önerirsiniz

3 ) Deposilini koruyucu olarak kış aylarında ayda bir yaptırmamızın iyi olacağı söylenmişti.Sizin bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum.

4 ) WBC yüksek çıkarsa(6 yaş için referans değer verebilirseniz sevinirim),hangi ilacı veya ilaçları tavsiye edersiniz

5 ) Sinus Rinse ile burun temizliği konusundaki görüşünüz nedir?Kullanmalımıyız yoksa kullanmamalıyız?Eğer kullanılacaksa ne sıklıkta önerirsiniz.

6 ) Genellikle bahar aylarında yaşadığımız Geniz akıntısı(ki bazen ağız kokusuda eşlik ediyor ve ayrıca yoğun öksürükte oluyor) tedavi olarak ne önerirsiniz.

Çok fazla soru sordum,kusuruma bakmazsınız umarım.Ancak şu ana kadar doğru sandığımız veya doğru olduğuna inandırıldığımız herşey an itibariyle koskoca bir yalan oldu

Mesaj Tarihi: 14 Mar 2013 Saat 20:51
1- Cocugunuzun dilinde; " Cografya dil " denilen manzara vardir. Strep bogazi bu sekilde olmaz.
2- Eger; Strep-A testi POZITIF cikarsa; yapacaginiz is; TEK DOZ, Deposilin 6-3-3 yaptirmaktir. bu Penisilin ignesi, uc tip ( cabuk, orta ve gec tesirli) Penisilin ihtiva eder ve yapildigi ilk gunden itibaren; 30 gun koruyucudur. Enayiler; bu igneyi, Deposilin 1 200 000 ile karistiriyorlar...
3- Boyle sacma bir uygulama yok, popolarindan uyduruyorlar..
4-  WBC yuksekligi sadece; antibiyotigin gerekli oldugunu gosterir. Hangi cinsinin tercih edilecegi, Klinik manzara ile tayin olunur.
  WBC normal degerlerini(yasa gore) cok yazdim, eski maillere ve "Yeni doganin Kan Degerleri" makalemi okuyun.
5- Sinus Rinse; sart degil, ayni isi damlalarda halleder.
6- Gene, duruma bagli.... Wbc yuksekmi? Genel durumu nasil???  Onlara bakarak karar verilmelidir... Okumaya devam edin, yazilanlari o zaman daha iyi anlayacaksiniz.

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 17:32

Merhaba Hocam,

Öncelikle bizim sonrada bizlerle benzer durumda olan tüm ailelerin sorularını büyük bir özveri ile yanıtladığınız;bizleri korku,endişe ve karanlık içerisinde bırakan cahillerden kurtarıp ışığımız olduğunuz ve her şeyden önemlisi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı sağlıklı birer birey olarak yetiştirebilmek için bizleri uygulanması gereken en doğru teşhis ve tedavi yöntemleri konusunda  bilinçlendirdiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.

Oğlumuzun ateşi hastalığın 3. Günü itibariyle tamamen düştü.Ve bunu sizin tavsiye etmiş olduğunuz Illiadin,Cold Mix,Serum Fizyolojik ve Ballı Limonlu Su yöntemi ile başardık.Bu sitedeki yazılarınızı,yorumlarınızı ve makalelerinizi okumadan önce birçok kez aynı durumda kalmış,sayısız çeşit ve miktardaki ilacı ( antibiyotik,öksürük şurubu,vitamin,sözde bağışıklık güçlendirici takviyeler,astım ilaçları vb.) kullanmak zorunda bırakılmıştık.Ve bunca gereksiz yüklemeye rağmen  oğlumuzun ateşi her seferinde hastalığın 3. Gününde düşmüştü.Bu çocuklarımıza verilen zararın ve bizlere atılan büyük kazığın kanıtıdır.Umarım bizim durumumuza benzer bir şekilde oradan oraya savrulan ve perişan edilen tüm aileler çok geç olmadan sizi tanıma şansına erişirler…

Mesaj Tarihi: 15 Mar 2013 Saat 21:14
Bu sahtekarlari unutmayin, iyi mimleyin. Goreceksiniz, bir muddet sonra, bunlar kendilerini "Hocalarin-hocasi" ilan edip hatiralarini filan kitap halinde satacaklar.. Ornekleri var..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat