Kızım emmek istemiyor
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=47281
Tarih: 15 Eyl 2025 Saat 20:45
Konu: Kızım emmek istemiyor
Mesajı Yazan: dtuncer
Konu: Kızım emmek istemiyor
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 10:36
Merhaba Kadir Bey, 9 ekim 2014 doğumlu 3 aylık kızım yaklaşık 15 gündür emmek istemiyor memeyi görünce çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor özellikle 2-3 gündür baya azaldı emmesi dün saydım bütün gün sadece 3 defa toplasan 5 dakika falan ancak emmiştir çok üzülüyorum burnuna baktım tıkanıklık yok zaten serum fizyolojik damlatıyorum düzenli. Acaba diş mi çıkaracak dedim ama erken değil mi diş için diye düşündüm. Aslında görünürde bir sıkıntısı yok uykusu iyi,ateşi yok, çok ağlaması yok,sadece sanki göğsünde biraz hırıltı var ama çok az, öksürüğü falan yok. Geçen ay kilosu 5.300 idi sanki hala aynı kiloda , kilo da almadı, acaba emmesi için ne yapabilirim çok üzülüyorum...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 19:13
2 aylik iken, 200 gram fazlasi olan bir cocuk, niye zayiflasin!! kesin yanlis tarttilar. Baska yerde tarttirin. 5.8kg dan fazla ise, kesin asiri beslediginizden, memeyi almak istemiyor...
Birde kakasina bakin, "altin sarisi" olmasi gereken kaka, "yesil" renk aldi ise, kesin fazla yediriyorsunuz...
|
Mesajı Yazan: dtuncer
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2015 Saat 22:34
Normalde kakasını 2 günde bir yapıyor hocam, ama bugün tam 4 gün olmuştu ki sabah çok az yaptı rengi sarı ama çok az.Kilosunu geçen ay ana sağlık merkezinde tarttılar bu ayki izlemi 14 ocakta ,ama sanki kilosu hiç değişmedi bana öyle geliyor ama benim sıkıntım o kilo almaması değil aslında emmeyi bırakmasından korkuyorum, çevremdekiler öyle diyor özellikle geceleri uyurken emip de gündüz emmediğini söyleyince öyle diyorlar.Memeden sıkıldı belli ki bırakacak bizde bebeğimizde aynı şeyleri yaşadık sadece 6 ay emzirebildik sonra kendiliğinden memeyi red etti diyorlar, bende bundan korkuyorum. Sağ ve çay kaşığı ile ver diyen de var acaba ne yapmalıyım ? Mesela bugün 4-5 saat hiç emmek istemedi 5 saatin sonunda göğsüme yatırınca memeyi bir aldı bir çekti bir bıraktı tuhaf tuhaf şeyler söyledi sanki bana yüzüme baktı ve sonra ağlamaya başladı; kucağıma alınca sustu ancak. Acaba bu konuda ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim...
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2015 Saat 02:50
Memede, biraz daha israrci olmaya devam edin, meme ustune, 30ml. bir "mama" (marka onemli degil) teklif edin, bakalim alacakmi?
|
|