Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4 yaş nefes darlığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=84419
Tarih: 23 Ara 2025 Saat 23:36

Konu: 4 yaş nefes darlığı
Mesajı Yazan: zelalim
Konu: 4 yaş nefes darlığı
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2025 Saat 16:21
merhaba hocam,
4 yaşındaki ikiz oğullarım geçen kıştan beridir her grip olduklarında,ikisinin de nefesi hızlanır,zor nefes almaya başlar ve nefesleri normale dönene dek geceleri uyuyamazlardı.yapabildiğim kadar buhar banyosu yaptırmaya çalıştım ama çok da başarılı olamadım.yazı çok rahat geçirdik.
ama bu kış,ikizlerimizden biri,16 kg.105 cm boyunda olan,market alışverişi için hava soğuksa ve 10 dakikalığına bile dışarı çıkardıysam,hemen öksürük başlıyor ve ertesi gününe öksürükle nefesi hızlanıyor(dakikada 55 kadar) ve nefes darlığı oluşuyor,karnı inip çıkıyor nefes alırken.ateş olmuyor,ortalama 3 gün içinde nefesi de normale dönüyor.ilaç kullanmadık hiç.diğer kardeşlerinde hastalık durumu yok.çok zorlanıyoruz hocam.sormak istedim,bu astım atağı olabilir mi?
kızımı sizin yazılarınızı okuyarak 10 yaşına getirdim,ama böyle birşeyle de karşılaşmadık hiç.gittikçe daha çok zorlanıyorum,zaten aksi bir çocuk,böyle zamanlarda daha da huzursuzlaşıyor,en az 2 gece derin uyumuyor,sürekli sıçrayıp ağlıyor,kök söktürüyor bize.başlarda sadece hastayken böyle olurlardı,ama şimdi hava soğuksa(10 derece altı)her çıkardığımda böyle oluyor.neyi yanlış yapıyorum hocam,ateş yok,virüs yok,hızlanmış nefes,doktora mı götürmeli,verdiği ilaçları mı kullanmalı kendimi sorgulayıp duruyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2025 Saat 19:22
Astim ile ilgili COK yazdim, Sabit forumdaki yazi ve Astim semasini inceleyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat