Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

BALGAM

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Hastalıkları
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28544
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 18:42

Konu: BALGAM
Mesajı Yazan: OZU636
Konu: BALGAM
Mesaj Tarihi: 02 Şub 2011 Saat 17:00
Hocam 2,5 yaşında oğlum geçen hafta çok az ateşlendi doktor kulağı ve boğazı kızarmış dedi ateş olursa duocid kullan onun dışında öksürük içinde bricanyl verdi.1haftadır brycanyl kullanıyoruz ama ilk baştaki kuru öksürük balgamlıya dönüştü ağzı doluyor sanki öksürürken özellikle gece birde bol katı kıvamlı burun akıntısı var tonımer tarzı sprey sıktığımda burnunda kanamalar oluyor.eski maillerinize baktım
1)kulak kızarıklığı için illadin pd. demişsiniz
2)balgamlı öksürük ve burun akıntısı için bir haftadır kullandığım brycanyle devam edeyim mi?
3)etmeyeceksem balgamlı  öksürük için ne önerirsinin
şimdiden tşk.

-------------
İKİZLER

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Şub 2011 Saat 12:04
1-Boğazı filan kızarmamış, Grip geçiriyor. Kulak değil, "kulak zarı" kızarıklığına İliadin kullnıyoruz. Önce serum fiz. kullanın, burnunu açamazsanız veya kulak ağrısı olursa, İliadin'e geçersiniz.
2- Bricanyl, "bronş gevşeticidir" öksürük şurubu değildir. Balgamlı öksürükte yeri yoktur. Sakın öksürük kesici şurup kullanmayın, hadise göğüsüne iner.
3- Eski maillere bakın..

Mesajı Yazan: OZU636
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 09:47

hocam dün oğlum iyice kötüleşti geniz akıntısından gece hiç yatmadı burnuda çok sık kanamaya başladı. önceki mailde yanlış yazmışım hydryline başlamıştı geçen hafta bugün antibeksin ve sekrolü dönüşümlü kullan dedi burun kanaması içinde siozwo verdi.ama siz daha önceki maillerinizde antibeksin 2 yaş altına zaralıdır demişsiniz oğlum 2,5 yaşında bu tabloda siz ne önerirsiniz.(bu arada dediklerinizi hafiyen uyguluyorum cold mix ,serum fiz.bal limon)

-------------
İKİZLER

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Şub 2011 Saat 12:54
Siozwo; 6 yaşından küçüklerde kullanılmaz... (içini okuyun).. Antibeksin ve sekrol gereksiz..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat