Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=25698
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 00:15

Konu: 11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.
Mesajı Yazan: dgulsen
Konu: 11 aylık kızım/ süt ürünleri hk.
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 15:22
hocam merhaba,

11 aylık kızım soya çekim olduğu için doğduğundan beri 10-25 veya 25-50 persantil değeri olan minyon bir bebektir.  günde 500 ml süt ve süt ürünlerini ucu ucuna alıyor.

zaten gündüzleri mamayı biberonla kesinlikle istemiyor. bende süt veya mamayı ıçsın diye geceleri uyku arasında veriyordum. ama son 1 haftadır akşam 9 da muhallebisini yedikten sonra sabaha kadar uyuyor. öncedende uyuyordu ama ben uyku arasında mama veriyordum. ama son 1 haftadır uyku arasında bile istemiyor.

gün içerisinde 120 ml kahvaltının sütü- peynir- 100 gr. yoğurt-150 ml mamalı kaşık muhallebisi içerek günü tamamlıyor.

1. sorum; sizce potansiyel bu olduğu için gece hiç uyanmassa mama vermesemmi? yoksa yinede uyku arasında mama deniyelim mi?

2. sorum; kaşık mamalarının bazılarının üzerinde SU İLE HAZIRLANIR yazıyor. bende 120 ml su ile hazırlıyorum. bunu hesaplarken 120 ml süt ve süt ürünü içmiş olarak mı hesaplamalıyım. yoksa DEVAM SÜTÜ İLE HAZIRLANIR yazanlardan alıp süt ile mi hazırlayayım.

3.sorum; gündüz mama veya süt içmediği için bunların yerine kaşıkla ne verebilirim. muhallebi dışında. yoksa aldığı bu süt ürünleri onun için yeterli mi? ayrıca meyve ve çorbada yiyor.

eğer gece mama vermezsem 3 ana öğün ve 2 ara öğün ile günü tamamlayacak sizce yeterli mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 16:35
hocamızdan önce paylaşmak istedim benim kızımda sütü içmez o yüzden bizim favorimiz yoğurt her markayı ve çeşidini denedik en sonunda sevdiğini bulduk günde 300 gr falan yoğurt yiyor şu ana kadar bir sakıncasını görmedik
kadir beye tekrar çook teşekkürler bize bunları öğrettiği içinSmile

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 16:39
bizim kız sadece ara öğünde yoğurdu yiyor onuda pek severek değilde. bizde yeni keşfettik bebekler için özel olan yoğurt değilde muzlu,çilekli olan çocuk yoğurtlarını seviyo. ama onuda 1 öğünde yiyo .. zaten öğünler dışında aman nolur bişey yemesin :))))iştahsızzzzz

sizinki peki ne kadar süt içiyo???

ay bu süt konusunda sanırım kafayı yiycem. okul zamanı bile bu kadar toplama yapmamıştım :))

120 +150+100 ;))))

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 16:50
birde biz kadir beyi tanımadan önce bir kaç kutu mama kullandık su ile hazırlanır yazanları normal kutu sütle hazırladaım tadı sanki daha güzel oldu ondada bir sıkıntı yaşamadık bizim süt alternatiflerimiz puding,dondurma,yoğurt,danino,sütlaç vb bunlarla idare ediyoruzSmile

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 16:53

Smilehiç süt içmiyorSmile

bende maalesef her gün 500ml hesabı yapıp tutup tutmadığını düşünüp duruyorumSmile
yemek öğününü teke indirip meyveyide sütlü karışım şeklinde hazırlayınca hesap bizde tutuyorSmile

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 17:07
demek bizim ki gibi hiç süt içmiyor :)

aslında meyveyi sütle karıştırmak iyi fikir...

kahvaltı bulamacından sonra birde meyve bulamacı eklendi listeye :)

Mesajı Yazan: ozlemakin
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 17:28

canım uyku arasında verdiğin süt ya da mamayı istemediği sürece vermezsen iyi olur. egemen 29 aylık biliyosun. hiç uyku ve süt problemimiz olmadığını da biliyosun :) 8 aylıktan beri gece kaşık mamasını yedikten sonra uykuya dalmak için 1 yaş civarına kadar 150 cc 1 yaşından sonra artarak 250 cc ye kadar süt içerek uyur. ilk zamanlar bana da sanki aç kalıyo gibi geliyodu ama doktorumuza sorduğumuzda onun uykusunda da beslendiğini deliksiz uyku çekmesinin onun için daha faydalı olduğunu ayrıca gece zorla verilen süt ve mamaların bebeklerde reflü riskini arttırdığını söyledi. o gün bu gündür biz deliksiz uyuduğumuz geceler yaşıyoruz :)

ama günlük süt miktarını arttırmak için kaşık mamasını sütle deneyebilirsin. ayrıca yoğurdu tadını bozmayacak kadar çorbalarının içine de ekleyebilirsin ayrıca kendi yaptığın muzlu süt çilekli süt de belki cazip gelebilir.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 17:48
ne kadar güzel muhallebisinden sonra uyumak için süt içiyor. işte banada muhallebiyi yedikten sonra sabaha kadar olan vakitte hiç süt içmediği için aç kalıyormuş gibi geliyor. sizin içiniz rahat olsun ne güzel süt içiyor ama benim içim hiç rahat değil.

bu gece zorla verilen mamaların reflü yaptığını birkaç kişiden daha duydum.

bakalım kadir bey sorularıma nasıl cevaplar vericek.

bu yazıyı okuyup ilgilendiğniz için sizlerede tşk. ediyorum arkadaşlar.

Mesajı Yazan: zehra_80
Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2010 Saat 23:37

süt içmeyen çocuklara  teklif etmeye devam edin tabii ama sütlü çorbalar yaparak da açığı biraz kapatabilirsiniz.mesela ben kızım süt içtiği halde çorbalarımızı genelde sütlü olanlardan tercih ederim.süt çorbası yaparım.brokoli,balkabağı,kereviz ve havuç çorbası yaparım hepsi de sütlüdür

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:06
Yazılanların büyük çoğunluğuna bende katılıyorum. "Su ile hazırlayın" diyen mamalar, zaten süt tozu ihtiva ettiği için, süt ilavesi, mamanın yoğunluğunu arttırır ve çocuğa ağır gelebilir. (Gelir demiyorum, gelebilir) ..Süt her türlü gıdaya karışabilir özelliğe sahiptir. TATLI, TUZLU FARKETMEZ. Hesap yaparken hepsini topluyoruz. Hesabı zor yapanlar için kolay yöntem;  Yarım litrelik bir kutu sütü bir günde bitirin olsun bitsin. Çorbalardan tercihimiz, mis gibi acısız tarhana, mercimek ve yayla çorbaları gibi çorbalardır. Brokkoli, balkabağı vs gibi çorbalar, Amerikalı doktorlar tarafından, yemek yapmasını bilmeyen anneler için icat olunmuştur. Bize yabancı... Sebze çorbalarıda aynı sebepten icat edilmişlerdir, bizim yemek yapmasını bilen annelerimiz için gereksizdir. 6. aydan itibaren, evde pişen her yemekten çocuklara verebilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:30

kadir bey,

peki üst limit nedir süt konusunda?
benim oğlum 29 aylık. bizim günlük süt ve süt ürünleri tüketimimiz şu şekilde. sabah kahvaltısını hala tek tek yapmadığı için kahvaltı karışımı yapıyoruz 1 çay bardağı kadar süt ve kibrit kutusu kadar peynirle birlikte. bazı günler aynı süt ve peynir miktarıyla krep yapıyoruz. günde 2-3 tane meyveli yoğurtlardan yiyiyo. (yoğurda ilk başladığımız zamandan beri sade yoğurt yemiyo. bu hazır meyveli yoğurtların normal yoğurt kadar faydası var mıdır bilemiyorum.  en az 2 en fazla 3 kere olmak üzere 250 cc. süt içiyor. günlük toplam ne kadara geliyo bilmiyorum ama çok mu fazla???

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:38
merhaba kadir bwy bir üst limit olmadığını belirtmişti ben hergün hesaplaya hesaplaya  hızlıca sizin 1 litreye yaklaşıyor oda Smileçok değil uzun boylu bir çocuk olacak inşallahSmile

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:41
boyu zaten 5-6 cm. önde gidiyor. 12 dev adamdan biri yetişiyor heralde Smile

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2010 Saat 16:50
Üst sınır yok. Tabii etli gıda ve meyva/sebze lerden de yemesi şartı ile.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 00:03
hocam ben çorba derken normal yetişkinlerinde yediği çorbalardan yapıyorum.yani öle kaynatıp ezip vermekten bahsetmiyorum.tuzuyla,unuyla malzemesi ile yapıyorum.ailecek severek tüketiyoruz

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 10:17
Yoğurt ile kayısı ve mürdüm eriği karışımını kızım çok sevdi deneyin.Ha birde kahfaltı da bende çok uğraştım karışımlarla doktorumuzu tanıyana kadar,2 senedir kahfaltımız bir yumurta 250 ml.süt aralarda ağzına fıstık ceviz veriyorum .o karışımlarla uğraşmayın.acıkınca eline tavuk but veya pirzola veriyorum ,öyle daha hoşuna gidiyor.süt miktarını magnumu eritip içine süt katarak 1 l.ye kadar çıkardım.Karışımlar çok tok tuttuğu için süt miktarı yetersiz kalabiiyor.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 10:31
Benim esas anlatmaya çalıştığım husus, eğer yemek yapmasını biliyorsanız, özel yemeklerle uğraşacağız diye kendinizi harap etmeyin. Eğer eliniz boş ise,  hoşunuza gidiyorsa, yapabilirsiniz. Yapmayanlar sakın kendilerini suçlamasın, eziklik duymasın. Evinizin usulü ne ise, çocuğu ona göre yetiştirin. Şehzade yapmayın.  

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2010 Saat 17:44
kızım zaten 3.5 yaşında hocam.yani o ayrı yemek yeme devresini çoktan geçti.ama açık söylemek gerekirse yemek yapmayı bilmediğimden değil ama dr.umuzun ve hemen hemen tüm diğer drların önerdiği şekilde ek gıdaya geçişte bende kaynatıp ezip verdim.yani mesela patates havuç pirinç kabak karışımı gibi.9.ayına kadar.sonra kendimiz için yaptıklarımızdan verdim ama tuzunu koymadan önce ayırdım kızım için.1.5 yaşına kadar da bizim yediklerimizden ama tuzsuz verdim.sonrada normal bizim yediklerimize geçtik.sizi de bilmiyordum o zamanlar.bilse idim kendimiz için yaptığımız yemeklerden verirdim.
şimdi ise arada bahsettiğim tarzda çorbalar yapıyorum.mesela brokoliyinormalde yemiyor.bende brokoliyi patates ile haşlıyporum.tereyağını tencereye koyup unu kavuruyorum.üstüne süt koyuyorum.üstüne haşladığım brokoliyi ve patatesi blendırdan geçirip püre haline getirip sütlü yağlı unlu karışımın içine koyuyorum.üzarine kıvamı tutana kadar su ekliyorum.tuz ve birazda baharat koydum mu hatta bazen kremada koyuyorum.nefis oluyor..

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2010 Saat 11:00
Tabii nefis olur,okurken ağızım sulandı...Bu kadar emek ve "tereyağı" ile,   Brokkoli yerine çarık koysan o bile yenir...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat