Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=72363
Tarih: 19 Şub 2026 Saat 19:34

Konu: yüksek ateş
Mesajı Yazan: momoftwo
Konu: yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 20:56
iyi akşamlar hocam,

3 buçuk yaşındaki oğlum cumartesi gecesi ateşlendi (39-40'a kadar), pazar günü de ateş düşürücüye rağmen düşmeyince hastaneye gittik. boğazlar kızarmış denildi, kan sayımı yapıldı. kan sonucuna göre yoğun enfeksiyon var denildi, 3 tane novosef 1 gr igne verildi. ikisini yaptırdık, bir kaç saat sonra 3. iğneyi de yaptıracağız ama ilk iğne üzerinden yaklaşık 45 saat geçmiş olmasına ragmen ateşi hala çok yüksek, ateş düşürücü veriyoruz. çok halsiz, iştahı yok. ağzında çok yoğun bir koku var. bir çok kez viral hastalık tanimlamanizdan çocuğu antibiyotikten kurtarabildim, sonsuz teşekkürler ama bu sefer bakteriyel bir enfeksiyon olduğunu düşünmüştüm. fakat gönderileri okurken acaba EM olabilir mi diye merak ettim. kan degerlerini paylaşacağım, verilen tedavi doğru mu, ne yapmamızı önerirsiniz, yardımcı olabilirseniz inanılmaz sevinirim.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 21:01
resim ekleyemedim. referans dışı değerleri yazayım

WBC            24.45
Nötrofil       16.61
Monosit      3.08
Lenfosit%   19.3
Monosit%   12.6
MCH            26.1
CRP             2.10
Sedim          54 (8 saat açlıkta bakılmadi)

İdrar testleri temiz çıkmıştı.
yoğun geniz akıntısı var, ve galiba buna bağlı olarak sabah ve akşam 1er kez kustu.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 21:37
Enfeksiyoz Mononukleoz!! Viral bir hastalik olup, ASLA Antibiyotikler etki etmezler.
Monosit:%12.6 ve o doktor olacak ahmak, hala Antibiyotik pesinde! 
E.M. de antibiyotik verilenlerde dokuntu olma ihtimali fazladir.
Dokuntu olursa korkmayin. 
Zaten o doktor musveddesinin ne kadar AHMAK oldugu bir "ERKEK" cocukta,IYE aramasindan belli. ASLA 
erkeklerde IYE OLMAZ!  
Istisnai olarak; ya Sepsis sonucu kan yolu ile bobreklere mikrop bulasacak, ya da; kirli sonda sokulacak.
Hemen butun ilaclari KESIN.. Ates bile dusurmeyin.
Nadiren, denge bozukluklari, hayal gormelerde olabilir, onemli degildir, kendiliginden kaybolur. 

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 22:08
cevabınız için çok teşekkür ederim.
WBC'nin yaşına göre referans üzerinde olması, ağızda kötü koku ve dilde beyaz tabaka olması bir şey ifade etmez mi hocam bu durumda? keşke daha önce okusaydim EM hakkındaki mesajlarınızı. şu an için döküntü yok, inşaallah olmaz. hayal görme, denge kaybı gibi durumlar da henüz yaşamadık.

ateşi ateş düşürücü vermediğimiz zaman 40'i geçiyor, endişe edip veriyoruz aleyhimize olduğunu bile bile. 
ilginiz için teşekkürler

Mesaj Tarihi: 29 Mar 2022 Saat 23:01
bir de sormak istediğim bir şey daha var izninizle 
bir çok kaynakta Epstein Barr virüsünün ileride lenfoma veya başka malign durumlara sebep olabileceği yazıyor. bu, ne sıklıkla gerçekleşir? uzun vadede bu hastalık ciddi sorunlara yol açabilir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2022 Saat 04:32
Ben sizlere bosunami Turkce siteleri OKUMAYIN diyorum. Bunlari yazanlarin cogu son derecede cahil insanlar.
1- Atesin hicbir turu zararli degildir. Ates vucut savunmasidir.
Ates ile ilgili makaleleri okuyun.
2- E.M., SADECE, Afrika kitasinda Lenfoma yapabilir. Afrika haricinde, E.M.'a bagli Lenfoma GORULMEZ!
Turk doktorlari, hicbir konuyu tam olarak ogrenemezler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat