Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tahlilimi yorumlarmısınız

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=35408
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 04:17

Konu: tahlilimi yorumlarmısınız
Mesajı Yazan: kirmizigul
Konu: tahlilimi yorumlarmısınız
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2012 Saat 21:52

iyi çalışmalar şuan dışkım simsiyah vücudum uyuşuyor uyuyamıyorum acilde kan tahlili ve gaita tahlili yaptırdım müspet çıktı gizli kan çıktı demir ekliği ve b-12 eksikliği anemisi var doktor demir hapı kullandığın için dışkın siyah dedi dün perşembe günü akşamı demir hapı içmedim halen simsiyah kan değerlerim 1.cisinde wbc 11,6 4.5-11 ne# 8,15 2-5.9 eo% 1,18 2-4 rbc 3,92 4-5.2 hgb 10,7 12-16 hct 33,1 36-46 rdw 17,6 11.5-16 2.cisinde wbc 11,1 4.5-11 ne#7,89 2-5.9 eo%1,41 2-4 ba% 1,25 0-1 rbc3,93 4-5.2 hgb 10,8 12-16 hct 33,5 36-46 rdw17,6 11.5-16 3.cüsünde eo%1.73 2-4 hgb 11.3 12-16 hct 34.7 36-46 lütfen yardımcı olun vücudum uyuşuyor ve dışkım siyah tahlilimi değerlendirebilirmisiniz  ve özellikle eo% düşüklüğü ne demektir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Ağu 2012 Saat 23:31
1- Sizin sindirim sisteminizden bir kanama YOK. İspatı; HGB devamlı yükseliyor.
2- Bütün tahlillerde WBC düşük, en azından antibiyotik gerektirecek bakteriel bir enfeksiyonunuz yok. Belki virütik bir enfeksiyon (Grip) geçiriyorsunuz.
3- Eo ( Eosinofil) düşüklüğü, sizde ALLERJİK bir durum OLMADIĞINI gösterir.
4- Demir alan bir hastada "Gizli kan" bakılamaz. Ayrıca da testten 24 saatten evvel, hiç et yememeniz gereklidir. Bu diyet uygulanmadan, bu test yapılamaz. HGB niz iyi, demir ilacı kullanmanıza gerek yok.
5- Burun kanaması geçirmek bile kakayı siyah yapar.

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2012 Saat 15:24
yorumlarınız için teşekkür ederim wbc ve eo düşüklüğü bir sorun olmaz diyorsunuz sindirim sistemimde kanama yok peki vücudumda herhangi bir gizli kanama varmı çünkü kağıtta yazıyor gizli kan (+) MÜSPET    kanama olduğunu nasıl anlarım vücudum uyuşuyor şuan anladığım kadarıyla her şeyde gaita siyah renk olabilir diyorsunuz değilmi peki benimki neden gaita siyahtır sizce?   birde aklıma takılan başka birşey var benim kronik faranjitim de varmış ağızımda kızarıklık var bir tane fısfıs kullanıyorum ama üst damakta iltihap var sarı bir şey var kbb uzmanları birşey yok diyip gönderiyor  ama ben onu orada görüyorum sarı iltihap geçmiyor hiçbir antibiyotik geçirmedi öğrenmek istediğim farenjitte kızarıklık haricinde üst damakta iltihap olurmu sarı iltihap ne yapmam gerekiyor son olarakta ensemde yağ bezesi vardı sonra yanında çıban çıktı sonra birden gittikçe büyüdü ve çok ağrıdı dün genel cerraha gittim uyuşturup jiletle kesip iltihabı çıkardılar beze duruyor garip beyaz ve yeşil bir şey çıktı patolojiye niye göndermediler diyince bugun pansuman için gittiğimde acildeki görevli kafamdaa şüphe oluştu ben kanser olabilirmiyim?ve galiba pansuman yapılırken bezeyi sıkmıştı adam patladımı bilmiyorum çok korkuyorum lütfen anlayabileceğim şekilde bana anlatın yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler efendim

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2012 Saat 18:25
Muhtemelen ağızınızın içindeki bir yaradan kan yutuyorsunuz ve buda kakanızın siyah çıkmasına sebep oluyor. Önemli bir şeyiniz yok. Damaktaki yarayı bir gösterseniz iyi olur. Kesin olan; kanama, mide veya barsakdan değil. Ensenizdeki, alt tarafı ufak bir abse. Ancak; "kitle" çıkarsalardı, tahlile gönderilirdi.

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2012 Saat 15:35
iyi çalışmalar boğazım yine rahatsızlandı bugun ve acile gittim tanıya gingival yazmışlar reçeteye benexol yazmış ben b12 iğnesi yaptırdığım için ayda bir benexol u almadım size sormak istiyorum gingival nedir  ağızımın içinde iltihap var ben kanser miyim acaba diye korkuyorum çünkü halam da gingiva tedavisi gördü yani kağıtta yazıyordu ve halam kanser ben ne yapmalıyım?bende mi kanserim?lütfen yanıt yazın lütfen gingival nedir ağızımın içinde üstte iltihap var ve açık 2 nokta var birşey sızıyor gibi ışıkla baktığımda dilime sanki yeşil birşeyler akıyor

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2012 Saat 11:35
Tanı; Gingivit olacak. Bu yaranın kanaması ile yuttuğuğunuz kan, kakanın siyah renkte olmasına sebep oldu. Eğer baştan dikkatli bir muayene yapsalardı bu kadar eziyet çekmezdiniz. Benexol gayet lüzumsuz, ayrıca sizde "Pernisiyöz Anemi" mi varki, B12 iğnesi oluyorsunuz. Ağız içindeki yaralarınızın üstüne; Pyralex (Pyraldin) günde 4-5 sefer sürün.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2012 Saat 16:59
b12 vitamini eksikliği var bende anemi birde demir eksikliği anemisi var maalesef bu arada bende kenakort pomad var ondan sürsem aynısı yerine geçermi?  birde ensemde yağ bezesi vardı iltihaplaştı iltihabı akıttılar boşalttılar ameliyat olmam gerekiyor riskleri varmış  içinde baya büyük beze varmış iyi huyluya benziyor dedi riskli yerdeymiş ameliyat olsam bile çukur olacakmış görüntüsü yara izi olacakmış risklerinide söylemedi acaba kateter takıldı bir çok kez ondanmı oldu dedim ama yerleri uzak dedi doktor bence riski ya masada kalacam ya felç kalacam yada konuşamıcam artık bence başka ne riski olurki zaten görüntüsüde kötü olacak anlamadığım iyi huyluya benziyor diyor iyi huylu beze kitle bukadar büyük olurmu peki bence daha kötü sanırım söylemek istemiyor neyse hayırlısı olsun sizden ricam kenakort olurmu?bir doktor önerdi bir doktor gerek yok dedi bende bıraktım tekrar sürmeye başlayayımmı siz ne dersiniz doktor bey

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2012 Saat 10:59
Her "Kenacort" olmaz. "Kenacort-Orobase" olması lazım. Oda sadece ağız içindeki "Aft" lara iyi gelir. Eğer abse tarzı ( bakteriel) bir durum varsa, dahada kötü yapabilir. Tarifiniz Aft'a benzemediği için kullanmayın derim. Ensedeki "beze" nin riskli olabilmesi için, boyun kemikleri ( omurları) içine yayılmış olması gereklidir. Böyle bir durumda da başka türlü arazlarınız olurdu. Başka bir hastanede de göstermeniz iyi olur. Bunlar bana pek "güven" vermedi.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:08
iyi günler kadir bey benim ensemdeki iltihap için kıl dönmesi olabilir dedi doktor benim 5-6 yıl önce kıl dönmesi oldu bende kuyruk sokumunda hala var ameliyat olmadım ensemde de çıktı benim öğrenmek istediğim kıl dönmesi baya bir süre ameliyat olmayınca vücudu sarar mı yoksa olduğu yerde büyür mü ben vücudumu sarmış olmasından korkuyorum çünkü ameliyat olmayınca sıkıntısı ensemde attı eğer vücudumu sarmışsa benim için tedavi imkansızmı vahim durumdamıyım ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin bu arada ağzımın içindeki iltihabı başka doktora gösterdim doğumsal birşey dedi ara ara iltihap akar aktığında ilaç yazarız geçer dedi ağzımın içinde kötü birşey yokmuş ALLAH a şükür ama dediğim gibi kıl dönmesi vücudu sarar mı?lütfen yanıt yazın endişe içerisindeyim 12 eylül yumuşak doku usg çektiricem alakalı mı bilmiyorum ve zaten başından savdı neyse lütfen yanıt yazın kıl dönmesi vücudu sarar mı?

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:17
Kıl dönmesi, vücudu sarmaz. Yok öyle bir şey. Hadise, düz çıkması gereken saç veya kılın, kıvrım yaparak deriye batması ve orada bir "yabancı cisim" reaksiyonu yapması sonucu olur. O kılın kuvvetli bir mercek altında, çekilip çıkartılması ile iş biter ama zamanla bu tarzda yeni saç veya kıllar çıkabilir.

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:20
çok çok teşekkür ederim yani vücudu sarmaz ve olduğu yerde kıvrımlaşarak büyür anladığım bu umarım doğru anlamışımdır çok teşekkür ederim sağolun :)

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:26
bir şey daha sorabilirmiyim kıl dönmesi bende neden bu kadar çok hem kalçada hem ensede önce kalçada ameliyat olmadım sonra ensede ve dün hissettim sırtımda yine onun başlangıcı gibi birşey çıktı şuan kızarık ben ameliyat olmadığım içinmi sıkıntısını başka yerden atıyor oyüzden sordum kıl dönmesi vücudumu sardımı acaba diye sizce sıkıntısını mı atıyor teşekkürler

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:57
kalçamdaki kıl dönmesi bağırsaklarıma ulaşırmı ulaşırsa bunu nasıl anlarım teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2012 Saat 11:57
Soya çekimdir, sıkıntı ile bir ilgisi yok. Ameliyat lafını pek anlayamadım, elektrik ile o kıl köklerinin yakılması yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 14:51
iyi günler kadir bey ensemden usg çekildi ve sonucu şuan elimde doktorun ameliyat günü göremedim LÜTFEN siz yanıtlayın merak içerisindeyim suboksipital bölgede boyun dorsal kesiminde orta hatta 11.7x6.7 mm boyutunda düzgün sınırlı ovoid konfigürasyonlu heterojen iç yapı özelliğinde içerisinde lineer noktasal hiperekojen alanlar da izlenen,vaskülaritesi bulunmayan ,hipoekoik lezyon saptanmıştır.tanımlanan lezyon sağ lateral komşuluğunda 5.8x3.3 mm boyutunda benzer iç yapı özelliğinde ayrı bir lezyon saptanmış, tanımlanan bu lezyonun  ciltte ağızlaştığı ve fistülize görünümünde olduğu dikkati çekmiştir. bu düzeyde çevre yağ doku planları hafif kirli görünümdedir. sonuç: boyunda suboksipital bölgede tanımlanan lezyonlar cilt ve cilt ekleri kaynaklı lezyon (sebase kist) ile uyumlu olabilir .klinik kolerasyon önerilir   bunu bana açıklayabilirmisiniz ?

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2012 Saat 17:46
Ensenizde ( kıl dönmesinin sebep olduğu) bir "çıban" çıkmış. Yurdumun doktorları bir çıbanı bile US yardımı olmadan halledemiyor demekki. Ne diyelim, helal olsun .

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 09:36
kadir bey kıl dönmesiyse kalçamdada var demiştim ya birisi şöyle demişti ama doktor değil diyen omurilikten kıvrımlaşarak enseye hatta beyine kadar çıkar demişti tanıdığım bir iki kişi öyle oldu demişti bunun doğruluk payı varmıdır şansıma beni başından savan usg yi isteyen kişi pazartesi orda olacak ben de pazartesiye randevu almıştım mecburen şimdi konsiltasyonda yapmaz koleraktal genel cerrahına ne yapıcam daha şimdiden onu düşünüyorum içim sıkıldı ve benimki acaba öylemi oldu kalçamdan enseme çıkmış olabilirmi lütfen yanıt yazın

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 10:24
Tıp da "olmaz" diye bir şey yoktur da, bu biraz "uçuk" bir olasılık. O hale gelene kadar bir sürü araz verir.

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2012 Saat 12:45
o hale geldiğini nasıl anlarız ne tür arazlar verir kastetdiğiniz arazlardan bende varmı ne tür arazlar

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2012 Saat 16:52
kadir bey bugün şapşala döndüm kıl dönmesi için kolerektal genel cerrahına gittim ensem için ne ensemi ne kalçamdaki kıl dönmesini ameliyat etmedi kıl dönmesi illa ki dışında belli olmaz değilmi içindede gelişebilir ben böyle biliyorum doğrumu beni tedavi etmedi plastik cerrahına gönderdi gittim ben kıl dönmesinden anlamam kisti çıkarıcam dedi 16 ekime randevu verdi 20 dakikada biter uyuşturup yaparım sonra evine gidersin dedi ensem için ameliyat için randevu aldım kolerektal cerrah ilgilenmedi diye dermatolojiye gittim sordum kıl dönmesi olsaydı açık kalırdı seninki kapalı dedi benim kalçam açıktı sonradan kendiliğinden kapandı benim ameliyat olmam gerekmiyormu kıl dönmesine bakan genel cerrah ameliyatlık bişi yok dedi başından savdı kesin çözümü ameliyat diye biliyorum merhem bir yere kadar sonunda patlak verecek bana zarar olacak oranın açılıp iyice temizlenip kapatılması gerekiyor diye biliyorum
1-) kıl dönmesinde illaki yara gibi açık kalırmı yoksa dışarıya çıkamayıp içinde büyürmü benimki kapalı ama izi var ilerlerse hiç kalkamama da olur diye korkuyorum ben kıl dönmesi olup olmadığını nasıl anlıcam
2-) plastik cerrahı kıl dönmesini bilmiyorum dedi ama kisti plastik cerrahı alacak yarım yarım mı iş olacak acaba kıl dönemsini iltihabı da alırmı yazdığım usg raporunda sadece kıl dönmesi ve kist var peki başka birşey varmı tekrar kontrol edebilirmisiniz usg raporunda kaç tane hastalığım var ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun beni tekerlekli sandalyemle oradan oraya koşturtup duruyorlar

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2012 Saat 23:16
1- Duz satihta "kil donmesi" baska bir sey, kuyruk sokumunda; "Pylonidal sinus" icinde kil donmesi daha baska bir seydir. Her ikisindede batan kil, "yabanci cisim reaksiyonu" yaratarak ve abseleserek disari acilir. Bir tek Pylonidal sinus icinde olan onemlidir ve ciddi operasyon gerektirir. Oyle beyine filan gitmesi gibi " utopik" yazilarla kafanizi bozmayin.
2- Hepsi ayni sey,kil donmesinin yaptigi  kist kendiliginden de acilabilirdi, sizde acilmamis. Alininca is biter.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat