Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beslenme düzeni

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=14328
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 02:32

Konu: beslenme düzeni
Mesajı Yazan: ozget
Konu: beslenme düzeni
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 14:35
Kadir Bey merhaba, benim 9 aylık oğlum var. ilk 5 ay sadece anne sütü aldı. çalışmaya başlayınca 6 aylıkken anne sütünü bıraktı. O zamandan sonra ek gıda ve devam mamalarıyla beslendi. ne yaptıysam anne sütü almak istemedi. gündüz devam maması zorla içiyordu ama genelde uykusundayken sabaha kadar 400 cc içiyordu. ben geçen ay gece beslenmesini kestim. ve sizin yazılarınızı görünce normal süt vermeye başladım ama ne soğuk ne sıcak hiç içmek istemedi. şu anda sabah hazır mamanın içine yumurta katıp verdiğim mama, öğlen kıymalı yada etli sebze çorbaları ya da yemekleri, arada meyve püresi ve bir bardak yoğurt, gece yatmadan öncede muhallebi ya da gece tahıllı mama veriyordum. ama bu arada üst dişleri de çok kabarmış ve bu bir aydır çok iştahsızdı 1 ayda sadece 240 gr almış. anne sütünü bıraktıktan sonra ben bu beslenme olayını bir türlü toparlayamadım. şimdi gece devam maması vermeyince hiç süt içmemiş oluyor, normal sütü de istemiyor. gerçekten bu konu yüzünden kendimi çok suçlu hissediyorum. birşeyleri düzeltmeye çalıştıkça daha çok berbat ediyorum.beslenme konusundaki sorulardan bıktığınıza eminim ama lütfen bana yol gösterin beslenme konusunu bir türlü çözemedim ben nerde yanlış yapıyorum. bu arada boy 71,5 cm, kilo 8860gr baş çevresi 44,5cm. çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 14:42
Şu ana kadar gelişmesi gayet iyi, bir gerilik yok...Dişler iştahsızlık veya herhangi bir rahatsızlık yapmaz, bunlar kocakarı uydurmalarıdır.Yoğurt ve muhallebide sütlü gıda, bunlarıda toplama koyarsanız, fena sayılmaz. Sütü illaki düz süt olarak içecek diye birşey yok..Toplam 500ml. sütlü gıda alıyorsa, fazla uğraşmayın, çorba ve sebze yemeği toplamı günde 1 defadan fazla olmasın.

Mesajı Yazan: ozget
Mesaj Tarihi: 16 Mar 2009 Saat 15:25
annelik hakikaten yarı delilik durumu, sanırım bizim hatamız ek gıdaya geçince sütü ihmal etmek oldu. bir de annem bakıyor, o birşey uygulamaya çalışıyor beni çok fazla dinlemiyor, çocuğun midesini kendimizinki gibi sanıyoruz. aralarda süt ve sütlü gıdalar teklif edeceğim bundan sonra ve gece uyanınca da süt vereceğim. bakalım bu ay da böyle deneyeyim. çok teşekkür ederim, herkesin sizin gibi bir doktora ihtiyacı var.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat