Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ishal kusma ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İshal & Kabızlık & Kusma
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=46596
Tarih: 18 Kas 2025 Saat 02:26

Konu: Ishal kusma ateş
Mesajı Yazan: Esma
Konu: Ishal kusma ateş
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 18:16
Hocam dün akşam 4 yaş 8 aylık kızım aniden kusmaya başladı ve ardından ishal geldi hastaneye gittik vücut ısısı 34.9 çıktı kan tahlili Yaptılar WBC 22.5 crp 0.1 gece saat ikiden sonra kusma ishal durdu ateş başladı gaita idrar bogaz kültürü tahlilleri yapıldı temiz çıktı,doktorumuz ilaç vermedi antibiyotik gerekli degil WBC yüksek ama crp düşük o nedenle kendiliğinden geçmesini bekleyeceğiz dedi sadece probiyotik önerdi yoğurtla vermem için sizce doğru Teşhis mi ne yapmalıyım ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 19:10
Buna da, SUKUR... Bu kadar bilebilmeleri bile buyuk gelisme!!
WBC22.5 olmasi; kusma-ishal sonucu, su kaybi ile kanin koyulasmasindan, ENFEKSIYONDAN DEGIL...
CRP; o kadar ciddiye alinacak bir gosterge degildir... Biraz daha ogrenmesi gerekir ama, genede diger doktorlara oranla, iyi doktor sayilir.

Probiyotikler; SADECE, Antibiyotiklerin sebep oldugu ishallerde kullanilir... Sizin durumunuzda gerek yok... Diyet'de gerekmez.
Ben olsam, o tahlillerin HICBIRINI yaptirmazdim... Ne cikarsa ciksin, ZATEN ILAC VERILMEZ...

Mesajı Yazan: kıvanç
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 19:26
Hocam kusma ve ishalin eslik ettigi durumlarda wbc yuksekligine bakilmamali oyle mi?daima agiz kokusu , dilde pas yoksa?? Tesekkurler

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2014 Saat 21:26
Zaten Doktorlugu bukadar zor yapan bu ozelliklerdir... Tek bir bulgu ile teshis konamaz!!! 4-5 bulgunun yanyana gelmesi gerekir...

Agizda koku ve Dilde pas yoksa, ve baska bir bolgede de iltihap belirtisi yoksa, WBC onemli degildir...
Bunlari; yeni yetme doktorlarin anlamasi cok zordur.. Zaten o doktorda benden "AFERINI" bu yuzden aldi...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat