Herpanjina
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47066
Tarih: 02 May 2025 Saat 08:57
Konu: Herpanjina
Mesajı Yazan: zeyniss
Konu: Herpanjina
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 03:09
Merhaba Kadir Bey,
Kızım (23 aylık) pazartesi gecesi ateşlemdi. Salı günü doktora götürdüğümde ateş dışında hiç bir şikayeti yokktu, drumuz muayene etti sadece bogazında biraz kızarıklık var, ve azı disleri kabarmış 3 gun takip edelim dedi eğer düşmezse tekrar gelin dedi. 3 gün sonunda ateşi düşmedi geceleri yüksek ateş ve çok fazla ağlayarak ağrıyla uyanıyordu, iştahı tamamen kesildi. Sadece meme emiyordu. Cuma günü tekrar kontrole götürdüm herpanjina teşhisi kondu boğazında ve ağzında kabarcıklar oluşmuştu. Virüs olduğu için ateş düşürücü dışında ilaç vermedi doktorumuz ama 4 günden sonra ateş düşmezse kan tahlili yapalım dedi. 4 gün geçti ateş hala 39larda kan tahliline götürmeden önce drumuzla konuştum dişetlerini şişip kabarip kabarmadığını kontrol etmemi istedi. Dişetleri kabarip kimi yerde dişlerini kapayacak kadar şişmişti. Ağzının dışına da kabarcıklar taşmaya başlamıştı. Bu tabloda kan tahlili yapmadan hemen antibiotiğe başlayalım dedi. Augmentin 400 mg ile bugun başladık. Gün içinde huzursuz ve iştahsız. Ateşi 39lara çıkıyor çıktıkça ibufen veriyorum. Gece yarısı uyandığında 2. doz antibiotik verdim ateşi 39,5tu tekrar ibufen verdim ama 1,5 saat oldu ateşi düşmedi hiç olmadığı kadar ateş yükseldi. 40 dereceye çıktı biraz panik olmuş durumdayım. İzlediğimiz yol doğru mudur? Ateşi düşmeden uyuyakaldı, 1-2 saatte bir uyanıyor. Antibiotikle beraber verdiğim için mi ibufen etki etmedi dersiniz? Bu hastalıkta bu tablo normal midir? Eğer ateş düşmezse doktorumuz Pazartesi tekrar gelin dedi. Beklemeyip yarın acile götğrsemmi dersiniz?
Teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ara 2014 Saat 06:21
SAKIN HA!!! Bir turlu eski aliskanliklarini bikamadilar gitti.. O kadar laf ediyorum o kadar hakaret ediyorum, yok, olmuyor olmuyor...
SAKIN: Hicbir dedigine inanmayin, hicbir ilaci vermeyin. Cok rahatsiz olmadikca da atesini bile dusurmeyin.
1 hafta surer... Gitmeyin, basiniza is acacak. Viral hastalik.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 00:48
Hocam çok teşekkürler yanıtınız için. Bugün öğleden sonra ateş biraz azaldı (37,5) İştahsızlık devam ediyor. ağzının etrafında çıkanları kaşımaya başladı. Dişetleri hala şiş ve kırmızı, dişleri küçücük kaldı. Eliyle ağzının içini pek kaşımıyor artık ama ağzına ne alsa acıyor diyip çıkarıyor.
Doktorumuz çok antibiotik taraftarı bir doktor olmadığı halde ağızdaki yaralar enfekte olmuş artık dediği için inanıp kullanmaya başladım malesef :( Biraz rahatlama da oldu gibi ama hastalığın normal seyriyle mi ilgili bugün 6 gun.
Bu durumda antibitoiği aniden keselim mi yoksa kürü tamamlamak gerekir mi? Antibiotikleri zamanında önce kesersek daha sonra etkisi olmayacağıyla ilgili bir görüş de var. Bu kouda ne düşünüyorsunuz?
Çok teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2014 Saat 03:13
Ilk 4 gun kotudur, ondan sonrasi; "yokus asagidir"...
SAKIN Antibiyotik vermeyin. Agiz icindeki "
Dogal bakterileri" (Probiyotikleri) oldururseniz, iste esas o zaman basiniz belaya girer. Aniden KESIN....
BU KONUYU COK ANLATTIM, ESKI MAILLERE BAKIN.
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 21:34
Kadir Bey çok teşekkürler cevaplarınız için. Dediğiniz gibi antibiotiği hemen kestim kızımın 6. gun ateşi düştü hastalık geçme evresine geçti. Hala iştahsız ama yumuşak şeyleri bazen kendi isteğiyle yemeye başladı. Fakat birkaç sorum olacak: 1. Doktorumuz muayene esnasında kızımın boğazında ve ağzında küçük küçük kabarcıkları net gördüğünü söyleyip hastalığın herpanjina olduğunu söylemişti. Daha sonra kızımın ağzının etrafında da 2-3 kabarcık çıktı ve bu kabarcıklar uçuk gibi içi su dolu kabartılara dönüştü, kaşıntı yaptılar ve zamanla yaralaştı. Hala daha tam olarak geçmediler. Bakıcımız da 1 hafta önce uçuk çıkarmıştı ben hiç uçuk çıkaran bir bünye değilimdir, bunun sadece çocuklukta bulaşan bir virüs olduğunu duymuştum acaba kızıma uçuk virüsü mü geçti? Yoksa ağzının etrafındakilerde herpanjina olabilir mi?
2. Ayrıca dişetleri de kızarmıştı ve şişmişti. Dilinde damağında aftlar vardı. Dilinde ve damağındakiler geçti ama dişetlerindeki şişlik ve kırmızılık hala geçmedi. Sert birşey kesinlikle yemek istemiyor. Bugun ilk defa masada galeta gibi birşeyi görüp kemirmek istedi ben de engel olmadım ama biraz kemirince üst ön dişetleri kanamaya başladı. Bu durumda ne yapmak gerekir?
Yardımlarınız için teşekkürler, Zeynep
|
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2014 Saat 21:50
Ucuk virusu, bir cocuga ilk defa bulastiginda, bu sekilde genel hastalik yapar. Ondan sonra, dudak dokusu hucrelerine yerlesir ve bir daha hayat boyu oradan CIKMAZ... Ancak, sartlar uygun oldugunda, vucut zayif dustugunde, sadece ucuga sebep olur.
Viruslerin vucudumuzda, 3 cesit hastalik yapma ozellileri vardir.
-Litik enfeksiyon.
-Persistan enfeksiyon.
-Latent enfeksiyon.
Bunlarin teferruati, Viruslerle ilgili makalemde vardir. Ilk sayfada, yazarlar bolumunde.
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2015 Saat 10:32
Kadir Bey dişeti şişmesi de uçuk virüsünü ilk kez geçirdiği için onun bir belirtisi o zaman. Bugün sabah ağız kokusuyla uyandı dişetileri iltihaplanmış olabilir mi? Ateşi yok. Dün akşam sert bişey yemeye çalıştığında kanama olmuştu. Bu durumda ileri tetkike gerek var mı dersiniz ya da tavsiye edeceğiniz bir tedavi?
Teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 01 Oca 2015 Saat 18:46
Ucuk virusu: Tek basina "dis eti sismesi" YAPMAZ... Herpangina'da yaygin, agiz ici yaralari ile beraber olur.
Pyraldin kullanin. Eski mailleri okuyun.
|
|