Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Balgamli öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74088
Tarih: 20 Kas 2025 Saat 20:07

Konu: Balgamli öksürük
Mesajı Yazan: Can Ege
Konu: Balgamli öksürük
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 17:43
Hocam iyi günler. Günlük sizin butun sorulan sorularin cevaplarını okuyorum 2 yıldır.Oğlum 5,5 yaşı da anasınıfı a başladik ve her hafta hastayız. Bunun okuduğum yazilardan normal olduğunu anladım. Bugünlerde oksürügü balgamlı olmaya başladı. Burnuda dolu fakat çıkartamıyor öksürürken yutuyor. Dünde 3 defa kustu balgam yüzünden. Bugünde doktor öksurük balgamlı oldu ise artik üst solunum yolundan , alt solunum yoluna inmistir demektir dedi. Beni korkuttu. İşin doğrusu nedir hala ilac vermemek için direniyorum.3 yil önce  yine boyle hastalandi hastaneye yatıs verip aynı anda 2 antibiyotik ve ventolin li hava kullandık bir hafta boyunca. Yine ayni duruma duşmek istemiyorum.Lütfen balgamlı öksürük hakkında bilgi verirmisiniz? Saglıklı gunler dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 19:22
Turkiye'de bu sikayetlerle ne zaman Hastanelere giderseniz, sizi yatirirlar. 
O "yatis yaptiklari" zaman Kan Sayiminda Lokosit(WBC) degeri kac idi? Yatis icin, 20'nin ustunde olmasi 
gerekirdi. 

Mesajı Yazan: Can Ege
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 19:50
Hocam o zaman bilmiyordumki WBC degerinin ne oldugunu. O zaman kan tahlili yapilmamısti film cektiler ve satırasyonu duşük diye yatırdılar. Yatıstan sonra  kana bakıldı.WBC degeri  14,47 imis .CRP 64 .  Zaten ertesi gün taburcu ettiler. Fakat verilen ilaclari evde 1 hafta kullandim. Nebilazatörle ventolin  ve ismini hatirlamadıgım bir ilac ile birlikte donüşumlu. 2 tanede ağizdan antibiyotik verdim. O gunden sonra zaten internette arastırırken sizinle tanıştım, o günden beri calpol dahil hic bir ilac vermedim.
Herşey için teşekkür ederim. Sevdiklerinizle sağlıklı uzun hayat geçirmeniz dileğiyle.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat