yemek
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20783
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 00:32
Konu: yemek
Mesajı Yazan: cbeduk
Konu: yemek
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2009 Saat 15:37
Hocam iyi çalışmalar. 1 seneden fazla yazılarınızı takip ediyorum ve uygulamaya çalışıyorum. Öncelikle burada bize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Oğlumun son 2 ayda 2 kez hafif ateş ve hafif öksürük ile başlayıp yaklaşık 1 hafta süren ishali oldu. Doktora götürdük viral enfeksiyon geçirdiğini söyledi. Bu rahatsızlıkların ardından perianal abse oluştu (3.absemiz). 1 ay içerisinde narkoz altında bir operasyon geçirecek. Mecburen Duocid başladık ve ishali doğal olarak arttı. Absesinin geçmesi için kabız veya ishali olmaması gerekiyor. Reflor şase kullanıyorum.
Benim size danışmak istediğim yeme içme düzeni hakkında. Cerrahımız da bir yardım alamam gerektiğini söyledi. Oğlum 18 aylık 85cm 13kg. Son 1 ayda yaklaşık 600-800gr kilo verdi.
Sabah bisküvi+peynir+yumurta
Kavanoz tahıllı karışık meyve
Kıymalı tarhana çorbası bazen +çok az pilav
Sade yoğurt
Pirinç unlu muzlu muhallebi yiyor.
Başka bir şeye kesinlikle ağzını açmıyor. Çok aç olsa bile normal yediklerinden başka birşey ağzına aldığında ya tükürüyor ya da öğürüp kusuyor. Hasta olmadan önce gece+gündüz yaklaşık 1lt süt içiyordu 3-4 gündür biberonu ağzına almak istemiyor. Sütü soğuk veriyorum yine de istemiyor. Ne tavsiye edersiniz, yaptığım yanlış olan bir nokta var mı? Multivitamin versem bir faydası olur mu?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2009 Saat 12:39
Suyu, kaynamış-soğumuş, hamam suyu ılık gibi verin..Sütü soğuk verin. Yedikleri fena değil, devam edebilirsiniz. 18 aylıkta: boy 82, kilo 11.2kg. olmalı. Bundan iyisi can sağlığı. Hayırlısı ile ameliyatı bir olsun, gerisi kolay.
|
|