Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil sonucu öksürük alerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=63315
Tarih: 31 Tem 2025 Saat 19:01

Konu: Tahlil sonucu öksürük alerji
Mesajı Yazan: Burcuoz
Konu: Tahlil sonucu öksürük alerji
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2019 Saat 16:50
5 yaş aylardır geçmeyen geniz akıntısı öksürük özellikle sabah uyanınca öksürerek balgam çıkarma şikayetimiz vardı. Size yazmıştım daha önce de. Kbb doktoruna götürdüm durumun alerjik olduğunu. Ve enfeksiyonu da yükselttiğini söyledi. Zaditen şurup verdi kullanın öksürük azalıyor mu bakın dedi. Tahlil sonucunu değerlendirir misiniz?

http://m.YollaYap.com/bbtc/1562075199464.jpg">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Tem 2019 Saat 19:19
Virutik bir solunum yolu hastalığı var. Sakın Antibiyotik kullanmayın.
Bu tip ve ateşsiz başlayan öksürükler biraz uzun sürerler..
Sadece; Limonlu bal,Serum fiz ve ColdMix kullanın.

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2019 Saat 09:10
Cevabınız için teşekkür ederim ancak doktor antibiyotik vermedi alerji şurubu verdi(zaditen). Total ıge değerine bakarak yüksek alerji olduğunu söyledi. Ve tabi alerji uzmanına götürün dedi. Geçtiğimiz sene gitmiştik alerji uzmanına, hemen astım ilaçları vermişti hocam. O yüzden götürmeyeceğim tekrar. Evde bulunan Alores şurup tan verdim öksürükte ciddi azalma var. Grip için yazdığınız herşeyi kış başlangıcından beri uyguluyorum ve sonuç alamadım. 

Mesaj Tarihi: 04 Tem 2019 Saat 11:19
Deneyin bir, bakalım.

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2019 Saat 02:17
Tekrar rahatsız ediyorum hocam. Biz önce Alores, sonra kbb doktorunun verdiği Zaditen alerji şurubunu kullandık. Şurup içtiği zaman öksürmüyor ancak vermeyi unuttuğum anda yine bol geniz akıntısı ile uykusunda öksürme başlıyor. Zaditen kortizon içerikli, tedirginim aslında. Devam etmeli miyiz yani durum gerçekten alerji mi sizce? 

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2019 Saat 09:46
Zaditen, kortizon değildir, Ketotifen grubu Allerji ilacıdır.. Kortizon olduğunu da nereden çıkardınız? İlacın
içini açıp bir okuyun.

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2019 Saat 10:21
Etken maddesi ketotifen hifrojen pumarat hidrojen bunu görünce kortizon zannettim, yanılmışım özür dilerim. Peki çocuk ilaca olumlu tepki verdiğine göre devam mı etmeliyiz? Yoksa geçici iyilik hali mi hocam? Ve bu ilacı sürekli mi kullanmalıyız? Sizin yazılarınızdan sonra herşeye şüpheyle yaklaşıyorum hocam, o yüzden size danışmadan adım atmak istemiyorum...

Mesaj Tarihi: 16 Tem 2019 Saat 14:10
1 hafta kadar kullanın, sonra bir ara verip kontrol edin. Şikayetleri devam ederse, tekrar başlarsınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat