Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Siyah kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=48890
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 14:07

Konu: Siyah kaka
Mesajı Yazan: selcen
Konu: Siyah kaka
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 15:37
Hocam iyi akşamlar kızımız 9.5 aylık. Anne sutu ve ek gıda alıyor. Yaklasık 5 gundur zor ve ıkınarak gunde 4ve 5 defa,  azar azar,  sert kıvamda ve siyaha yakın renkte kaka yapıyor.  Poposu pişik.  Eau boriqe solüsyonla silip sudocrem kullanıyoruz.  Desitin  pek faydalı olmadı. Ne yapabiliriz hocam.   

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 19:34
Siyah renk; yedikleri ile ilgili olabildigi gibi; Sindirim sizteminde; MIDE VEYA YUKARISINDAKI bir kanamadan da olabilir.. Buradaki siyahlik; "Katran karasi" siyahliktir. Midenin altinda kalan kisimlarda olan kanamalarda; BU "MELENA" denilen kanama sekli OLMAZ..Zira; bu rekteki kakanin olusabilmesi icin, mide asiti ile kanin erimis olmasi gerekir. Agiz ici, burun, yemek borusu ve mide kanamalarinda, boyle; "katran karasi" kaka cikar. Barsak kanamalarinda, "Melena" OLMAZ... Ispanak, Pazi veya baska genis yaprakli bitkilerde, siyah kaka olur; ama, buradaki "siyahlik" farklidir. daha ziyade; "Koyu-zeytuni" bir siyahlik vardir.
Once bu ayirimi yapin, sonra konusalim.

Istisna: Anne memesi emen bebeklerde, annenin meme ucunda bir yaraya bagli kanama oluyorsa, bebek anne sutu ile birlikte, annesinin kanini da icer ve boyle kaka(Melena) yapar. Cocuk sagliklidir, hasta gorunumu YOKTUR...

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 19:42
melena tarzı bir kanama yok demek ki çünkü katran karası bir siyah değil. Göğüs ucumda yara da yok. Kaka tam siyaha yakin. Ne yapalım hocam? 

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:10
Cocugun; "GENEL DURUMU" da iyi ise: bir sey yapmayin.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:12
genel durumu iyi. Pisik icin ek birsey yapalim mi sudocrem ve eau boriqe disinda hocam? 

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:16
Israr ederse, gecene kadar: gunde;2x1 Sudokrem yerine; Ultralan pomat surun. Eau Borique'e devam edin.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2015 Saat 20:30
Tamam hocam çok tesekkur ederiz

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 13:55
Doktor bey tekrar merhaba kızımız 10.ayini bitirdi. Siyah kaka dün sabah yerini hardal sarisi sulu cıvık, kötü kokulu kakaya bıraktı. Dün 2 defa bugün de 1 defa aynı kakadan yapti.  Size bildirmek istedim. Önemli birşey var midir?

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 18:46
Degil... Muhtemelen, cok yedigi icin oldu. Kilosundan belli olur. Bu kadar maceradan sonra; kilo aldi ise, cok yemis demektir. Hastalik olsa, kilo kaybi olurdu.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2015 Saat 18:52
Anladim sagolun hocam iyi ki varsınız

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat