Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yardim hocam

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63833
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 02:46

Konu: Yardim hocam
Mesajı Yazan: orhantugba
Konu: Yardim hocam
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2019 Saat 15:05
Hocam 27 yaşındayım sol böbrekte milimlik taş vardı bir süredir ... ara ara az veya çok geçici sanci veriyordu ... 1 aydır idrar yollarımda yanma vardı hafif bol bol su şu içiyordum ... bu sabah ta bir uyandım sol yanımdan karnıma doğru dehşet bir ağrı yayılmaya başladı acillik oldum röntgen taş görülmedi bu sefer idrar da hematüri çıktı düşüyor galiba hocam ... ateşim çok aşırı sancim yok ... şimdi size sorum bana diclomec ve cipro reçete edildi hocam içmek istemiyorum içmem şartmı bol bol su yetmezmi? Siz yazana kadar bir tane diclomec aldım bekliyorum hocam ... idrar bulutlu sarı ...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2019 Saat 15:06
Ateşim yok yazacaktım hocam yanlış yazmışım aşırı sancim da yok antibiyotik şartmı 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2019 Saat 20:21
Antibiyotik hic SART degil de!!! Gunumuz Turk doktorlari selam verenlere bile antibiyotik yazma illetinden
 muzdariptirler.. Bu ; sifasi olmayan bir illettir. 
Baska sebeplerle de olsa; Sakin Cipro'yu kullanmayin.. Son derecede tehlikeli yan etkileri olan bir ilacdir. 
Bol su icin, baska bir sey gerekmez.  Evet, tas dusuyor… 
Antibiyotigi; ANCAK; Idrar Tahlilinde: Nitrit:(+) oldugunda dusunurum. 
Agriniz olursa, Novalgin tablet, gunde:3x2 tablet cok daha iyidir. 

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2019 Saat 20:38
Evet hocam malesef selam verene antibiyotik yaziyorlar sanırım bugün seruma da koydular çünkü bağırsaklarım gurul gurul etmeye başladı serum bitince ... dediginiz gini yapacağım hocam yapıyorum da çok şükür ... 1 aydır çekiyorum yanmayı zaten ama bol bol su ile atlattım siz olmasanız ne antibiyotikler içerdik allah bilir... hocam son olarak taş nasıl düşer yani ben bizzat bunu görebilirmiyim akşama kadar küçük abdeste çıktım ama hiçbir bulguya rastlamadim taş erimiş te olabilir mi kanallarda 

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2019 Saat 22:33
Erimez de.... Gozle gormeniz de biraz zordur. Hele Alafranga tuvalette, nerede ise imkansizdir. 
En kesin yontemi, 3-4 kat gazli bezin uzerine idrarinizi yapmaktir. 
Antibiyotiklerden uzak durun. 
Bu salaklar, Idrar Tahlilindeki Nitrit ne anlama gelir onu bile bilmezler.. 

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2019 Saat 18:02
Hocam akşama doğru sancılandım yine kaç güne düşer tahminen hocam düşmüş olsa sancim olmazdı heralde 2. Gün bugün en az 3 hafta diyorlar doğrumu 

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2019 Saat 18:58
Birden fazla tas olabilir. 
Agri icin, SADECE Novalgin kullanin. Bir tek Novalgin duz adelelerde gevseme saglar. 
Bobrek tasi; Vitamin D eksikliginden de olabilir. 
Vitamin D seviyenize bakildimi? 
Oyle; "3 hafta" diye bir sey yok, poposundan uydurmus onu diyen!! 

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2019 Saat 21:27
Hocam her türk vatandaşında oldugubgibi d vitamini seviyem yerlerde!! 7 birim çıktı en son ... ama ben netten okudum biraz önce d vitamini kullananlarda daha çok olurmuş böbrek taşı güya bunu nerden uydurdular acaba çok merak ettim en kısa zamanda ampul alıp içecegim

Mesaj Tarihi: 29 Eyl 2019 Saat 22:03
   "...ama ben netten okudum biraz önce d vitamini kullananlarda daha çok olurmuş böbrek taşı güya bunu
 nerden uydurdular acaba çok merak ettim..."
Nereden uyduracaklar!!!  Popolarindan tabiiki!   Tipik Turk doktor uydurmasi. 
Hemen bir ampul Dvit3 icin, Aralik ayi'nda bir ampul daha icin, Mart ayi'nda tekrar olcum yaptirip bana
 yazin. 
Eskiden, Amerika; en cok bobrek ve mesane taslarinin goruldugu ulke idi.  Sut urunlerine D vitamini 
takviyesi basladiktan sonra, cok nadir gorulmeye baslandi.
Su anda dunyada en cok Bobrek tasi;Turkiye ve Misir'da gorulur. Her iki ulkede de, gunes den ve D vitamininden
 korkulur,  her iki ulkede de, sut urunleri az tuketilir ve D vitamini takviyesi yoktur. 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2019 Saat 09:58
Evet hocam aynen sancim ve hassasiyetim devam ediyor urolojiye gorunmemem gerekiyor sanırsam...

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2019 Saat 17:24
Hocam urolijen geldim şimdi tomografiye girdim sol böbrekteki taş 4mm eni 4mm boyu böbrekte çıkmış ilerliyor doktor moralimi yerlere düşürdü düşmezmiş 2 hafta bekleyim kapalı ameliyat olursun büyük ihtimal dedi hocam kanala doğru ilerleyen bir taş düşmez mi allah aşkına ?? Hopla zipla dedi eşim kaynak suyu almaya gidecek ... Benim bildiğim kadınlarda tez düşer neden böyle korkutuyolar

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2019 Saat 17:25
Bildiğiniz çıkmış böbrekten 15 cm lik yolu var daha dedi 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2019 Saat 21:21
Ne ameliyati... Badem kadar tas dusurdum.. 4mm lik tas mi dusmeyecek!!
SAKIN  Novalgin harici agri kesicileri kullanmayin. Morfin ve benzeri etkili agri kesiciler, duz adelelerde
 kasilma yapar ve, o zaman hayatta dusuremezsiniz!! 
Butun 15 cm yol boyunca agri OLMAZ.. 
Bobrek yollarinda 3 yerde darlik vardir. Bobrek cikisinda, Aort damari caprazinda ve Mesane girisinde.
En sikintili olan, Mesane girisidir. Tas mesaneye dustugu anda, sip diye agri kaybolur.
Sakin ameliyat ve kirdirme filan yapmayin. 
Size kasten Novalgin harici agri kesiciler verebilirler, sakin onlari kullanmayin. 
Agri geldiginde, Alaturka tuvalete cokun ve ikinin.. Bol su icin. 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 10:38
Hocam ben dün gece yine acillik oldum sancı feci şekilde vardı kasıklarıma doğru yayılır biçimde beraberinde idrar da yanma acı hissede oldu gittim serum taktılar hiçbişey diyemiyoruz çünkü azarliyorlar ağzımızı açamıyoruz malesef buscopan la arveles taktırdı sanırsam rahatlama oldu ama ... şuan gene hafif hafif sanci sık idrara çıkma var... çok zor hocam sizede geçmiş olsun gerçekten çok sancılı bir dönem ... düşsede rahat ni nefes alsam inşallah ... hoplama zıplama hepsini yapıyorum sonuç ne olacak bakalım ... doktor bütün motivasyonumu düşürdü ama siz yine çıkardınız her zamanki gibi allah razı olsun 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2019 Saat 22:41
6,5 sene Ankara'da kaldim, her 2-3 haftada bir tas dusururdum, ASLA calistigim hastaneye veya doktorlara
 bile bas vurmadim. Askerlik, asistanlik bitti!! Istanbul'a geldim (1987), yazin 1 ay tatil-gunes, bir daha
 Bobrek tasi dusurmedim. 
Ne diye hastaneye gidiyorsunuz kI!!  Alin 2 Novaljin tablet, ikinin duser. 
Unutmayin... En cok agriyi, kucuk taslar yapar ve Rontgende gorulmezler. 

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 07:05
Doğrudur hocam yerlere yapışınca rengim benzim atinca korktuk hocam titreme bulantı bildiğiniz doğum sancısı gibiydi aslında dediginiz gibi sabretmek lazım .... şuan sancim geriledi heralde dediginiz şarkılardan geçti son yer kaldı inşallah... 2-3 haftada bir düşürmüşsünüz geçmiş olsun nasıl dayandınız hocam geçmiş olsun ... benim sağ böbrektede varmış 4mm şimdilik sesi çıkmıyor birde k çıkacak başıma kesin ilerleyen zamanlarda ... şimdi esimin gümüşhacıköy denen bir yerden getirdiği kaynak suyunu içiyorum güya taşları eritiyormus pek inanmadım ama faydası olur inşallah ... birde hocam annem genç yaşta ne taşı bu diyor sizde genç yaşta olmuşsunuz ...

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 07:07
Birde hocam bu taş düşürmeler böbreğe zarar verirmi ürolojici en çok bu anlamda korkuttu beni 

Mesajı Yazan: babymouse
Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 08:15
Kadir Bey den size 3 yaş Gastrit başlıklı bir yazı ile ulaştım fakat şimdi gördüğümde başkalarını yanıtlamışsınız fakat bana yazmamışsınız ve çok üzüldüm, tek umudum sizdiniz, acaba görmediniz mi, yayınlandı oysaki.

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 08:16
Dün yazdım

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 08:25
Üzgünüm Kadir Bey afedersiniz, yazmışsınız, başka birinin paylaşımının altında gördüm şimdi. Çok çok çok teşekkür ederim. Regürjitasyon olduğunu ben araştırıp buldum, o profesör reflüydü dedi ve reflünün devamı için tedavi vermek istedi. O kadar çok para ve emeğimiz gittiki. Kendisini görmek için 4 saat yol yaptık. Neyse önemli olan kızımın iyileşmesi. Saygılar Kadir Bey. Selamlar ve Sevgiler.

Mesaj Tarihi: 02 Eki 2019 Saat 18:16
LUTFEN, 
1- FARKLI baslik altina soru sormayin. Diger uyelerin, cevaplarimi bulabilmeleri cok zor oluyor. 
2- Ayni suali defalarca ve farkli yerlerden sormayin. 

Mesajı Yazan: gmzlycn
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2019 Saat 03:18
Sayın hocam, böbrek taşı olup ağrısı olan ve emzıren anneler hangı ılacı kullanabılır? 

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2019 Saat 03:15
Novalgin tablet. Gunde:3x2 tablet alabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat