enfeksiyon mu (Domuz Gribi )
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=43254
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 19:48
Konu: enfeksiyon mu (Domuz Gribi )
Mesajı Yazan: defnecik
Konu: enfeksiyon mu (Domuz Gribi )
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 11:11
Merhaba doktor bey.defne 4.5 yasinda.dun aksam ateslendi.ates 38 39 civarinda seyretti.39.8 ates ve solunumu zorlasmaya baslayinca acile gittik.muayenede bogazda kizariklik geniz akintisi ve cigerde hirilti oldugu soylendi.film ve tahlil istendi istemedik filmi.bunun uzerine ates dusrcu igne ve hava verildi.su an ates yok ama kusma basladi.ne yapalim sizce.ilac olarak da macrol antibiyotik ve erdostin surup verdi.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2014 Saat 23:13
Domuz Gribi geciriyor, SAKIN; ILAC-ANTIBIYOTIK VERMEYIN, daha beter yaparsiniz... Igneyi "show" olsun, hesap kabarsin diye yaptilar, hicbir faydasi olmayacak... SAKIN; verilen ilaclarin, hicbirini kullanmayin... Kusma cok olursa; Emedur100 fitil gunde (en fazla) :2x1 kullanabilirsiniz..
|
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2014 Saat 23:59
maalesef cevabınızı yeni okuyabildim. İkinci kez doktora gitmek zorunda kaldık ve doktor sadece celtifex antb verdi. defne burundan hiç nefes alamamaya başladı.iki gecedir uyuyamıyor ve dudakları kuruluktan geceleri kanıyor.Ağlıyor nefes alamıyorum diye.serum fizy. bir tüp boşaltıyoruz olduğu gibi geri akıyor. hiç açılma yok. nazal asprt çekiyoruz bana mısın demiyor. bu nasıl tıkanıklık anlamadım. daha önce hiç böyle olmamıştı. iladin de verdik üç gündür ama nafile. antiby. 4 doz verdik. ve şu an çok pişmanım.ne yaplım şu an yine tıkanık ve sürekli uyanıyor.sanki genzini tıkayan bir şey var.şu bir burun deliğinden diğerine geçiş yapan zımbırtıyı da denedik ama boş.olduğu gibi aynı burun deliğinden geri aktı.bende allerjik rinit var acaba defne de de olabilr mi?
|
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2014 Saat 00:12
bir de defne kakasını yapmasına rağmen karnım ağrıyor diyor. Bu hastalığa bağlı olabileceği gibi bizim duph. vermiş olammızdan da kaynaklanıyor olabilir. ama iki defa kaın ağrısı ve dışkılama sonrası kustu.İnanın aklım çok karışık.
|
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2014 Saat 11:32
sabah itibariyle antib. kestim. Bırakmamız doğru bir karar anladığım kadarıyla. Ama kullandığımız kadarının hastalığı artırıcı bir etkisi olur mu?
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2014 Saat 23:37
Dedigim gibi; "Domuz Gribi" geciriyor, sakin o cahilin verdigi HICBIR ilaci kullanmayin, isi cok uzatirsiniz... karin agrisida, Domuz Gribinin ozelligidir. Antibiyotigi hemen kesin... Tafsilat eski maillerde var...
|
|