Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ACİL YARDIM TENYA

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=31614
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 22:23

Konu: ACİL YARDIM TENYA
Mesajı Yazan: EVREN
Konu: ACİL YARDIM TENYA
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2011 Saat 15:44

Hayırlı Günler Hocam Sizi Yine Rahatsız Ediyorum
Ama Bu Sefer Durum Oldukca Ciddi Bana Göre
Kızımın Kusması Geçti Ama Ishal Geçmedi Bir Haftaya Geçer Demiştiniz Bizde Bunun üzerine Tekrar Hastaneye Gittik Doktorumuz Rota Vürüs Testi Yapalım Dedi Testi Yaptırdık özel Bir Testmiş Galiba Teste Tenya Yumurtası Görüldü Başkada Bişy Görülmedi Ne Yapmam Gerek Nasıl Tedavi Edicem Doktor 2 Yaşından önce Tedavi Edemiyoruz Hiçbir Ilaç Kullanmayız Dedi Tekrar Gaita Verdik Test Için Onun Sonucuna Göre Enfeksiyon Birimine Göndericek Bize Yol Gösterin Lütfen Hocam
Internetde Bir Kaç Yazı Okudum Kusma Ishal Yapabilirmiş
Kayınvaldem Bakıyordu Kızıma Evdede Yavru Kedi Var Bahçeli Ev Ama Kedi Evede Giriyor Sanırsam Ondan Bulaşmış Ne Olur Hocam Bana Yol Gösterin

Birde Kızımın Ağzında Beyaz Beyaz Yaralar Vardı Damağında Diş Etinde Felan Doktor Pamukçuk Olduğunu Söyledi Ben 1 Yaşından Sonra Olurmu Die Sordum Daha önce Hiç Olmamıştı çünkü Doktorumuz Hastalığının şidetinden Olur Dedi Doktorumuzun Dediği Doğrumu Olur Mu Pamukçuk Kızım 15,5 Aylık

cevabınız için  şimdiden çok teşekkürler hocam saygılarımla...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2011 Saat 09:38
Atıyorlar. Atmanın bu derecesine hiç rastlamamıştım. Bir kere Tenya ( Şerit) Skoleks denilen parçalarını dışarı atan bir parazittir. Bu sebeple buna halk arasında "Abdest bozan" denir. Bu parçalar kendi hareketleri ile popo deliğinden dışarı çıkarlar ve dışarda yumurtalarını salarlar.Hatta yürürken bile dışarı çıkıp, hastanın paçasından dökülürler.  Bu sebeple, yumurtalarının kakada görülmeleri son derecede zordur. Yumurtasından evvel, kendisi makattan "erişte şeklinde çıkar. Eğer siz kakasında hatta iç çamaşırı içinde bu parazitleri görmüyorsanız kesinlikle "Şerit" yoktur. Bu parazit ancak "ÇİĞ SIĞIR ETİ" yenilmesi ile bulaşır. Kedi ile hiçbir alakası yok. Merak etmeyin, ikinci tahlil temiz çıkacak ( Tabii, danışıklı-döğüşüklü iş yapmıyorlarsa)  
 Pamukçuk, ilk 1. aydan sonra görülmez. Ancak çok ağır antibiyotiklerle ağız içindeki doğal bakteriler yok edildikten sonra olabilir.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2011 Saat 10:43
hocam sizden allah razı olsun içimi rahatlatınız ama kafam hala karışık tahlilde nasıl böyle bişy çıkar kendimde gördüm tenya yumurtası görüldü die yazıyor herşey temiz parazit yumurtası kısmında tenya yumurtası görüldü die yazıyor
TongueTongue
aklım karıştı
dün doktorumzu tahlil sonucu için beni arayın  ben size sonucu söylerim tekrar gelmenize gerek yok dedi aradım sonucun ilk sonuçla aynı olduğunu söyledi yapıcak bişy yok 2 yaş öncesi tedavisi yok çokda acil bir durum değil  ben yinede bir araştırma yapayım ne yapabilirz bakalım beni arayın dedi bu durumda hocam ne yapmam gerek tekrar başka hastanede tahlil yaptırayım mı
 birde pamukçuk olmuş olabilir sizi tanımadan önce her ay antibiyotik kullandım ayrıca ağzının içi acıyor el dokunamıyorum  izin vermiyor emzik kullanıyor  ve emziğine çok bağılmı uyuyamaz ama bu yaralardan dolayı kullanamıyor gecelerimiz sıkıntılı geçiyor  doktorumuz ağzı için ilaç verdi onuda kullanmıyorum karbonatlı suyla silmeye çalışacağım izin verirse
birde hocam kızımın sesi çatalşatı değişti kısılır gibi oldu ballı limon veriyorum fizyosolu damalatırmıyor günde bir iki sefer ancak oda zorlamayla yapıyorum boğazı için başka bir öenriniz var mı yeterlimi yaptıklarım
sizde çok meşgul ediyorum ama işte çalışan anne olunca sorunlu bir bebeğim var birde sizin söylediklerinizle diğer dorktorların ki uyuşmuyor onlara karşılık siz bizim can simidimizsinizKizBebek
çok çok teşekkürler hocam sayılarımla iyi ki varsınız

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2011 Saat 11:05
Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile yaşı, 2 yaşından küçük. Yani altı bezli bir çocuk. Eğer bu çocukta "Tenya YANİ ŞERİT VAR İSE, BU PARAZİT MUTLAKA KENDİLİĞİNDEN MAKATTAN DIŞARI ÇIKARAK BEZİNE DÖKÜLÜR. Eğer bezinde hiç küçük erişte şeklinde bu parçacıklardan görmedi iseniz, böyle bir parazit yok. En iyisi başka bir yerde parazit baktırın. Eğer çok antibiyotik kullandı iseniz, ağızda pamukçuk oluşabilir. "Mikostatin" damla günde 3x20 damla ağızına damlatın. Birde "BioGaia" damlasından günde 1 defa 5 damla verin. Şu kaka tahlilini mutlaka yaptırın.

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2011 Saat 11:00
evet hocam 15,5 aylık kızım
şimdilik bezinde hiç rastlamadım tenya şerit gibi bişye gaitasında dahi görmedim hocam  
sağolun hocam teşekkürler mutlaka başka bir hastaneye gideceğim tahlili yenileyeceğim
çok şükkür ishal geçti pamukçukda geçmeye başladı hocam 1 haftaya geçer demiştiniz ishali cumartesi başladı bir sonraki  pazar günü iyileşti inşallah
ben eşime sizin söylediklerinziden bahsettim geçeceğini söyledim ama beni dinlemeyip hastaneye gitmeye karar verdi sonuçmu başıma birde  tenya çıktı bundada vardır elbet bir hayır

sizin önerileriniz benim için çok önemli
gittiğimiz hastanedede aynı şekilde sonuç çıkarsa ne yapmamızı önerirsiniz  

Mesaj Tarihi: 19 Eyl 2011 Saat 14:44
Bu yaşta mümkün değil. Tabii bu yaştaki bir çocuğa "Çiğ köfte" yedirme adetiniz varsa o başka. Ama genede kakasında mutlaka görmeniz gerekirdi.

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2011 Saat 19:20

yok hocam çiğköfteyi felan yedirmem kendim yiyemem ki çocuğuma yedireyim

ama tek korkum  hazır kavurmalar oluyor pişmiş  paket içinde görmüşsünüzdür yemeklerde ondan kullanmıştım ilk defa aldım denemek amaçlı 100 gr felandı ama onuda et balık kurumundan aldım yani güvenilir yer diyerek ondan olmuş olabilir mi die düşünüyorum artk bir daha hazır yiyecek almayacağım bana ders oldu zaten buda yoksa bile korkmama yetti
bezinde henüz hiç rastlamadım özelikle dikaktlice bakıyorum
hocam ama internetde yumurtalarının 3 ay içinde olgunlaştığı yazıyor neye inanacağıma şaştım aff aff aff afff
sizin sayenizde içim azda olsa rahatlıyor hocam bezinde felan olmaz diyorsunuz ya bu  beni umutlandırıyor çok sağolsun hocam inşallah dediğiniz gibidir kızımda yoktur tenya vb şeylerden
doktorumuzu aradım bugün bizi araştırma hastanesinde çocuk enfeksiyonu bölümüne yönlendirdi oraya gideceğiz perşembe günü sonuçları yazarım hocam buraya
çok çok teşekkürler allah razı olsun iyiki varsınız

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2011 Saat 13:10
Boşuna uğraşıyorsunuz. Sakın ağır bir tedavi veya tahlili kabul etmeyin.

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2011 Saat 14:05
ilaç felan kabul etmeyeceğim zaten hocamda tahlil deken ne önerebilirler bir fikir verebilirmisiniz ona göre temkinli olayım hocam
ben konyada ikamet etmekdeyim ve burdaki başkent ünüverste hastanesine götürüyorum kızımı sürekli tam teşekkülü bir hatsane olarak görmüşümdür orasını ordaki doktorumuzda konya meram araşırma hastanesine yönlendirdi çocuk enfeksiyon birimi orda varmış sanırsam sizce araştırma hastanesine gitmeyelimmi ilk etapada bende daha iyi olur die düşünmüştüm araştırma hastanesi için ama sizin mesajınızdan anladığım kadarıyla yanlış yapıyorum hissine kapıldım
ilginiz alakanız için çok teşekkür ediyorum hocam sağolun saygılarımla

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2011 Saat 13:14
hayırlı günler hocam
araştırma hastanesine gittim ve sizin sayenizde  benim yönlendirmemle sadece gaita tahlili istendi biz bugün sabah ancak verebildik tahlili çok şükkür tahlil sonucu temiz çıktı
size ne kadar teşekkür etsem azdır bana yol göstericim oldunuz
 polemik olsun die yazmıyorum bunları sadece düşüncelerimi belirmek için yazıyorum
sizinle ilgili bir kaç yazı okudum netde yanlız  hiç itimat etmedim etseydim burda olmazdım zaten
 kendini bilinçli sanan birileri bişyler yazmış ama o kadar yanılıyorlar ki bence siz mükemmel bir doktorsunuz meselğinizin ve insanlığınızın hakkını sonuna kadar veriyorsunuz
ilk yazışammada fark etmişim bunu ve bir kez daha kanıtladınız iyiki varsınız sizi tanıdığım için çok şanslıyım ben
çok sağalun hocam
 ben gittiğim hastanede doktora ilaçla ilgili fikirlerimi söylemeseydim belki 2 yaş felan dinlemeyip ilaç vericekti benim kızıma onuda geçtim benim kızım şayet 2 yaş üzeri olsaydı yanlış tehşisle tedaviye alınıp onca ilaç verilecekti ne kadar zararlı artık ilaçlar bilemiyorum ama sizin sayenzide artık benim gözümde herşey çok başka
bunu bütün kalbimle söylüyorum eşi bulunmayacak doktorlardan bir tanesiniz burda karşılıksız insanlara hizmet veriyorsunuz bilginizi paylaşıyorsunuz onca para döktüğümüz doktorlar yapmıyor sizin yaptıkalrınızı
rabbim sizden bin kez razı olsun dualarım hep sizinle hocam çok çok teşekkürler  
bana bir kez daha yol gösterirmisiniz ben bu hastaneyi şikayet etmek istiyorum nasıl bir yol izlemem gerek

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 09:21
Maalesef, nette okuduklarınız;  diğer doktorların yanlış yönlendirmeleri ile bana inanmayanlar. Onları Allaha havale ediyorum.

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2011 Saat 09:36

en güzeli hocam rabbim en iyi bilen ve görendir

herşey için çok teşekkürler allah razı olsun sizden...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat