Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrarlayan Alerjik Rinit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=54275
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 18:37

Konu: Tekrarlayan Alerjik Rinit
Mesajı Yazan: EymenAtaBebek
Konu: Tekrarlayan Alerjik Rinit
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2016 Saat 23:06
Hocam oglum 23 aylik dogdugundan beri nisan mayis aylarinda birde agustos eylul aylarinda tekrarlayan alerjik riniti var. Burun akintisi, ates, hafif dokuntu gorulmekte. Bunun icin en basindan beri alerji tekrarladiginda alores 2.5 mg 1 hafta sureyle kullaniyoruz. Ilkbahar da ise zaditeni 3 ay sureyle kullanmamiz soylendi. Fakat uzun sureli ilac tedavileri nekadar dogru olur bilemedigimden onuda cok uzun kullanmamistik. Bugun yine burun akintisi ve atesle baslayan alerji belirginlesti. Henuz doktora gitmedik fakat hep boyle oldugundan nasil bi tedavi izlemeli hangi tetkikleri yaptirmali bilemedim. Birde bu aralar oglum kopek cok sevdiginden cok hasir nesir oldu. Kopekte bulunun biseye hassasiyet meydana gelmis olabilir mi? Bu konuda sizin onerileriniz bizim icin cok onemli. Tesekkurler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EymenAtaBebek
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2016 Saat 23:17
Hocam ayni zamanda bende de (annesi) ayni donemlerde kronik alerjik rinitim var son bir haftadir da rahatsizim bulasici olma ihtimali varmi heryerde farkli bilgiler var. Genetik acidanda anneden kaynakli kronik bir alerji olup olmadigini nasil anlariz. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2016 Saat 07:43
Allerji bulasmaz, genetik olarak gecmez...
SADECE;  genetik olarak, allerjik "yatkinlik" gecebilir..Olumsuz sartlar allerji cikmasina sebep olurlar..
Kedi-kopekli evlerde buyuyen cocuklarda, kedi-kopek allerjileri OLMAZ...
Zaditen, uzun sureli kullanilmasinda bir sakinca yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat