İshal sonrası yüksek ateş
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Ateş
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=45712
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 23:00
Konu: İshal sonrası yüksek ateş
Mesajı Yazan: aysebilgi
Konu: İshal sonrası yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 19:50
Hocam seyri size yazmıştım ama kısaca hatırlatayım. 1 hafta önce iki kere kusma ardından iki gün şiddetli ishal geçirdik. İki gün ağızda hafif koku oldu kesildi.İshalden sonra 3 gündür ateş problemi yaşıyoruz. son noktaya kadar düşürmüyorum 39,5 civarında huysuzlaşınca calpol verdim. Fakat calpolün etkisi geçince tekrar yükseliyor. 39 un altına düşmüyor.Dün 14 saat kadar yataktan çıkmadı. Asla birşey yemiyor. Sadece su içiyor mecburen kan şekeri düşmesin diye ara ara şeker takviyesi yaptım suya. Birer lokma çok nadir bişeyler yiyor. Süreç uzadımı siZce? Annem eczacı acaba Kadir beye danışarak bactrimmi versek diyor? Ne yapalım hocam? Tahlil falan yaptırayımmı? Sevgiler
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 19:56
Hocam kızım tam 2 yaşında. İlk anneliğim ve sayeniZde huzurla büyütüyorum. Çok çok teşekkürler
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 19:58
Bactrim verebilirsiniz. Yas belirtmediginiz icin dozunu soyleyemiyorum.
Sivi kaybi icin; Gazi cikmis Cola, veya; yari-yariya hazirlanmis; Visne suyu-Soda karisiimindan verebilirsiniz. Bunlar hem tuz hem seker ihtiyacini karsilar. Tuz-seker eriyiklerinden de daha lezzetlidirler.
|
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 20:28
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 22:02
Gunde;2x1 olcek(5ml) alabilir 5gun...
|
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2014 Saat 22:22
Teşekkürler hocam.. özür dileyerek birşey daha sormak istiyorum biz bir bakteriylemi savaşıyoruz şu an? nerede yanlış yapmış olabilirim?
|
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 07:27
Soyle.... Hastaligin baslangici VIRAL.. Fakat hastalik ilerlediginde, duragan haldeki burun veya Orta Kulak icindeki sivilar mikrop kapip, isi uzatabiliyorlar. Bunu onlemek icin, boyle uzayanlarda, Bactrim vermek iyi oluyor... Bactrim icindeki; Trimetoprim maddesi, Orta Kulak Sivisina sizabilen yegane ilactir. Hadise; 3-5 gunu gecerse Bactrim baslamak, bir tedbir olarak iyidir.
|
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 08:53
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 16:02
Hocam bu sabah bactrim başladım. Aynı zamanda calpol kullanmamda sakınca varmı? Ateş hep 39 larda.
|
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 20:10
Kullanabilirsiniz, ama atesi mumkun oldugunca dusurmemeye bakin, ates bagisikligi calistiriyor.
|
Mesaj Tarihi: 15 Eki 2014 Saat 21:22
Teşekkür ederim ilginize.
|
|