Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=15168
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 23:36

Konu: bademcik
Mesajı Yazan: meral75
Konu: bademcik
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2009 Saat 11:33

merhaba doktor bey,

1 ay önce size oglumun agzi kokup geceleri uyumuyo diye yazdigimda antibiotik gerekebilir demisdiniz doktora gittigimizdede bademcikler iltihapliydi beyaz beyaz.. 7 gün kullandik  iyi gibi gözükürken 3 gün sonra öksürük balgam ve burnu tikaliydi, balgam cözücü surup kullandik 2 3 haftada anca..  gecti 3 5 gündür iyiken cumartesi kusma ates ve isahal acile gittik mide bagirsak infeksiyon dediler ve kusma icin fitil, parecetamol ve su kaybi olmasin diye tadi igrenc olan suda ertilen toz.....  ilac tedavisi sanirim ok sizce? 5 6 haftadir bu nedir niye hemen hasta oluyo zaten 10 kilo zayif.. bunlar normalmi?? bukadar sürekli nerdeyse 1.5aydir hasta.. kan tahlili veya vitamin eksikliyi ne yapmamiz lazim? lütfen yardim
bu arada oglum 18 aylik.. cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2009 Saat 15:44
İnsan temasını azaltın. Çok elletmeyin, öptürmeyin...O bahsettiğiniz "-tadı iğrenç olan suda eritilen toz-"  Ge-oral denilen bir tuz -şeker eriyiği ... Haklısınız. Ben onun yerine bir bardağa yarı-yarıya vişne suyu ile soda'yı karıştırıyorum, aynı işi daha zevkli bir şekilde hallediyorum.. Çocuklar ağır bir "grip" geçirdikten sonra henüz toparlanamadan, bakteriyel bir hastalık kaparlarsa, ikincisi daha ağır seyreder.Tahlil, vitamin size yardım etmez.

Mesajı Yazan: meral75
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2009 Saat 14:57

tamam doktoe bey temasi azaltiyoruz .. peki bagisiklik sisteminin güclenmesi veya bag.s. zayif olan bebeklere czanede kücük kücük topcuklar var bundan versem diyorum "globolis" türkce adini bilmiyorum sizce nasil olur? yan etkisi yok.. cok cabuk hastalik kapiyo cok bitkin düstü tekrar bi hastalik kapar diye korkuyorum.. iyiki varsiniz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Nis 2009 Saat 11:28
Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için ya hastalığı geçireceksiniz, ya aşı olacaksınız. Probiyotikler, bizim doğal olarak vücudumuzda bulunan mikroplardır. Mevcudiyetleri ile yabancı bakterilerin yerleşmesini önlerler. Antibiyotikler, bu yararlı bakterileride öldürdükleri için, sadece antibiyotik sonrası durumlarda yararlıdırlar... Normal bir insana veya bebeğe  fayda sağlamazlar.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat