Siyah kaka
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48890
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 14:07
Konu: Siyah kaka
Mesajı Yazan: selcen
Konu: Siyah kaka
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 15:37
Hocam iyi akşamlar kızımız 9.5 aylık. Anne sutu ve ek gıda alıyor. Yaklasık 5 gundur zor ve ıkınarak gunde 4ve 5 defa, azar azar, sert kıvamda ve siyaha yakın renkte kaka yapıyor. Poposu pişik. Eau boriqe solüsyonla silip sudocrem kullanıyoruz. Desitin pek faydalı olmadı. Ne yapabiliriz hocam.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 19:34
Siyah renk; yedikleri ile ilgili olabildigi gibi; Sindirim sizteminde; MIDE VEYA YUKARISINDAKI bir kanamadan da olabilir.. Buradaki siyahlik; "Katran karasi" siyahliktir. Midenin altinda kalan kisimlarda olan kanamalarda; BU "MELENA" denilen kanama sekli OLMAZ..Zira; bu rekteki kakanin olusabilmesi icin, mide asiti ile kanin erimis olmasi gerekir. Agiz ici, burun, yemek borusu ve mide kanamalarinda, boyle; "katran karasi" kaka cikar. Barsak kanamalarinda, "Melena" OLMAZ... Ispanak, Pazi veya baska genis yaprakli bitkilerde, siyah kaka olur; ama, buradaki "siyahlik" farklidir. daha ziyade; "Koyu-zeytuni" bir siyahlik vardir.
Once bu ayirimi yapin, sonra konusalim.
Istisna: Anne memesi emen bebeklerde, annenin meme ucunda bir yaraya bagli kanama oluyorsa, bebek anne sutu ile birlikte, annesinin kanini da icer ve boyle kaka(Melena) yapar. Cocuk sagliklidir, hasta gorunumu YOKTUR...
|
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 19:42
melena tarzı bir kanama yok demek ki çünkü katran karası bir siyah değil. Göğüs ucumda yara da yok. Kaka tam siyaha yakin. Ne yapalım hocam?
|
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:10
Cocugun; "GENEL DURUMU" da iyi ise: bir sey yapmayin.
|
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:12
genel durumu iyi. Pisik icin ek birsey yapalim mi sudocrem ve eau boriqe disinda hocam?
|
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:16
Israr ederse, gecene kadar: gunde;2x1 Sudokrem yerine; Ultralan pomat surun. Eau Borique'e devam edin.
|
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:30
Tamam hocam çok tesekkur ederiz
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 13:55
Doktor bey tekrar merhaba kızımız 10.ayini bitirdi. Siyah kaka dün sabah yerini hardal sarisi sulu cıvık, kötü kokulu kakaya bıraktı. Dün 2 defa bugün de 1 defa aynı kakadan yapti. Size bildirmek istedim. Önemli birşey var midir?
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 18:46
Degil... Muhtemelen, cok yedigi icin oldu. Kilosundan belli olur. Bu kadar maceradan sonra; kilo aldi ise, cok yemis demektir. Hastalik olsa, kilo kaybi olurdu.
|
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 18:52
Anladim sagolun hocam iyi ki varsınız
|
|