Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aniden öksürmeye başlamak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=34556
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 21:22

Konu: aniden öksürmeye başlamak
Mesajı Yazan: biricigim
Konu: aniden öksürmeye başlamak
Mesaj Tarihi: 21 May 2012 Saat 00:34
sayın hocam,34 aylık oglum var.size danısmadan doktora götürmek istemiyorum.
oglum belli aralıklarda ,sebebini tam olarak anlayamadıgımız biranda öksürmeye baslıyor.ama bu öksürük birden boğulur sekılde oluyor.yüzü kızarıyor hatta bundan 15 gün öncesınde öksürmeye basladıktan sonra kusunca rahatladı.bugunde parkta oyun oynarken birden öksürmeye basladı 1-2 dakika sürdü gecti.bugün kusma olmadı.normalde gün içinde hiç öksürük,hırıltı yok.
oglum alerjik bünyeli bir cocuk.götürdügümüz cildiye uzmanı atopik dermatit oldugunu söylemisti.
şimdi yeniden doktora götürsem cagımızın teşhisi alerjik astım denmesınden korkuyorum.
bu durumda ne yapmalıyım?bize ne önerirsiniz?tesekkurler..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 May 2012 Saat 05:22
Uyanikken, her 4 saatte bir burun deliklerine 10'ar damla Serum fiz. damlatin. Aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin, oksurdukce "Limonlu bal" verin, Atesi cikarsa,  kotuye giderse, gosterin.

Mesaj Tarihi: 21 May 2012 Saat 19:24
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Uyanikken, her 4 saatte bir burun deliklerine 10'ar damla Serum fiz. damlatin. Aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin, oksurdukce "Limonlu bal" verin, Atesi cikarsa,  kotuye giderse, gosterin.
hocam cevabınız için cok tesekkurler.
suan oglumun öksürügü yok ateşide yok hocam.sadece dün parkta oyun oynarken birden öksürmeye basladı 1-2 dakika sürdü ve geçti.bogulur gibi öksürdügü için cok korktum.
yalnız size sormak istedigim birsey daha var.
bu öksürügün allerjik olup olmadıgını anlayabilirmiyiz?

Mesaj Tarihi: 21 May 2012 Saat 22:41
Kosturup oynama sonucu solunum ile (gozle gorulmeyen)alinan,  toz ve zerrecikler bu tip oksurmeye sebep olurlar, arkasi gelmez ise onemli de degildir. Fazla ugrasmayin, piyasa cakallari sizin gibi tedirgin anneleri bekliyor.  

Mesaj Tarihi: 26 May 2012 Saat 00:40
sayın hocam dün itibariyle oglumda önce ishal basladı,ardından bugun kusma vede ateş oldu.
öksürük yok.ateş olunca bulundugumuz yerdeki saglık ocagının aile hekimine gittik.
34 aylık olan oglumu doktor muayene ettikten sonra kulak ve bogazında enfeksiyon oldugunu ve bize kullanmamız için augmentin es 600/42.9 verdi.acıkcası ilacı kullanmakta tedirgin oldum fakat ateş devam edince yarım ölcek ogluma vermek zorunda kaldım.daha önce hic bu dozda surup kullanmadıgımız için size danışmak istedim.suruba devam etmelimiyim yoksa piyasadaki düşük dozundan mı kullanmalıyım?önerilerinizi beklıyorum,saygılar..

Mesaj Tarihi: 26 May 2012 Saat 01:05
Neresini duzeltsekki???
1- Ishali olan cocukta bu tip antibiyotikler kullanilmaz. Kullanilirsa, feci bir ishal baslar.
2- Augmentin ES, kesinlikle bu yasta kullanilamaz. Muhtemelen, pratisyen hekim.
3- Ishal ve kusma icin hicbir ilaci kullanmayin.
4- Cocuk cok rahatsiz olmadikca atesini dusurmeyin. Ates bagisikligi calistiracaktir.

Mesaj Tarihi: 26 May 2012 Saat 17:24

Neresini duzeltsekki???
1- Ishali olan cocukta bu tip antibiyotikler kullanilmaz. Kullanilirsa, feci bir ishal baslar.
2- Augmentin ES, kesinlikle bu yasta kullanilamaz. Muhtemelen, pratisyen hekim.
3- Ishal ve kusma icin hicbir ilaci kullanmayin.
4- Cocuk cok rahatsiz olmadikca atesini dusurmeyin. Ates bagisikligi calistiracaktir.
sayın hocam cevabınız ıcın cok tesekkur ederım.
oglumun ishal ve kusması için hicbirsey kullanmıyoruz.zaten dün ishali gecmıstı ama kakası afedersiniz halen cıvık.
götürdügümüz doktor saglık ocagının pratisyen hekimi maaelsef bulundugumuz yerde cocuk doktoru yokCry
hocam yalnız oglum gece yeniden ateşlendi.bogazı ateşler içinde yanınca bizde ateşin düşmesi için dolven verdik.
birde sizden cevap gelene denk sabah yarım ölçek tekrar augmentin es vermiştik.sımdı antibiyotıge baslamıs bulunduk.acaba piyasadaki ml si az olan üründen devam etmemiz gerekirmi?

Mesaj Tarihi: 27 May 2012 Saat 03:49
Hicbir sey vermeyin. Cocuk cok rahatsiz olursa, once bir Kan Sayimi yaptirip WBC degerine bakin, yuksek cikarsa, antibiyotik baslariz.

Mesaj Tarihi: 28 May 2012 Saat 11:48

Hicbir sey vermeyin. Cocuk cok rahatsiz olursa, once bir Kan Sayimi yaptirip WBC degerine bakin, yuksek cikarsa, antibiyotik baslariz.
sayın hocam bugun oglum sabah balgamlı bir şekilde kusunca saglık ocagındaki kendi aile hekimimize götürdük.oglumu muayene ettikten sonra kulaklarında kızarıklık oldugunu kullanmamız için diger saglık ocagındaki doktorun verdıgı ilaca devam etmemiz gerektıgını söyledı.augmentin es 600-42,9 daki asit oranının diger augmentin bid den daha düşük oldugunu ,bunu kullanmazsak yeniden kulagında sorun olacagını ,bu ilaç için seminer aldıklarını,bunu egitimini aldıklarını söyledı.
bende madem bu kadar kulagında sorun var o zaman kbb uzmanına götüreyim diyince doktor sen bize güvenmiyormusun dedi.ayrıca bu ılacın bu yastakı cocuklara kulak sorunu oldugunu verilebılcegını soyledı.
eve gelınce oglumun burun akıntısı basladı ve bıraz ateşi vardı.ateş yine bogaz kısmında .durum böyle olunca esım bana kızdı ve augmentin 600 den yarım ölcek ogluma içirdi.Cry
sızinde zamanınızı alıyorum cok özür dilerim .eski maillerinizi teker teker okudum illadın ped.önermişşiniz bizde baslamalıyımız?birde saglık ocagındakı doktorun ılac hakkında soyledıklerı ne derece dogru?yorumunuzu sabırsızlıkla beklıyorum.tesekkurler

Mesaj Tarihi: 28 May 2012 Saat 18:50
Kulliyen yanlis. Herhalde ilac firmasinin doktorlara yeni bir "promosyonu" olsa gerek. Sakin antibiyotige devam etmeyin, sadece Iliadin ped. burun damlasi yeterlidir. Eski mail ve Alt forumlardaki yazilari mutlaka okuyun. Ayrica cocukta agri yoksa, burun damlasina bile gerek yoktur, Serum fiz dahi isi halleder.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat