Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Suni jelatin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46423
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 23:36

Konu: Suni jelatin
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: Suni jelatin
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2014 Saat 20:33
     Hocam, yine sınırsız bilgilerinize ihtiyaç var.
           Eşim süt ürünü pek sevmeyen kızıma çorba ,mantı,yemeklerin üzerine yemesi için yörsan tava yoğurdu alıyorum ,nispeten yiyor ve bu yemekler kendi meyaladığımız yoğurtlarla güzel olmuyor.
    Eşim,     TV de bu olur olmaz yapılan yayınlardan duymuş hazır yoğutlarda sentetik jelatin var ,kanda asla erimeyen bir madde ,yedirebiliyorsan kendi mayaladıklarını yedir.diyerek bana çıkışıyor, kendisi hertürlü hazır cips,kuruyemiş,aburcubur yer çocuklara yedirir, benim iyi marka aldığım yoğurtlara dünya laf eder,
           Ben sizi tanıdıktan sonra bu tür yayınları takip etmiyorum,
        &    Sentetik jelatin &   Hakkında ve fabrikasyon yoğurtlarla alıp veremedikleri nedir bilgileriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. 
          Sağolunuz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2014 Saat 22:26
Maalesef, internette, hicbir "Temel" bilgisi olmayan, abuk-sabuk insanlar yazilar yazarak sizleri korkutmaktadirlar... Bu APTALLARIN, en ufak bir bilgileri olmadigi gibi, APTAL olduklarindan, dogru dusunebilme meziyetleti de yoktur...
1- Jelatin: Mezbahalardan toplanan, kemiklerden elde edilen bir maddedir... Sadece bazi gidalara kivam vermesi icin katilabildigi gibi, cocuklara yedirdiginiz "Ayicik sekerler" saf jelatindir. Tatli olarak tukettiginiz JOLElerin de tamami, jelatindir.. .. 1kg yogurtta, o 1 tane ayicik sekerdeki Jelatinin yarisi bile yoktur...
2- Jelatin; O SALAGIN zannettigi gibi damardan verilmiyorki, "kanda erimesin"!!! Yenildiginde, mide asiti ile parcalaniyor... Damarlarda "Jelatin" DOLASMIYOR.... Aptal bunlar , bosubosuna bana vakit telef ettiriyorlar..
3- Onlarin derdi; "jelatin" degil... Onlarin derdi, cocuklar sut/sut urunu kullanmasinlar, onun yerine hepsi "ITHAL" olan ve tereyagi alinmis "hurda sut tozu"ndan yapilmis pahali mamalari ve yan urunlerini alsinlar diyedir....
Bu namussuzlarin hepsinin SPONSORU, adi mama firmalaridir.
4- Onlara inat, YERLI MALI; SUT ve SUT URUNLERINI kullanin... SAKIN, bu sahtekar firmalara ve onlarin yerli "isbirlikcilerine" kanmayin... Avrupanin; "tuzu-kuru" koylusunu-sutcusunu subvanse etmek bizim isimiz olamaz..

Avrupada, Tereyagina korkunc devlet destegi vardir... Bunlarin elinde, bu sebeple; tonlarca, "Tereyagi alinmis" hurda sut tozlari vardir...
Bunlar hicbir ise yaramazlar. Bir tek icine nebati yaglar ilave edilerek, mama haline getirilirler ve; "Zararli yaglari cikarip, faydali 'bitkisel' yaglari ilave ettik" diye gariban ulkelere kakalarlar...

Ilk sayfadi Anne sutu ve Dusmanlari makalemi okuyun...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat