Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızım için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74385
Tarih: 05 Haz 2026 Saat 11:41

Konu: Kızım için
Mesajı Yazan: Şennurak
Konu: Kızım için
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 12:49
Merhaba Kadir Hocam, kızımın bir hafta once gozde hafif akıntıyla baslayan sikayeti, burun akintisi, hafif oksuruk ve goz akintisinin acamayacagi kadar artmasiyla devam etti, bir kac aksam da 38 i gecmeyen atesi cikti forumda yazdiklarinizdan yola cikarak goz akintisinin ikinci gunu tobrased kullanmaya basladim 1-2 gunde iyilesmeye basladi su an yok denecek kadar az, dun itibariyle ifrazat dolu oksuruk, azalmiş burun akintisi ve hafif ses kısıklıgı vardi, bu sabah işitme cihazini takmadan önce kulagini temizlerken kulak yolunun daraldigini farkettim kapali degil ama dar. Sizce bu bi haftada birden fazla hastalik mi gecirdi? İşitme engelli çocuklar için kulak enfeksiyonunun riskli oldugu, isitme kaybini arttirabilecegi soylendigi icin tedirgin oluyoruz hocam. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 19:08
Cihaz takilirken agri oluyorsa, bir KBB doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 20:29
Cihazi sabah kulak içini şişmiş gordugumde takmadim bütün gün hocam, biraz evvel taktım, herhangibir irkilme kaçinma gostermedi, aciyor mu dedigim zaman hayir diyor. Göz enfeksiyonu kulagi etkiler mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 21:11
KBB gerekmiyor.
Kulaktaki problemleri yapan hastalik goze de etki edebilir. Goz enfeksiyonu, "kulagi etkiler" diye bir sey YOK! 

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2022 Saat 19:43
Hocam bugun işitme cihazını takarken canı acıdı, bu sebeple doktora goturdum. Kulaginda sivi  olmadigini enfeksiyon olmadigini soyledi, bogazi da iyi durumdaymis. Kulak girisinde egzema varmis, ben o beyazliklari cihazi takmadan surdugum kremlerden oldugunu saniyordum. Momecon losyon yazdi, kullanacaksiniz gececek sonra tekrar olacak ömür boyu sürer dedi. Burun akintisi vs de alerjikmis onun icinde rinoclenil sprey verdi. Sizce kullanmali miyim. Bi de bu işitme probleminin annenin hamileyken yasadigi enfeksiyonlardan  oldugunu soyledi ilk kez duydugum bi terim kullandi tarif ederken de. Baba tarafinda isitme engelli bireyler oldugu icin genetik oldugunu dusunuyorduk. Siz ne düsunursunuz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat