Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

balgam sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=66967
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 16:18

Konu: balgam sorunu
Mesajı Yazan: febaa2
Konu: balgam sorunu
Mesaj Tarihi: 29 May 2020 Saat 23:39
hocam merhabalar umarım iyisinizdir senelerdir sizi takip ederek bir sürü hastalıklar atlattık Allah sizden razı olsun.
bu kış yaklaşık 1 ay önce eşim erkek 44 yaşında öksürük ve yoğun balgamı vardı sizin tedaviyi yaptık ateş yada farklı bir durum yok ama hocam balgam beyazımsı renkte ve eşim şiddetli öksürse bile bir türlü çıkmıyor buhar falanda yaptık ama bu balgam oraya yapışmış gibi bilmediğimden yazıyorum
kusura bakmayın buna nasıl çare bulabiliriz 
brde eşimin kalp aort anevrizması var damarı ölçtürüyoruz her altı ayda bir bu kadar şiddetli öksürmesi o durumuna etki eder mi
sağolun varolun

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 04:49
Perebron surup; gunde:3x1 olcek Tok karninda verin.
Oksuruk, Aort uzerine, basinc yapabilir, bununda ters bir etkisi yoktur. Kan basinci icerden baski yaptiginda problem var.

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 08:49
Çok teşekkür ederim hocam doğru anladıysam bizim daha çok tansiyona mı dikkat etmemiz gerekiyor yani bu aort için daha önemli olan tansiyonun kontrol edilmesi mi acaba damarın zorlanması açıdından

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 18:52
Damar ici basinc artmasi onemli.. Damar DISI basincin bir etkisi olamaz, hatta onleyici bile olabilir.

Mesaj Tarihi: 30 May 2020 Saat 19:57
hocam kusura bakmayın eşimle okuduk 
ben kaç ay dayandım ilaç almadım öksürük şurubunu içmem dedi::( sizde ne desemniz haklısınız
ama hiç ilaç almasak bu balgamı nasıl sökeceğiz 

Mesaj Tarihi: 31 May 2020 Saat 04:21
Sicak su buhari uygulayin.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 18:44
hocam tekrar merhaba perbron şurubu yazdırmak için göğüs hastalıkları doktoruna gittik. ciğerleri dinledi hırıltı ve dinleme sonucunda bronşit teşhisi
koydu ve şurubu yazdı eşim 4 gündür içiyor ama balgam incelsede sanki çok derinlerde gibi hissettiğini söylüyor 
hocam bu şurubu daha erken alsaydık bu sorunu yaşamazmıydık birde bu balgamın derinde kalıp çıkmaması orada
kalması gibi bir durum olabilir mi
kusura bakmayın ama biraz saçma cahilce sorular oldu ama ilk defa böyle bir durum yaşıyoruz
birde bu durumda covite yakalanırsak daha ağır seyreder mi hastalığımız
size destekleriniz için çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 19:02
Perebron, oksurtucu bir oksuruk surubudur. Hastanin, daha rahat oksurmesini saglar.
Turk doktorlarin "Bronsit" teshislerine inanmayin.
Turk doktorlari; her oksurene, Astim veya Bronsit diyecek kadar ahmaktirlar.

Bronsit oldugunda, oksurukten ONCE, solunum sikintisi olur!!! Hasta kisa ve rahat nefes alir, uzun surede ve sikintili olarak verir.
SAKIN solunum hastaliklarinda, Turk doktorlara inanmayin.

Mesaj Tarihi: 05 Haz 2020 Saat 19:03
sağolun hocam nefesi alış verişi rahat değildi tam nefes alamıyor verirken öksürük krizine giriyordu peki bu durumda balgamın ciğerlerde 
kalma durumu olabilir mi

Mesaj Tarihi: 06 Haz 2020 Saat 02:56
Oyle degil iste!!
"tam ve rahat nefes alacak", verirken sikinti olacak.
Perebron ve sicak su buharina devam edin.

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2020 Saat 12:09
hocam merhaba umarım iyisinizdir 10 gün prebron içtik buhar ara sıra yapabildik bugün hakkımız olduğu için 
göğüs hastalıklarına gittik kontrole doktor tekrar dinledi 10 gün önceye göre hırıltıda azalma olduğunu azaldığı için prebronu bırakmamızı söyledi
hocam bu kalan hırıltı hiç gitmeyecek mi kalıcı olma olasılığı var mı bugün doktora sorduk bir şey diyemedi
sağlıkla kalın inşallah sevgiler

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2020 Saat 18:38
Hiriltinin hic onemi YOK!! 
Hasta; rahat ise, sikintili solunumu yoksa, cabuk yorulmuyorsa, hiriltiya bos verin. 
Ayrica da; senelerden beri edindigim, aci tecrubeler sonucu; o doktorun,ne duyup duymadigi da mechul.. 

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2020 Saat 21:32
sağolun hocam iyiki varsınız biz zaten sadece şurubu yazdırmaya gitmiştik sizin yöntemileri n deseniz yapıyoruz
yalnız  yazdığınız maddelerden eşim bu bir aydır normalden daha hızlı yorulduğunu söylüyor bu belirti olabilir mi ilacı da bıraktık 
sadece arada balgam çıkarmak için öksürük geliyor balgam çok az geliyor ve spor yaparken yoruluyorum diyor ama genel 
hali iyi 
bu durumlara yorumlarınız bekliyorum ona göre yaşarız hocam

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2020 Saat 21:52
Sadece; derin nefes almak seklinde (8-10 defa) nefes egzersizleri yapsin, yeterli olur. 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2020 Saat 09:29
Hocam tekrar merhaba dediğiniz nefes egzersizleri yapıyoryoruz ama özellikle sıcaktan soğuğa geçince yada terleyince eşimde öksürük ve hırıltı başlıyor kötüleşiyor bu durum normal mi sırf o durumu yaşamamak için terlememrye özen gösteriyoruz ama hep böyle nasıl olur bilemedik değerli görüşleriniz için teşekkür ederim iyiki varsınız sağlıkla kalın inşallah sevgiler 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2020 Saat 17:49
Muhtemelen, Covid-19 gecirdi. Akciger dokusunda harabiyet oldu ve simdi tamirat safhasinda. 
Aynen devam edin. 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2020 Saat 17:53
sağolun hocam tamir edememe durumu kalıcı olma durumu hakkında bazı haberler okudum sizin fikriniz daha önemli tabi sizce kalıcı bir durum olabilir mi

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2020 Saat 17:54
Yok. Bu kadar hafif durumlarda, bir "Fibrotik doku" olusmuyor. 

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2020 Saat 18:01
hocam son bir soru daha soracağım bu ciğer durumunda en son doktor koruyucu olması açısından antibiyotik yazmak istemiş eşim kabul etmemiş şimdi söyleniyor keşke içseydim belki böyle olmazdı diye eğer içerse dahada kötü olur mu daha iyi olmayacağını sizden ötürü biliyorum ama kendim için değil eşim için yazdığımdan bazen herşeyi kabul etmiyorlar antibiyotik bizim durumumuzda kötü olurmu tamiratı kçtü etkiler mi 
umarım kendimi iyi ifade edebilmşimdir
sağolun varolun

Mesaj Tarihi: 17 Haz 2020 Saat 21:45
Hic alakasi YOK!!! 
Hadise; VIRAL.... Antibiyotigin NE etkisi olacak?
Ayrica da; Akcigerlerde Antibiyotik gereken bir durum oldugunda kesinlikle yuksek ates olur. 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2020 Saat 17:17
Hocam tekrar merhaba umarım iyisinizdir en son 15 gün önce yazılmıştık akciğerleriniz tamirat aşamasında nefes egzersizi önermiştiniz dediklerinizi yapıyoruz yalnız en ufak bir hava değişimi sıcaktan soğuğa yada soğuktan sıcağa çıkışta yada klimalı araçta balgam çıkartmak için öksürük geliyor ve gözümüz kararacak kadar öksürüp ardından birazda olsa balgam çıkarıyoruz. Rengi sarı. Böyle bir durumu hayatımızda yaşamamıştık çok rahatsız edici oluyor perebron 10 gün kullanıp bırakmıştık onu tekrar devam edelim mi
Birde akciğer tomografisi ile ciğerlerin durumunu görmek için yaptırmamızı tavsiye eder misiniz 
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın 
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN 
SAĞLIKLA KALIN İNŞALLAH SEVGİLER 

Mesaj Tarihi: 01 Tem 2020 Saat 21:41
Kurcalatmayin... Yapilacaklar, belli.
 Buhara devam edin, balgam rahatsizlik VERIRSE; Perebron kullanin. 

Mesaj Tarihi: 17 Ağu 2020 Saat 20:25
hocam tekrar merhaba sizinle yazıştıktan sonra perebron şurup bir şişr bitirdik ama arada balgam sıkıntımız devam ediyor maalesef sıcaklardan buhar yapamıyoruz.
bugün kontrol için çağırdı göğüs hastalıkları dinlesinde size yazmak için gittik 
dinledi çok az hırıltı kalmış dedi vücut sanki kendi kendine halledecek gibi dedi
Mucovit-C yazdı balgam parçalayıcı olarak yazıyor ama tabi 
biz size sormadan vitamin bile almayız.
bu ilaç bizde uygun mu kullanalım mı 
yada perebrona mı devam edelim 
sağolun varolun

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 09:15
SAKIN ha!!!  Perebron, tok karnına günde:3x1 verin. 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 10:12
hocam şişe bitene kadar prebron devam edelim mi
birde bu sıkıntımız devam ederken yeni bir grip olursanız çok sıkıntı yaşarsınız dedi
sizin değerli fikirlerinizi rica ediyorum
sağlıkla kalın 
Allah razı olsun sizden 
iyiki varsınız

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 17:48
Öksürük azaldığı anda, Perobronu kesmeyi deneyin..
İlk başlayan Grip esnasında, salgıladığı interferon sayesinde, ikinci bir Grip hastalık yapamaz.
"Onu" diyen vatandaşa bir sorun bakalım; hic "İnterferon" diye bir şey duymuş mu??

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 21:31
Hocam bildiğini sanmıyorum
Birde hocam biz aylar önce hasta olduğumuzdan bizde interferon kalmamıştır:)
Mart ayından beri uğraşıyoruz balgam ve öksürüjle 

Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2020 Saat 21:34
Birde hocam biz perebron balgam için alıyoruz öksürüğümüz kalmadı
Ama arada balgam çıkmak için uğraşıp çıkaramıyoruz
Öksürüğümüz yoksa balgam çıksın diye perebron kullanmamız yanlış mı oldu bugün tekrar başladık öksürük yokken 

Mesaj Tarihi: 19 Ağu 2020 Saat 09:03
Öksürük olmadan, balgam vardır denemez!! Balgam varsa, öksürük olur.
Perebron'u kesin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat